Stavanger

Storhaug ved Paradis. Attraktiv eierleilighet med stort uteareal og egen biloppstillingsplass

Nedre Suldalsgate 1 , 4012 Stavanger

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Eirik Huus
Eirik Huus Eiendomsmegler MNEF / Siv. Økonom

NABOLAGSPROFIL

72%

eier sin egen bolig

17%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

46%

har bolig på over 120 kvm

100%

av boligene er eldre enn 20 år

30%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 76 m²
Bruksareal 76 m²
Bruttoareal 82 m²
Tomt 267 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 1
Byggeår 1907
Gårdsnummer 55
Bruksnummer 1333
Energimerking G
FINN.no 216681465
Sist endret 05.05.2021 15:17
Prisantydning 3 190 000
Totalpris 3 278 764
Ligningsverdi 710 989,-

Beregnet totalkostnad

3 190 000,- (Prisantydning) Omkostninger 194,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 79 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 190 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 88 764,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 278 764,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Nedre Suldalsgate 1! og til en særpreget og innbydende leilighet med mange kvaliteter.
Leiligheten disponerer alene stor del av gårdsrommet med privat og avskjermet uteplass med plass til grill og sittegrupper. I tillegg disponerer den biloppstillingsplass hvor det er installert el-lader for bil.
Som høy 1 etasje er det relativt lite innsyn og de store vinduene i alle oppholdsrommene gir godt dagslys inn i oppholdsrommene, både stue og kjøkken.
Leiligheten er en del av et sameie med 3 eierseksjoner, hvor de 2 største har felles inngangsparti i Nedre Suldalsgate 1. Det er god lagringsplass i felles kjellerrom

Innhold

Høy 1 et.:
felles entre og trapperom, gang og garderobe og med opplegg for vaskemaskin, 2 store stuer med dobbel dør. Den ene stuen brukes som spisestue men kan alternativt brukes som soverom, evnt deles av med skillevegg på bekostning av mindre spisestue. Fra gangen er det tilkomst til baderom med dusj i nisje, wc. og servant m. underskap. Fra kjøkken er det inngang til hovedsoverom.

Standard

Leiligheten:
Stilfull og særpreget eierseksjonsleilighet med spennende løsninger. Leiligheten er modernisert med kvalitetsrike detaljer.
Kjøkken fra HTH. Integrerte og frittstående hvitevarer; kjøleskap, oppvaskmaskin, platetopp, ventilator og ny integrert stekeovn
Bad med servant og innredning fra HTH. Vegghengt toalett og dusj i nisje. Fliser fra Villeroy & Boch . Varme i gulv.
Malte gipsvegger med innslag av originale laftevegger.
60*30 - gulvfliser med varmesoner i lys utførelse  på gang og kjøkken. Eikeparkett i stue og soverom.
Hovedsakelig nytt elektrisk anlegg med jordfeilbryter på alle kurser, fra ca. 2008. Nye bryterpanel for lys og varmestyring.
Brebåndsfiber for tv- og internett.
Hovedbygning:
Hele kledningen skiftet ca. 2006 og lektet ut og isolert med asfalt plater/vind duk/Glava - grunnet med visir - malt sist ca. 2010 med Jotun Extreme 12 års måling, 2 strøk. Nye vinduer hovedsakelig fra 2000, enkelt også fra  2006. Tak er renovert i ca. 2000 (takpapp og lekter - skiferstein er beholdt). Ytterdør samt innerdører i gang til leiligheter er spesiallaget og nye 2006. Etter opplysninger fra forrige eier er lydhimling mellom 1 og 2 et. er på 25 cm med tilhørende 3 lags gips - 15 cm Rockwool og 5 cm luft. Det er av nye eiere i 2015  foretatt lydmåling mellom etasjene. I den forbindelse er det opplyst: "Luftlydisolasjon mellom stue i 1.et og stue i 2. et.  tilfredsstiller krav til klasse C definert i NS 8175 . Mellom stue i 1. et. og kjøkken i underetasje er krav ikke tilfredsstilt iht krav til klasse C definert i NS 8175".
På hoveddelen av utvendig grunnmur og tilbygg er det lagt fiberduk og ny maling i 2014. Oppgradert fasade med murpuss, nye vinduer samt nye beslag på tak og balkong (seksjon 2 og 3) i 2019.
I 2020 er det foretatt reparasjon av skifer på tak og beslag ved vindu.
Byggetekniske opplysninger som blant annet beskriver valgte løsninger, levetidsbetraktninger og visuelle observasjoner, følger i boligsalgsrapporten som en del av salgsoppgavens vedlegg

Beliggenhet

Storhaug ved Paradis. Trivelig boliggate med hovedsakelig eldre trehusbebyggelse. Sentralt, med kort vei til sentrum og til Godalen badestrand. Gode kollektivtilbud med busstilbud i Hjelmelandsgata og Birkelandsgata.

