Varden/ Storhaug

Stor leilighet med 3 soverom - Flott utsikt - Grenser til friområde

Nymansveien 177 , 4015 Stavanger

VISNINGER

16. juni onsdag kl. 16:30-17:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Inger Johanne Mauland Frivold
Inger Johanne Mauland Frivold Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

70%

eier sin egen bolig

15%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

54%

har bolig på over 120 kvm

93%

av boligene er eldre enn 20 år

28%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 96 m²
Bruksareal 100 m²
Bruttoareal 105 m²
Tomt 803 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Etasje 2
Byggeår 1952
Gårdsnummer 54
Bruksnummer 595
Energimerking G
FINN.no 217634602
Sist endret 13.06.2021 21:19
Prisantydning 2 790 000
Totalpris 2 868 764
Ligningsverdi 659 080,-

Beregnet totalkostnad

2 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 194,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 69 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 790 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 78 764,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 868 764,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

En innholdsrik del av firemannsbolig som passer for både familier med barn, par eller enslige som ønsker masse plass. Loftet er i den senere tid bygget om slik at halve loftet tilhører denne seksjonen og det er laget trapp direkte opp fra stue/kjøkken.
Fantastisk beliggende i høyden med flott utsikt. Usjenert og luftig. Grenser til friområde. Flotte turområder rett utenfor døren ved Varden og videre til turområdene ved Godalen med badeplasser og turstier ved sjøen til Ramsvig og Breivik.
Noe påkostninger må påregnes.

Innhold

2. etasje: Entré/gang, stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til balkong, bad, 2 soverom
Loft: Gang/oppholdsrom, soverom, rom tilrettelagt for bad/vaskerom, kontor/gang og bod

Utstyr

Hvitevarene på kjøkken medfølger i handelen. Integrert stekeovn, koketopp, kjøle- og fryseskap og oppvaskmaskin.

Standard

Malte, originale tregulv i gang, stue og det ene soverommet. Helfliset baderom. Gulvfliser på kjøkken. Laminat på et soverom nede og på loft. Gulvbelegg på bad på loft. Hvit kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer. Malte strier på vegger. Malte himlinger.

Beliggenhet

Fantastisk beliggende i høyden med flott utsikt. Usjenert og luftig. Grenser til friområde. Flotte turområder rett utenfor døren ved Varden og videre til turområdene ved Godalen med badeplasser og turstier ved sjøen til Ramsvig og Breivik. Gåavstand til skoler og barnehager. Gode bussforbindelser.

Felleskostnader

2 500 pr. mnd. Felleskostnader kr 2000 inklulderer byggforsikring, drift og vedlikehold m.m., TV og internett fra Lyse kr 500, totalt kr 2 500.

Andel formue

36 352

Sameie

Eierseksjonssameiet Nymansveien 177, org.nr. 912673340.
Sameieet består av 4 leiligheter. Sameiebrøken er 1/4.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det opplyses fra Sameiet at tilbygget som balkongen for denne seksjonen ligger over er råttent og må rives. Her vil det komme påkostninger for å eventuelt oppføre ny balkong.

Forsikring

IF Skadeforsikring Polisenummer: SP0001353566

Regnskap

Regnskapet for 2020 viste et overskudd på kr 25 258. I budsjettet for inneværende år er det budsjettert med kr 92 642 i underskudd. Grunnen til at det er budsjettert med underskudd er at det er oppsparte midler i Sameiet som er planlagt for ekstra drifts- og vedlikeholdsutgifter i 2021.

Vedtekter / husordensregler

Sameiets vedtekter er inntatt i salgsoppgaven og det forutstettes alltid at kjøper har lest og forstått bestemmelsene før bud gis.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 96 kvm, Bruksareal: 100 kvm, Bruttoareal: 105 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 67 m².
Primærrom: 67 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Entré/gang, bad, stue/kjøkken og 2 soverom
Loft:
Bruksareal: 33 m².
Primærrom: 29 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad og soverom.
Det er foretatt bruksendring fra sekundærrom til primærrom på loftet. Endringene er ikke byggemeldt og godkjent, og kan derfor avvike fra gjeldende krav til oppholdsrom ved bruksendring.
Kontoret på loft avviker i forhold til dagens krav til dagslys ved bruksendring.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Arealene i 2. etasje stemmer med tegninger fra kommunen. Arealene på loftet stemmer med at denne seksjonen nå disponerer halvparten av loftet, men det er ikke søkt om bruksendring fra sekundærrom til primærrom.

Adkomst

Følg Nymansveien sørover. Eiendommen ligger på høyre siden i krysset med Vardeveien inn til høyre.

Tomt

Areal: 803 kvm, Eierform: Fellestomt

Garasje / Parkering

Parkering på tomten.

Byggemåte

Grunnmur av betong og stein. Yttervegger av tre med liggende kledning. Yttertak med takstein.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 05.09.1952 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.
Det foreligger ingen brukstillatelse for loftet.

Adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut.

Oppvarming

Elektrisk. Peisovn.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 9 422 pr. år

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 659 080 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 372 686 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål.
Eiendommen er en del av den sentrale sentrumsbebyggelsen og er derfor underlagt "retningslinjer for hensyssoner bevaring av kuturmiljø (pbl § 11.8c) Trehusbyen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1985/24697-1/102  Sameieavtale  
03.12.1985 
Gjelder denne registerenheten med flere
Samtidig med reseksjonering i 2008 ble det vedtatt nye sameievedtekter, som erstatter ovennevnte avtale.

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp.
Adkomst via offentlig vei.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hvitevarer på kjøkken medfølger.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende salgsoppgave. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til inger@huuspartners.no eller SMS: 41 56 80 28 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte boligsalgsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig salgsoppgave.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Nymansveien 177, 4015, Stavanger, Gnr. 54 bnr. 595 snr. 4 orgnr. 912673340 i Stavanger kommune

Eier

Caroline Jennison

Oppdragsnummer

38-21-0037

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, boligsalgsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Huus & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.