Stavanger Sentrum

Urban toppleilighet med stor terrasse. Sol fra morgen til kveld. På byens tak.

Nedre Dalgate 16 B , 4013 Stavanger

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Inger Johanne Mauland Frivold
Inger Johanne Mauland Frivold Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

63%

eier sin egen bolig

37%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

57%

har bolig mellom 60-120 kvm

88%

av boligene er eldre enn 20 år

21%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 33 m²
Bruksareal 33 m²
Bruttoareal 38 m²
Tomt 232 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 4
Byggeår 2015
Gårdsnummer 55
Bruksnummer 785
Energimerking C
FINN.no 200660282
Sist endret 21.01.2021 12:46
Prisantydning 2 390 000
Totalpris 2 458 764
Ligningsverdi 475 970,-

Beregnet totalkostnad

2 390 000,- (Prisantydning) Omkostninger 194,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 59 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 390 000,-)) -------------------------------------------------------- 68 764,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 458 764,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Her får man en fantastisk godfølelse av å være. Midt i hjertet av byen. På byens tak. En egen boks på toppen av et bygg fra 2015. Og med den utsikten! Usjenert. Sol fra morgen til kveld. Her får man virkelig ro i sjelen samtidig som man bare kan gå rett ut i gatene og oppleve bylivet. En leilighet for livsnytere. En lettstelt leilighet med høy trivselsfaktor. Et sted man trives alene, sammen med noen og hvor det er kjekt å invitere folk inn. Anbefales!

Innhold

4. etasje: stue/kjøkken med utgang til stor terrasse, soverom, bad/ vaskerom.
Bod i 1. etasje på 3 kvm som tilhører leiligheten.

Standard

Bygget er fra 2015. Parkett på gulvene og hvitmalte vegger og himlinger. Innfelte spotter. Diskré lyst kjøkken som passer fint i det åpne rommet. Integrerte hvitevarer. Helfliset bad/ vaskerom. Store vindusflater.

Beliggenhet

I hjertet av Stavanger By. Urbant bomiljø. Det har skjedd masse rundt Nytorget/ Pedersgata de siste årene med mange kjekke restauranter, kaféer, barer og butikker. Frem mot byjubileet i 2025 bygger Stavanger kommune ny park.

Tomt

Areal: 232 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Etasje 4 etasje

Garasje / Parkering

Soneparkering. Området er regulert kl. 08-18 hverdager og 08-16 lørdag. Parkering med p-kort eller mot avgift. Kontakt Stavanger Parkering for å eventuelt søke om parkeringskort. Koster p.t. kr. 1800 pr. år.

Felleskostnader

925 pr. mnd. Kr 325 for TV og Internett. Kr. 600 i fellesutgifter som dekker felles utvendig forsikring, maling, div. utvendig vedlikehold.

Sameie

Sameiet består av 6 boligseksjoner.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 4296963

Vedtekter / husordensregler

Sameievedtektene er inntatt i salgsoppgaven.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2015

Antall soverom

1

Byggeår

2015

Byggemåte

Grunnmur i betong. Yttervegger av tre. Etasjeskillere i trebjelkelag.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 01.09.2015.

Boligens areal

Primærrom: 33 kvm, Bruksareal: 33 kvm, Bruttoareal: 38 kvm
4. etasje:
Bruksareal: 33 m².
Primærrom: 33 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: stue/kjøkken, bad/vaskerom, soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut.

Oppvarming

Elektrisk.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 3 940 pr. år

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 475 970 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 713 491 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Nytorget: Følg Nytorget østover og ta til høyre inn Langgata og første vei til venstre som er Nedre Dalgate. Eiendommen ligger på venstre side.

Bevaringsverdig

Eiendommen er en del av den sentrale sentrumsbebyggelsen og er derfor underlagt "Retningslinjer for hensynssoner bevaring av kulturmiljø, Trehusbyen" (pbl § 11.8c).

Regulering

Eiendommen  er regulert til bolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Bygg på nabotomten, 55/1025 er revet og det bygges her nytt næringsbygg og boligblokk.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Pr. 1973 - Erklæring/avtale  
VEDR. ET VINDU
Overført fra: 1103-55/785
Gjelder denne registerenheten med flere

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp. Adkomst via offentlig vei.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrerte hvitevarer; stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin og kjøle-/fryseskap medfølger.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende salgsoppgave. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til inger@huuspartners.no eller SMS: 41 56 80 28 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Leiligheten er klar for snarlig overtakelse.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig salgsoppgave.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Eier

Anne Hovda

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.