Hafrsfjord

Grannes ved nye SUS. Innbydende eier-leilighet med flott beliggenhet. Egen terrasse og hage på ca 68 kvm

Grannesstien 9 , 4044 Hafrsfjord

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Eirik Huus
Eirik Huus Eiendomsmegler MNEF / Siv. Økonom

NABOLAGSPROFIL

84%

eier sin egen bolig

4%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

75%

har bolig på over 120 kvm

79%

av boligene er eldre enn 20 år

38%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 98 m²
Bruksareal 101 m²
Bruttoareal 108 m²
Tomt 67 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 2011
Gårdsnummer 37
Bruksnummer 582
Energimerking D
FINN.no 208600007
Sist endret 05.05.2021 09:03
Prisantydning 4 400 000
Totalpris 4 519 014
Ligningsverdi 1 057 720,-

Beregnet totalkostnad

4 400 000,- (Prisantydning) Omkostninger 194,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 110 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 400 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 119 014,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 519 014,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

1 et.: entre, gnag, bad, gjetetoalettrom, 2 soverom, stor stue og åpen kjøkkenløsning

Standard

Endeleilighet fint plassert i velforeningen med grøntområder utenfor vinduene. Særlig luftig med fint utsyn mot vest fra stue og terrassen.
Egen hage som er tilleggsdel til leiligheten.
Innbydende og nyrenovert (oppmalt) i tidsriktige lyse farger.
Kjøkken med hvitevarer som medfølger
Helfliset bad med dusj i nisje, servant og vegghengt wc.
Eget toalettrom
Romslig gang med garderobe
Parkettgulv.
Heis
Bredbånd/kabel-tv
Vannbåren varme

Kjøkken

Kjøkken i hvit utførelse med eik laminert benkeplate og stålvask. Det er integrert komfyr, oppvaskmaskin og med plass til kjøleskap. Fliser på vegg over benk. Kjøkkenvifte koblet til Villaventanlegg. Det er montert Wather Guard på vann inntak. Kjøkken med åpen løsning til stue

Bad

Det er varme/fliser på gulv med fliser på vegger og hvite takplater med spotter. Hvit seksjon med vask/benk og innfliset speil på vegg. Vegghengt wc og dusjhjørne/dører i klart glass. Avtrekk koblet til Villaventanlegg. Det er opplegg for vaskemaskin. Membran ned i sluk med klemring og godt fall til sluk

Beliggenhet

Meget fin beliggenhet. Særlig attraktivt med tanke på kort vei til nytt sykehus som er under oppføring og til næringsparken like ved, og universitetet.  Turområder med gang- og sykkelveier til både Sørmarka og til Hafrsfjord mot Madla. Lokal matbutikk like ved

Felleskostnader

2 272 pr. mnd. I tillegg faktureres tillegsytelser gjennom sameiet: Fjernvarme; (eier bestemmer selv, avregnes a konto) Tv/internett:kr. 499,- Velforeningsavgift: kr. 208,-

Løpende kostnader

Fellesutgifter per mnd. 2272,-
Oppvarming a/konto per mnd. 1000,- (eier bestemmer selv hva som skal avsettes. Reelle kostnader for oppvarming, som avregnes kan være betydelig lavere)
Medlemskap i velforening per mnd. 208,-
Tv og bredbånd per mnd.: 499,-
Årlige kommunale avgifter (renovasjon) kr 2241,-
Innboforsikring
Strøm etter forbruk
Generelt vedlikehold etter slitasje og alder.

