Stavanger

Mor Åses vei. Ullandhaugskråningen. Arkitektparet Ingeborg og Knut Hoems private bolig.

Mor Åses vei 6 , 4019 Stavanger

VISNINGER

15. juni tirsdag kl. 17:00-17:45

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Eirik Huus
Eirik Huus Eiendomsmegler MNEF / Siv. Økonom

NABOLAGSPROFIL

85%

eier sin egen bolig

4%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

73%

har bolig på over 120 kvm

95%

av boligene er eldre enn 20 år

37%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 177 m²
Bruksareal 193 m²
Bruttoareal 209 m²
Tomt 803 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 4
Byggeår 1961
Gårdsnummer 57
Bruksnummer 816
Energimerking G
FINN.no 219321816
Sist endret 11.06.2021 16:17
Prisantydning 10 500 000
Totalpris 10 776 514
Ligningsverdi 1 130 421,-

Beregnet totalkostnad

10 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 262 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 10 500 000,-)) 194,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 276 514,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 10 776 514,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Arkitekt tegnet frittliggende enebolig i Ullandhaugskråningen. Boligen er funksjonelt innredet i en lun og harmonisk stil. Veggflater og himlinger har stort sett furupanel. Eiendommen ligger øverst i boligfeltet og grenser til friområde i sør-vest. Panoramautsikt mot byen og Ryfylke.
Gåavstand til Ullandhaugskogen med lyssatte turvei til Sørmarka og nært både til Universitetet i Stavanger og nye Stavanger Universitets Sykehus. Mosvannet og Nye Gamlingen svømmeanlegg ligger i gåavstand.
Arkitektparet Ingeborg og Knut Hoem tegnet, bygde og bebodde eiendommen. Arkitektene er anerkjente, tegnet flere kjente bygg i byen og satte dermed sitt preg på byens utvikling i etterkrigsårene. I 2011 mottok arkitektene Stavanger kommunes ærespris.

Innhold

Sokkel: vindfang, forstue, gjestetoalett, kontor, 2 boder
Hovedetasje: åpen stue for lek og arbeid, peisestue med utgang til terrasse, 3 soverom, bad/wc, kjøkken, vaskerom.
Loft: atelier, loftsrom
Garasje med loft/lekestue/lagringsrom.

Standard

Særpreget, velholdt og solid enebolig. Tegnet av de kjente arkitektene Ingeborg og Knut Hoem. Boligen har bevart sitt autentiske bygningsmessige preg fra byggeår og har ivaretatt de opprinnelige løsningene, og har innvendig gjennomgående utførelse i solid trekonstruksjon med stedbygde løsninger og åpne bjelkelag. Flere vinduer mot hagesiden er nylig byttet ut av byggmester Høie Ueland. Husets hovedetasje har en grunnflate på 128 kvm og rommer i tillegg til 3 store soverom, bad og kjøkken, spisestue og stue. 2 store skyvedører fungerer som romdeler mellom sonene.
I stuen er det store vindusflater mot hagen mot vest og utsiktsvinduer mot øst. Her er det ingen innsyn, men flott utsyn og utsikt.  Det er bygget en stor åpen teglsteinspeis i midten av rommet. Spisestuen har gulv til tak vinduer og dobbel dør i glass ut mot hellelagt uteplass i hagen. Uteplassen har overbygd takutstikk slik at man kan sitte ute også om det skulle komme en regnskur
Kjøkken og bad har utsiktvinduer mot byen og Ryfylke og har en nøktern standard fra byggeår. Vi ser for oss at ny eier med tiden gjerne gjør om på planløsningen kjøkken/bad. Derfor er det tegnet forslag til løsning for utvidelse av kjøkken og 2 bad, hvor disse rommene er i dag.
Fra vindfanget i sokkeletasjen er det tilkomst til hall, gjestetoalett og hybel/soverom. Fra soverommet er det innredet et lite rom under trappen med opplegg til dusj. I hallen og vindfanget er det teglsteinsgulv. Videre fra hallen er det bod med eventuelt fremtidig vaskerom.
Loftsrommet er opprinnelig tegnet inn som atelier med stort utsiktsvindu. Videre er det et stort åpent lagringsloft med lufting.
Den utvendige fasaden er med liggende beiset furupanel og teglstein taktpanner. Inntrukkede takrenner i sink
Det er utarbeidet en tilstandsrapport som en del av salgsoppgaven som interessenter må lese. Den skal gi ytterligere informasjon om eiendommens tilstand/standard.

