Mariero

Lettstelt leilighet med solrik terrasse og parkering i lukket anlegg

Marieroveien 11 , 4017 Stavanger

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Inger Johanne Mauland Frivold
Inger Johanne Mauland Frivold Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

74%

eier sin egen bolig

21%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

39%

har bolig på over 120 kvm

93%

av boligene er eldre enn 20 år

18%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 39 m²
Bruksareal 42 m²
Bruttoareal 48 m²
Tomt 2 700 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 2
Byggeår 2005
Gårdsnummer 20
Bruksnummer 909
Energimerking D
FINN.no 211730640
Sist endret 20.07.2021 23:45
Prisantydning 1 750 000
Totalpris 2 098 311
Ligningsverdi 516 814,-

Beregnet totalkostnad

1 750 000,- (Prisantydning) 332 813,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 082 813,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 194,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 494,- (Gebyr utlysning forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 498,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 098 311,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

En lys og lettstelt leilighet som kan passe både for unge enslige og par, og gjerne en enslig voksen/eldre. Her er det parkering i lukket anlegg i underetasjen og heis opp. Leiligheten har en stor terrasse med ettermiddags- og kveldssol. Stue med åpen kjøkkenløsning og spiseplass. Stort soverom med god garderobeplass. Bad med gulvfliser og gulvvarme. En stor bod med masse hylleplass. Det er og en god sportsbod i underetasjen tilhørende leiligheten med masse hylleplass og arbeidsbenk.
Her har man nærhet til det meste! Like ved busstopp, matbutikker, caféer og bowling. Kort vei til flotte turområder ved Vannassen og langs fjorden samt til togstasjon.

Innhold

2. et.: gang, stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til terrasse, soverom, bad/ vaskerom, bod.
Sportsbod i underetasjen.

Utstyr

Heis i bygget.

Standard

Det er utarbeidet en våtromsrapport som en del av salgsoppgaven som interessenter må lese. Den skal gi ytterligere informasjon om eiendommens tilstand/standard.
Det er parkett på gulv. Lysmalte vegger. Innfelt downlights. Store vindusflater. Gulvfliser på bad med varmekabler.

Kjøkken

Kjøkkeninnredning i bjørk med grå laminert benkeplate.

Bad

Gulvfliser og varmekabler. Veggvinyl. Hvitmalt tak med downlights.

Terrasse

Betongheller på gulv. Ettermiddags- og kveldssol.

Beliggenhet

Her har man nærhet til det meste! Like ved busstopp, matbutikker, caféer og bowling. Kort vei til flotte turområder ved Vannassen og langs fjorden samt til togstasjon.

Felleskostnader

5 490 pr. mnd. Kapitalkost. Husbanklån kr 1954 og andel fellesutgifter kr 3536 som dekker TV, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold m.m..

Andel fellesgjeld

332 813

Andel formue

34 243

Borettslag

Borettslaget Kristianslystgården, org.nr. 982527279 består av 42 andeler.
Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne.
Borettslaget er også en del av et Sameie med sameiebrøken 23/33. I tillegg er det to næringsseksjoner med 5/33 hver. I sameiets styre er det en representant fra hver av næringssseksjonene og to fra boligseksjonen som da altså er organisert som et borettslag.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ja / Ja
Dersom kjøper ønsker å nedbetale sin andel av fellesgjeld (eventuelt deler av gjelder), må rådgiver i Obos kontaktes for nærmere opplysninger.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenr.: Hus601-13532080 2 Type A
Restsaldo: kr 10 216 529
Restløpetid: 15 år 4 mnd.
Terminer pr. år: 2
Flytende rente
Rente: 0,8 %

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6655358

Regnskap

Regnskapet for 2019 viste et overskudd kr 438 177. I budsjett for 2020 er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 578 014 i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Borettslagets vedtekter er inntatt i salgsoppgaven og det forutsettes alltid at kjøper har lest og forstått bestemmelsene før bud gis.

Boligens areal

Primærrom: 39 kvm, Bruksareal: 42 kvm, Bruttoareal: 48 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 42 m².
Primærrom: 39 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, stue/kjøkken, bad/vaskerom, soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Fra Stavanger sentrum: Følg R44 sørover til Mariero. Bygget kommer på høyre side litt før Helgø.

Tomt

Areal: 2 700 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Biloppstillingsplass i lukket garasjeanlegg. Infrastruktur for lading av el-bil, kjøper bes kontakte styret for mer informasjon.

Arealbekreftelse

Arealene stemmer godt med tegninger mottatt fra kommunen.

Byggemåte

Bygget er oppsatt med grunnmur i betong, ytterkledning i bindingsverk og tak tekket med antatt papp.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest utstedt 25.08.2006

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt X for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Gulvvarme på bad. Elektrisk.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca x 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr x 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 516 814 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 860 530 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til Bolig/Forretning/Kontor. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det er reguleringsplaner under arbeid for området, nr 2622 Områderegulering for Mariero.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Pr. 2007 - Erklæring/avtale  
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
 
2005/19297-1/102 - Pantedokument  
BELØP: NOK 38.100.000
Panthaver:Den Norske Stats Husbank  
Lnr: 1242983
 
2005/19298-1/102 -  Pantedokument  
BELØP: NOK 27.865.000
Panthaver:Hetland Boligbyggelag  
Lnr: 7122110
 
2005/19298-2/102   ** Prioritetsbestemmelse  
veket for: PANTEDOKUMENT 2005/19297-1/102

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp.
Adkomst via offentlig vei.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hvitevarer følger i utgangspunktet ikke.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til inger@huuspartners.no eller SMS: 41 56 80 28 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte våtromsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig salgsoppgave.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Borettslaget og boligbyggelagets medlemmer har 20 dagers forkjøpsrett. Denne boligen er utlyst parallelt, slik at fristen for å melde sin interesse om forkjøp til OBOS går ut 29.03.21.

Adresse og matrikkel

Marieroveien 11, 4017, Stavanger, Gnr. 20 bnr. 909 snr. 3, andelsnr. 16 i Borettslaget Kristianslystgården med orgnr. 982527279 i Stavanger kommune

Eier

Nicolai Bjerkvik

Oppdragsnummer

38-21-0016

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, våtromsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Huus & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.