Sameie

Sameiet Grannesstien 9 og 11 ligger i Sola kommune og består av 34 enheter.
Boligselskapets organisasjonsnummer er 997181603.
Bate boligbyggelag er boligselskapets forretningsfører.
Sameiet er forpliktende medlem av Grannesparken Velforening. Velforeningen består av i alt 135 boliger / seksjoner.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

I henhold til årsmøtereferat:
Styret vil følge opp alle drift og vedlikeholdsavtaler framover både med tanke på å sikre en god kvalitet på leverte tjenester og samtidig ha fokus på kostnadene knyttet til dette. Dersom styret får inntrykk av at kvalitet forringes eller kostnadene øker uten gode grunner vil styret ta tak i saken(e).
Styret vil også følge opp alle saker som er listet i vår HMS portal med tanke på vedlikehold og overvåkning. Styret har nylig observert antydning til lekkasje på innvendig mur i trapperom i underetasjen. Det vil bli etablert en plan for å reparere dette. Ved forrige årsmøte gjorde styret oppmerksom på at en av to motorer og to vifter i ventilasjonsanlegget begynte å bli utslitt. Den andre motoren begynner også å bli slitt. Styret har nylig bestilt nye motorer og vifter og disse vil bli skiftet i løpet av våren. I den forbindelse vil ventilasjonssystemet bli koblet fra for en kort periode.
Styret ved sameiets  formann har opplyst til megler at sameiet nylig har gått til sak mot utbygger for reklamasjon. Kostandene dekkes av sameiet gjennom forsikring (inntil 400.000,- og 20% egenandel)

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Regnskap

Fjorårets regnskap (for 2019) viste et overskudd på 138 021,-. Regnskap for 2020 viser et overskudd på 44.044,-
Sameiet har ingen langsiktig gjeld, men oppspart egenkapital på 1.195.736,- per 31.12.20.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Det er ikke tillatt å holde hund, katt eller reptiler i sameiet. Styret kan dispensere fra forbudet i særlige tilfeller og etter skriftlig søknad. Med særlige tilfelle menes at søker kan dokumentere et behov ut fra helsemessige årsaker slik som behov for førerhund eller behov ut fra psykiske lidelser.
Husdyr skal holdes i bånd på alle fellesområder, inne og ute og ikke være til sjenanse for andre beboere.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 98 kvm, Bruksareal: 101 kvm, Bruttoareal: 108 kvm, Grunnflate: 108 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 101m².
Primærrom: 98 m². Alle rom bortsett fra bodrom.
Leiligheten disponerer sportsbod i garasjeanlegget
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Fra Madlaveien, inn Grannesbakken og videre til Grannesstien

Tomt

Areal: 67 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Parkeringsplass på oppmerket plass i felles garasjeanlegg. Gjesteparkering

Byggemåte

Betong.Det er utarbeidet en våtromsrapport hvor boligens innvendige tilstand er vurdert og beskrevet. Vi oppfordrer interessenter å sette seg inn i rapporten. Konferer evnetuelt med megler.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for eiendommen.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til det formålet den er godkjent til.

Oppvarming

Fjernvarme/vannbåren

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand. Det er fjernvarme som fast energileverandør

Kommunale avgifter

Kr. 2 241 pr. år

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 057 720 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 807 790 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen  er regulert til bolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler. Reguleringskart for eiendommen  følger i salgsoppgaven
Det foreligger utbyggingsavtale mellom Skanska og Sola kommune datert 04.03.2009. Avtalen utfyller gjeldende reguleringsplan: "reguleringsbestemmelser i tilknytning til reguleringsplan 0341 Grannesbakken sør"

Offentlige planer

Det foreligger kommuneplan, kommunedelplan, og reguleringsplan for eiendommen og nærområdet. Planid er oppgitt i salgsoppgaven. Det foreligger ingen informasjon fra sameiet eller selger om forestående arbeider med eiendommer som direkte vil påvirke eiendommen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Sola kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.
Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til eirik@huuspartners.no eller SMS: 91 51 81 52 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Grannesstien 9, 4044, Hafrsfjord, Gnr. 37 bnr. 582 snr. 21 orgnr. 997181603 i Sola kommune

Eier

Paul Andre Selbach Vegard Henriksen Ida Henriksen Vebjørn Aleksander Stevenson Selbach Elen Carlson

Oppdragsnummer

38-21-0010

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Huus & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.