Beliggenhet

Attraktiv beliggenhet i høyden og øverst i boligområdet i Ullandhaugskråningen. Flott utsikt mot Våland, Stavanger sentrum og Ryfylke. Eiendommen grenser til friområde. Her er rolig og etablert. Gåavstand til Ullandhaugskogen med lyssatte turvei til Sørmarka. Slik er det nært både til Universitetet i Stavanger og nye Stavanger Universitets Sykehus, samt Stavanger Botaniske hage. Mosvannet og Nye Gamlingen svømmeanlegg ligger i gåavstand. Likeledes gjelder det Innendørs skøytehall på Ullandhaug og idrettsarenaer rundt Siddishallen. Boligen er sør-vest vendt med gode lysforhold.

Løpende kostnader

Hålvårlige kommunale avgifter inkl. eiendomsskatt
Fullverdiforsikring og innboforsikring
Strøm etter forbruk
Generelt vedlikehold etter slitasje og alder.

Forsikring

Tryg forsikring Polisenummer: 5013891

Boligens areal

Primærrom: 177 kvm, Bruksareal: 193 kvm, Bruttoareal: 209 kvm, Grunnflate: 128 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal:  44m².
Primærrom: 28 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vf, wc, stue/sov, gang/trapp.
1. etasje:
Bruksareal: 128 m².
Primærrom: 128 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapp/gang/spisestue/stue, 3 soverom, bad, vaskerom, kjøkken
Loft:
Bruksareal: 21 m².
Primærrom: 21 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapp/stue.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Fra Ullandhaugveien

Tomt

Areal: 803 kvm, Eierform: Eiet tomt
Pent opparbeidet hageareal med gressplen mot vest. Frukttrær og formklippede furubusker. Hardanger heller i inngangspartiet og på terrasseområdene.
Et digitalt eiendomskart er inkludert i salgsoppgaven. Se også situasjonskart med gjeldene tomtegrenser. Eiendommens grenser er de som er inntegnet på juridiske karter og nøyaktigheten av disse fremgår av digitalt eiendomskart. Opplevde tomtegrenser, dvs beplantning, inngjerding med videre kan gi et annet inntrykk enn de juridisk grensene som vist i kart. Det er kartgrensene som gjelder når tomten er nøyaktig oppmålt.

Garasje / Parkering

Garasje og parkering i gate

Byggemåte

Tre

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke  brukstillatelse eller ferdigattest fra originalt byggeår, hvilket er normalt på eldre bygg.
Boligens nåværende innredning er iht til godkjente bygningstegninger.

Barnehage / skole i området

Se oversikt over skoler og barnehager i nabolagsprofil som ligger på eiendommens markedsførte side og i salgsprospektet.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til det formålet den er godkjent til.

Oppvarming

Elektrisk med panelovner.
Åpen peis.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 16 239 pr. år

Eiendomsskatt

Det er i Stavanger kommune vedtatt eiendomsskatt.  Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 130 421 pr. 31.12.19 14:07
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Det er varslet oppstart av nye reguleringsplan som tar sikte på vern av eiendommen.

Regulering

Eiendommen  er regulert til bolig og grenser til friområde. Gjeldende eldre reguleringsplan fra 1958: Reguleringsvedtekter til plan 376 for område begrenset av Auglændsveien - Gate 806 og parkbelte.
Det er 27.05.21 Varslet om planoppstart for eiendommen. Det vil innebære at det frem til nye bestemmelser er fremlag ikke er vil være mulig å få behandlet søknadspliktige tiltak for eiendommen.
"Stavanger kommune ved seksjon for Plan og arkitektur skal snart varsle oppstart av ny reguleringsplan som har til formål å regulere eiendommen, Mor Åses vei 6, til hensynssone for bevaring av kulturmiljø, da dette huset har høy kulturminneverdi. Siden en reguleringsplanprosess kan ta sin tid, og vi må sikre at det ikke gjøres endringer på husets eksteriør i mellomtiden, må vi legge fram en politisk sak om at det ikke skal gjøres noen tiltak i strid med vernehensynene mens planprosessen pågår.
 
Vi fremmer en sak om midlertidig forbud mot tiltak på første møte i UBS etter ferien, og ved vedtak vil forbudet gjelde i 4 år, eller til ny detaljreguleringsplan er vedtatt"

Offentlige planer

Regulert boligområde. Bestemmelsene følger i salgsoppgaven.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1960/1979-2/102  Bestemmelse om bebyggelse   01.06.1960 
Med flere bestemmelser

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Stavanger kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til eirik@huuspartners.no eller SMS: 91 51 81 52 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Mor Åses vei 6, 4019, Stavanger, Gnr. 57 bnr. 816 i Stavanger kommune

Eier

Elisabeth Hoem Tordis Grønstad Hoem

Oppdragsnummer

38-21-0029

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Huus & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.