Felleskostnader

871 pr. mnd. for innbetaling av tv og bredbånd, og felles fullverdiforsikring av boligen.

Løpende kostnader

Hålvårlige kommunale avgifter inkl. eiendomsskatt
Fullverdiforsikring og innboforsikring
Strøm etter forbruk
Generelt vedlikehold etter slitasje og alder.

Sameie

Sameiet Nedre Suldalsgate 1/ Vikedalsgata 26.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

2016 - Bygget ny terrasse (seksjon 3, og stue seksjon 1)
2017 - Tekket balkong (seksjon 3, over soverom seksjon 2) 2019 - Oppgradert fasade med murpuss, nye soveromsvinduer (snr 2) samt nye beslag på tak og balkong (seksjon 2 og 3)
2020 - Tettet terrassedør (seksjon 3)
2020 - Fiksing av skifer på tak og beslag ved vindu
2021 - Satt inn ny sikring på 32A i forbindelse med installasjon av ladeboks for el-bil.
Arbeid utført av:
Sandnes Automasjon og Installasjon AS, RAV Byggservice AS, Gulv og Tak AS,  Murmester Jan Petersen AS, RAV Byggservice A
S,  J. Johnson & Sønner AS

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Fremtid Forsikring Polisenummer: 21486007

Regnskap

Det føres ikke eget regnskap for eiendommen, hvilket er normalt for mindre sameier. Felles byggforsikring betales etter eierbrøken, Det samme gjelder andre felleskostnader dersom annet ikke er avtalt i sameiets vedtekter.

Vedtekter / husordensregler

Det foreligger oppdaterte sameievedtekter og ordensregler for sameiet.

Husdyrhold

Det er ikke tillatt å holde husdyr uten styrets forhåndsgodkjenning. Godkjenning er avhengig av at gode grunner taler for dyrehold og at dyreholdet ikke er til ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 76 kvm, Bruksareal: 76 kvm, Bruttoareal: 82 kvm, Grunnflate: 82 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 76 m².
Primærrom: 76 m². Alle rom
Bodrom i kjeller iht til vedtektene
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Fra Nedre Suldalsgate

Tomt

Areal: 267 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal og bruken av arelanene er bestemt gjennom sameiets vedtekter

Garasje / Parkering

Ja. Biloppstillingsplass ved inngangspartiet er i henhold til vedtektene tildelt denne eierseksjonen

Byggemåte

Det er utarbeidet en tilstandsrapport hvor boligens tilstand er vurdert og beskrevet. Vi oppfordrer interessenter å sette seg inn i rapporten. Konferer eventuelt med megler.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for ombygging fra 2014, vedlagt salgsoppgaven.
Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest fra originalt byggeår, hvilket er normalt på eldre bygg.

Barnehage / skole i området

Se oversikt over skoler og barnehager i nabolagsprofil som ligger på eiendommens markedsførte side og i salgsprospektet.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til det formålet den er godkjent til.

Oppvarming

Elektrisk

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand ut fra bruken av boligen.

Kommunale avgifter

Kr. 7 189 pr. år

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 710 989 pr. 31.12.18 11:48 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 559 561 pr. 31.12.18 11:48 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til bolig.
Reguleringsbestemmelser som gjelder for eiendommen er rekvirert fra Stavanger kommune og vedlagt salgsoppgaven. Eiendommen er en del av den sentrale sentrumsbebyggelsen og er derfor underlagt "retningslinjer for hensyssoner bevaring av kuturmiljø (pbl § 11.8c) Trehusbyen.

Offentlige planer

Det foreligger kommuneplan, kommunedelplan, og reguleringsplan for eiendommen og nærområdet. Planid er oppgitt i salgsoppgaven. Det foreligger ingen informasjon fra sameiet eller selger om forestående arbeider med eiendommer som direkte vil påvirke eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Stavanger kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.
Taklamper i spisestue (den hvite over bordet, og de to store lyspærene) medfølger ikke.
Vaskemaskin medfølger ikke.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til eirik@huuspartners.no eller SMS: 91 51 81 52 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.

Adresse og matrikkel

Nedre Suldalsgate 1, 4012, Stavanger, Gnr. 55 bnr. 1333 snr. 2 i Stavanger kommune

Eier

Rita Bach Omdal

Oppdragsnummer

38-21-0036

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Huus & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.