Varden/ Paradis

Solvendt - Utsikt - Stor stue - Stor balkong - God atmosfære - Fantastisk beliggenhet

Dalaneveien 27 , 4015 Stavanger

BE OM SALGSSUM
Inger Johanne Mauland Frivold
Inger Johanne Mauland Frivold Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

80%

eier sin egen bolig

6%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

39%

har bolig på over 120 kvm

97%

av boligene er eldre enn 20 år

21%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 74 m²
Bruksareal 74 m²
Bruttoareal 82 m²
Tomt 517 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 1
Byggeår 1939
Gårdsnummer 54
Bruksnummer 72
Energimerking G
FINN.no 197116222
Sist endret 27.01.2021 13:08
Prisantydning 2 490 000
Totalpris 2 559 014
Ligningsverdi 598 016,-

Beregnet totalkostnad

2 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 194,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 60 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 69 014,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 559 014,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Fantastisk beliggende på solsiden, med utsikt over Hillevågsvatnet. Attraktivt boligområde med brede gater, luftig bebyggelse, grønne hager og med store friområder med turstier, badeplasser og båthavner.
Leiligheten ligger i en villa fra 1939. Leiligheten er ombygd og modernisert i 2015 og fremstår i god stand, alder tatt i betraktning. Det er en herlig atmosfære, både innendørs og utendørs. Ved inngangspartiet har denne leiligheten et eget lite område med blomsterbed og hvor man gjerne kan ha urtebed og grønnsakskasser om man ønsker det. Fra ytterdøren kommer man inn i en stor trappegang med 4 trinn opp til leiligheten som ligger i en høy 1. etasje samt kjeller. Innvendig er leiligheten moderne. Stue med store vindusflater og flott utsikt. Utgang til stor, lun og solrik balkong. Stuen er åpen og luftig, samtidig som det er intimt og hyggelig innredet med ulike soner og peisovnen som kan nytes fra både godstolen og sofakroken. Praktisk med både baderom og gjestetoalett. Kjøkkenet ligger på østsiden hvor morgensolen kommer inn, og har også en koselig sitteplass, eller man kan ta kaffekoppen med ut på benken i morgensolen utenfor. Kjelleren er innredet med soverom og barnerom/gjesterom. Kjelleren er ikke registrert og byggegodkjent.

Innhold

1. et.: felles trappegang, gang med garderobe, stue/spisestue med utgang til balkong, kjøkken, baderom, gjestewc.
Kjeller: trapperom som brukes som barnerom, soverom. I tillegg har leiligheten en egen bod i kjeller samt at det er fellesarealer med bl.a. vaskerom.

Standard

Leiligheten fremstår som i normal/god stand i henhold til alderen. Overflater i boligen fremstår som i god stand.
Leiligheten ble betydelig oppgradert og ombygd i 2015. Det var tidligere soverom i hovedetasjen som nå er gjort om til spisestue og som er åpnet opp mot resten av stuen, samt at det er satt inn ny trapp ned til kjeller fra spisestue. Nye gulv i stue/spisestue samt delvis nye gipsvegger og tak, installert ny peisovn i stue. Nytt kjøkken. I kjeller ble det innredet et hovedsoverom og et ekstra rom med trapp som i dag brukes som barnerom. Nye gulv, vegger, delvis tak og nye vinduer i kjeller i 2015. Lyse hadde også kontroll i 2015 uten funn og det ble målt radon hvor den målte radonverdien var under 50.
Baderom fra 2005 med gulvfliser og fliser på vegg bak dusjkabinett samt rundt vegghengt wc.

Beliggenhet

Fantastisk beliggende på solsiden, med utsikt over Hillevågsvatnet. Attraktivt boligområde med brede gater, luftig bebyggelse, grønne hager og med store friområder med turstier, badeplasser og båthavner. Gåavstand til sentrum. Nær butikker og togstasjon. Gode bussforbindelser.

Tomt

Areal: 517 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Hver seksjon har sine tildelte plasser, hvor de to seksjonene i 1. etasje disponerer hvert sitt uteområde ved inngangen, og seksjonen i 2. etasje disponerer en terrasse på baksiden. Stor, felles terrasse på baksiden i tillegg.

Garasje / Parkering

Parkering i gaten.

Sameie

Sameiet består av 3 boligseksjoner. Sameiebrøken er 1/4. Det betales ikke noe fellesutgifter pr. mnd. Felles vedlikehold betales etter sameiebrøken. Sameiet har en felles forsikring av boligen hvor hver eier betaler hver sin del.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 57459026

Vedtekter / husordensregler

Det er ikke noen nyere vedtekter. Vedlagt i salgsoppgaven ligger bestemmelser som følger begjæringen om oppdeling i sameie fra 1983.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 1939

Antall soverom

1

Byggeår

1939

Byggemåte

Tremannsbolig oppført med grunnmur i betong med sparestein, yttervegger i trekonstruksjoner og valmet tak i trekonstruksjon som er tekket med takstein.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest fra originalt byggeår, hvilket er normalt på eldre bygg.

Boligens areal

Primærrom: 74 kvm, Bruksareal: 74 kvm, Bruttoareal: 82 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 18 m².
Primærrom: 18 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Innredet rom med trapp, soverom
1. etasje:
Bruksareal: 56 m².
Primærrom: 56 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, kjøkken, bad, stue, wc
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Arealene i 1. etasje stemmer godt med tegning mottatt fra kommunen. Innredning av kjeller har skjedd i senere tid og er ikke registrert og byggegodkjent. Rommene i kjeller er ikke godkjent som rom for varig opphold.

Adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut i sin helhet.

Oppvarming

Peisovn i stue. Elektrisk.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 7350 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 7350,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 10 120 pr. år

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 598 016 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 152 856 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Utstyr

Internett fra Telenor. Det er lagt inn Lyse fiber til en av de andre leilighetene i bygget.

Adkomst

Fra sentrum: Følg Bergelandsgata sørover som går over i Birkelandsgate og videre i Avaldsnesgata, ta der til høyre inn Hjelmelandsgata og følg denne til Østre Ring kommer til høyre. Ta Første vei til venstre som er Godalsveien og første til høyre er Dalaneveien. Eiendommen ligger på høyre side.

Bevaringsverdig

Eiendommen er en del av den sentrale sentrumsbebyggelsen og er derfor underlagt "Retningslinjer for hensynssoner bevaring av kuturmiljø, Trehusbyen" (pbl § 11.8c).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligbebyggelse - frittliggende småhusbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Pr. 1983 - Erklæring/avtale  
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
FOR: NOK 20,000
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Pr. 1983  ** Prioritetsbestemmelse  
PR. ETTER EVT. OBL. FOR LÅN FRA BANK OG ANDRE
KREDITTINSTITUSJONER

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp. Adkomst via offentlig vei.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrert stekeovn og koketopp. Oppvaskmaskin og kjøleskap følger i utgangspunktet ikke.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til inger@huuspartners.no eller SMS: 41 56 80 28 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig salgsoppgave.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.