Stavanger

Straen Terrasse. Sjelden anledning. Leilighet med 33 kvm stor terrasse og utsikt til Vågen og Gamle Stavanger. Solrikt!

Øvre Strandgate 107 , 4005 Stavanger

BE OM SALGSSUM
Eirik Huus
Eirik Huus Eiendomsmegler MNEF / Siv. Økonom

NABOLAGSPROFIL

61%

eier sin egen bolig

21%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

38%

har bolig mellom 60-120 kvm

63%

av boligene er nyere enn 20 år

37%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 94 m²
Bruksareal 98 m²
Bruttoareal 106 m²
Tomt 4 557 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 5
Byggeår 2001
Gårdsnummer 59
Bruksnummer 1635
Energimerking D
FINN.no 194650925
Sist endret 28.01.2021 08:53
Prisantydning 7 250 000
Totalpris 7 430 264

Beregnet totalkostnad

7 250 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 194,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 171 250,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 180 264,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 430 264,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Øvre Strandgate 107, 5. etasje, midt i smørøyet av Stavanger. Leiligheten, oppført i 2001 har en av de beste utsiktene man kan ønske seg. Leiligheten utmerker seg med de store vindusflatene og ved at den ligger i en behagelig høyde, akkurat over hustakene i Gamle Stavanger. Her får du både den urbane by-følelsen med sentrumsbebyggelsen, høyhusene ved Breiavannet og Herbarium som bakteppe,  og den gamle trehusbebyggelsen med koselige gågater like innpå. Du ser over den gamle trehusbebyggelsen og brosteinsgater i gamle Stavanger og videre til Skagen, Vågen og Domkirkeplassen. Terrassen på hele 33 kvm er sør og vestvendt, med sol gjennom hele dagen og ettermiddagen. Store vindusflater i stue og på kjøkken.  I sameiet er det tilgang til velutstyrt trimrom, oppvarmet svømmebasseng og sauna, kun for beboerne.
Ekstra bred parkeringsplass med el-lader for bil, fint plassert like ved heis som går opp til leilighetens inngangsparti.
Lyse og trivelige fellesarealer med heis og trappeganger med store vindusflater.
Sameiet disponerer også i fellesskap flere  hybler som kan leies for en rimelig penge for gjester som er på kortidsbesøk.

Innhold

Entre, gang og garderobe, 2 soverom, 2 bad, stue og kjøkken, vaskerom, bod og teknisk rom

Standard

Kvalitetsrikt bygg fra 2001.
Fasader i teglstein med zink beslag Fliselagte trapperom og felles entre Heis fra garasjeanlegg og helt opp. Inngang fra 2 sider i bygget. Callinganlegg med kamera. Romslig entre med garderobeplass 33 kvm fliselagt terrasse med fasadebelysning og strømuttak Eikeparkett Villavent ventilasjon Vannbåren gulvvarme Sentralstøvsuger Eget vaskerom med utslagsvask, opplegg til vaske- og tørkemaskin. Kjøkken med benkeplate i mørk, polert stein Integrerte hvitevarer som medfølger; oppvaskmaskin, ovn, mikrobølgeovn, kjøleskap
Leiligheten utmerker seg med de store vindusflatene og ved at den ligger i en behagelig høyde, akkurat over hustakene i Gamle Stavanger. Her får du både den urbane by-følelsen med sentrumsbebyggelsen, høyhusene ved Breiavannet og Herbarium som bakteppe,  og den gamle trehusbebyggelsen med koselige gågater like innpå.

Beliggenhet

I brosteinsbelagte Øvre Strandgate med gågate fra Konserthuset til Herbarium. Intimt og koselig nabolag med engasjerte naboer. Gåavstand gjennom gamle Stavanger til Herbarium  med matbutikk, vinmonopol, treningssenter, bakeriutsalg, blomsterbutikk, mv. Stavanger konserthus like ved. Ny Ekstra kolonial burikk, ca. 100 m. avstand åpner i disse dager.

