Bjergsted

Leilighet med 2 soverom, parkering, disponerer egen del av hage med terrasse og hagestue. Påkostninger må påregnes.

Tanke Svilands gate 77 , 4007 Stavanger

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Inger Johanne Mauland Frivold
Inger Johanne Mauland Frivold Eiendomsmegler MNEF
Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 59 m²
Bruksareal 68 m²
Bruttoareal 74 m²
Tomt 424 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 1912
Gårdsnummer 59
Bruksnummer 1338
Energimerking G
FINN.no 197183852
Sist endret 25.02.2021 11:48
Prisantydning 2 390 000
Totalpris 2 458 764
Ligningsverdi 624 522,-

Beregnet totalkostnad

2 390 000,- (Prisantydning) Omkostninger 194,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 59 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 390 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 68 764,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 458 764,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leilighet i tomannsbolig. Stor tomt med plass til flere biler og de to seksjonene har opparbeidet hver sin del av hagen som de disponerer. Sentral beliggenhet med gåavstand til sentrum. Leiligheten har to soverom.
Påkostninger må påregnes.

Innhold

2. etasje: gang, kjøkken, stue/spisestue, bad/vaskerom, 2 soverom.
Loft: loftsrom

Standard

Bygningen har behov for generelt vedlikehold.
Det er i boligsalgsrapporten gitt seks stk tilstandsgrad 3:
Kjøkken - Ventilasjon - det er ikke ventilator over platetopp
Loft - Overflater gulv - Gulvet har store skjevheter, ikke fagmessig montert
Ildsteder - Skorsteiner inne i boligen - innkledd teglsteinspipe, alle fire sider skal kunne inspiseres
Etasjeskillere - 2. etg. - Skjevhetsmåling
Elektrisk anlegg - Berøringsfare av spenningsførende deler og/eller fast elektrisk utstyr - deler av synlig/åpent anlegg er kledd inne, løst deksel på lysbryter i stue, mangler deksel på koblingsboks på kjøkken
Brann - Mangler røykvarslere og brannslukkingsutstyr iht. forskrift i boligen, dette skal være på plass til overtakelse, da dette er et absolutt krav

Beliggenhet

Sentralt beliggende med gåavstand til sentrum. Nær butikker. Gode bussforbindelser.

Tomt

Areal: 424 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Stor tomt hvor eierne har delt opp hagen i to og disponerer hver sin del. Til denne seksjonen er det terrasse og en enkel hagestue. Det er en eldre hagestue som ikke søkt om å sette opp.

Garasje / Parkering

Parkering på tomten.

Sameie

Sameiet består av 2 boligseksjonen hvor sameiebrøken er 1/2.
Seksjon 1 skal ha tilgang til sitt sikringsskap på loft.
Seksjon 2 skal ha tilgang til hovedkran for vann og sin varmtvannsbereder i kjeller.
Hvinduene i 1. og 2. etasje er den enkelte seksjon sitt ansvar. Vinduene på loft og kjeller inngår i fellesansvar.

Forsikring

Fremtiden forsikring Polisenummer: 20880411

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Byggemåte

Leilighet i 2. etasje og loft i tomannsbolig. Grunnmur av teglstein. Yttervegger av tre med liggende kledning.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest fra originalt byggeår, hvilket er normalt på eldre bygg.

Boligens areal

Primærrom: 59 kvm, Bruksareal: 68 kvm, Bruttoareal: 74 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 59 m².
Primærrom: 59 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: gang, kjøkken, bad, stue og 2 soverom.
Loft:
Bruksareal: 9 m².
Primærrom: 0 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Ingen
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut i sin helhet.

Oppvarming

Elektrisk. Det er pipe i boligen.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 9 450 pr. år

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 624 522 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 248 277 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Stavanger sentrum: Følg Løkkeveien nordover til rundkjøring ved Shellstasjonen, hold mot venstre som er inn Tanke Svilandsgate. Følg veien et stykke og boligen kommer på høyre side, rett før rundkjøringen ved Misjonsveien.

Bevaringsverdig

Eiendommen er en del av den sentrale sentrumsbebyggelsen og er derfor underlagt "Retningslinjer for hensynssoner bevaring av kuturmiljø, Trehusbyen" (pbl § 11.8c).

Regulering

Eiendommen  er regulert til erverv. Det er reguleringsplan under arbeid for området. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Pr. 1960 - Erklæring/avtale  
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Overført fra: 1103-59/1338
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Pr. 2002 - Erklæring/avtale  
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp.
Adkomst via offentlig og privat (59/1320) vei.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til inger@huuspartners.no eller SMS: 41 56 80 28 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Leiligheten er klar for snarlig overtakelse.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte boligsalgsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig salgsoppgave.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.