Tomt

Areal: 4 557 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal. Natursteinsmurer, parkmessig beplantet og fine gangarealer.

Garasje / Parkering

Ja, parkeringsplass med el-bil lader iht til parkeringsliste og oversikt over parkeringsplasser, som bestyres av forretningsfører.
Det er 130 parkeringsplasser i parkeringskjelleren iht til plantegningene for sameiet (85 leiligheter) . Parkeringsplassene ligger på sameiets felles arealer og eies av sameierne i fellesskap. Selv om det praktiseres fast parkeringsplass etter lister og leiligheten har hatt samme plass i 20 år, har eierseksjonen ikke tinglyst eksklusiv bruksrett til fast plass og har dermed ikke rettsvern for konkret plassering av parkeringsplass. Det samme gjelder bodplass som er fordelt av forretningsfører og merket med leilighetsnummer. Det er sameiet som til enhver tid har råderett over bruken av plassene.
Iht vedtektene disponerer sameiet i tillegg 10 plasser for korttidsparkering

Felleskostnader

4 269 pr. mnd. Vaktmester, renhold, byggforsikring, vinduspuss, vakthold og alarm, strøm for fellesarealer, kabel-tv, administartive kostander, vedlikeholdskostnader

Sameie

Sameiet Straen Terrasse består av 85 seksjoner, på til sammen 8.854m2, av eiendommen
gnr. 59, bnr. 1635 i Stavanger kommune, med totalt areal på 15.508m2.
Forretningsfører i sameiet er Malde revisjon.
Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Oppfølging av vedlikehold:
Utskifting av vinduer
utskifting av belysning i garasje
utskifting av belysning i fellesganger
Oppgradering av heiser
Tvangsvedlikehold av teakrekkverk
Lekkasjer fra terrasser og tak
Tv/internett avtale
Ladesystem for El biler
Automatiske døråpnere i garasjen
For ytterligere innsyn i løpende prosjekter se www.malde.no

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et underskudd på 769.366,-. For utfyllende regnskap for 2019 vises det årsregnskap gjengitt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene for sameiet følger i salgsoppgaven

Husdyrhold

Det foreligger ikke bestemmelser om husdyrhold i sameiets vedtekter

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2001

Antall soverom

2

Byggeår

2001

Byggemåte

Betong, teglstein mv.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utestedet for eiendommen den 21.06. 2016 Følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 94 kvm, Bruksareal: 98 kvm, Bruttoareal: 106 kvm, Grunnflate: 106 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Alle rom utenom teknisk rom/innvendig bod.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Stavanger kommune følger vedlagt.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til det formålet den er godkjent til. Det er begrensninger i kortidsutleie iht til gjeldene offentlig forskrifter

Oppvarming

Vannbåren gulvvarme fra fjernvarmeanlegg

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er ikke oppgitt for leiligheten. Generelt vil forbruket variere ut fra bruken av leiligheten.

Kommunale avgifter

Kr. 7 435 pr. år

Løpende kostnader

Halvårlige kommunale avgifter inkl. eiendomsskatt
Strøm etter forbruk
Generelt vedlikehold etter slitasje og alder.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Utstyr

Bredbånd og kabel-tv
Dørcalling med kamera.
Sentralstøvsuger.

Adkomst

Fra Strandkaien eller Øvre Strandgate

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig.
Reguleringsbestemmelser som gjelder for eiendommen er rekvirert fra Stavanger kommune og vedlagt salgsoppgaven. Eiendommen er en del av den sentrale sentrumsbebyggelsen og er derfor underlagt "retningslinjer for hensyssoner bevaring av kuturmiljø (pbl § 11.8c) Trehusbyen.

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1959/1236-1/102  Erklæring/avtale
2009/994980-1/200  Urådighet  24.12.2009  Rettighetshaver:Hilleik AS

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Stavanger kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven. Selger som er en juridisk person kan ikke tegne boligselgerforsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til eirik@huuspartners.no eller SMS: 91 51 81 52 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.