Eiganes

Stor leilighet med balkong. Skjermet, lun og solrik hage. Parkering på tomten.

Holbergs gate 45 B , 4009 Stavanger

VISNINGER

21. juni mandag kl. 17:00-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Inger Johanne Mauland Frivold
Inger Johanne Mauland Frivold Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

74%

eier sin egen bolig

20%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

64%

har bolig på over 120 kvm

81%

av boligene er eldre enn 20 år

31%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 104 m²
Bruksareal 106 m²
Bruttoareal 121 m²
Tomt 544 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 2
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 1929
Gårdsnummer 56
Bruksnummer 605
Energimerking G
FINN.no 221662763
Sist endret 13.06.2021 21:23
Prisantydning 3 490 000
Totalpris 3 586 264
Ligningsverdi 471 471,-

Beregnet totalkostnad

3 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 194,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 490 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 96 264,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 586 264,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

En stor, innbydende leilighet med en lun atmosfære. Godt med lys fra vinduene. Et godt sted å være. Pratisk med dør til balkongen og kunne gå videre ned i hagen derifra. Skjermet, lun og solrik hage.
Stor stue/spisestue/kjøkken som går i hele lengderetningen av leiligheten med vinduer mot hagen. Praktisk å møblere med spisestue i miden og sittegruppen i enden. Det gir rommet soner og passer veldig fint i boligen. Det er i tillegg bad og to gode soverom i hovedetasjen.
I kjelleren er det kjellerstue, kontor/gjesterom/bod, ganger og vaskerom.
Planløsningen gjør leiligheten fleksibel og kan tilpasses bruken alt etter behov.
Boligen består av 3 boenheter. Nr. 45 A ligger nærmest Holbergs gate og disponerer uteområdet på den siden. 45 B ligger innerst hvor denne leiligheten er 1. etasje og kjeller. Hagen disponeres sammen med seksjonen over.

Innhold

1. etasje: entré, gang, stue/spisestue med åpen kjøkkenløsning og utgang til balkong, 2 soverom, garderoberom, gang med trapp ned til kjeller.
Kjeller: gang, TV-stue, vaskerom, kontor/gjesterom/bod og gang med utgang.

Beliggenhet

Attraktivt beliggende på Eiganes, like ved Mosvannsparken med mange turstier. Gåavstand til barnehager, skoler og butikker. Nærhet til sentrum. Gode bussforbindelser.

Sameie

Boligen består av 3 eierseksjoner. Denne seksjonen har eierbrøk 100/390.

Forsikring

SR-Bank Polisenummer: 19041602

Vedtekter / husordensregler

Vedteker/sameieavtale følger i salgopppgaven.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 104 kvm, Bruksareal: 106 kvm, Bruttoareal: 121 kvm
Kjeller:
Bruksareal: 36 m².
Primærrom: 36 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: TV-stue, 2 ganger, vaskerom, kontor
1. etasje:
Bruksareal: 70 m².
Primærrom: 68 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, 2 ganger, bad/dusjrom, 2 soverom
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Arealene stemmer godt med tegningene mottatt fra kommunen.

Adkomst

Fra sentrum: Følg Madlaveien vestover forbi rundkjøringen ved påkjøring til E39 og til lyskrysset ved Holbergsgate. Ta til høyre inn Holbergs gate. Boligen ligger på høyre side.

Tomt

Areal: 544 kvm, Eierform: Fellestomt
Nr. 45 A ligger nærmest Holbergs gate og disponerer uteområdet på den siden. 45 B ligger innerst hvor denne leiligheten er 1. etasje og kjeller. Hagen disponeres sammen med seksjonen over. Skjermet, lun og solrik hage. Gårdsrom med parkering på inngangssiden.

Garasje / Parkering

Parkering på tomten.

Byggemåte

Tre og betongkonstruksjoner. Saltak tekket med takstein. Yttervegger med liggende trekledning.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest fra originalt byggeår, hvilket er normalt på eldre bygg.

Adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut.

Oppvarming

Peisovn og elektrisk

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 9 222 pr. år

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 471 471 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 571 569 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Eiendommen er en del av den sentrale sentrumsbebyggelsen og er derfor underlagt "Retningslinjer for hensynssoner bevaring av kulturmiljø, Trehusbyen" (pbl § 11.8c).

Regulering

Eiendommen  er regulert til bolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det er regulert Bussvei Haugåsveien-sentrum-Sundekrossen. Gjelder Madlaveien, se kart med reguleringsplaner under arbeid i salgsoppgaven.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Heftelse:
1905/900103-1/102  Bestemmelse iflg. skjøte  
25.11.1905 
Bestemmelse om veg EGENES 86A
Overført fra: 1103-56/605
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp.
Adkomst via offentlig vei.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrert kjøle- og fryseskap, stekeovn, koketopp og oppvaskmaskin.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende salgsoppgave. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til inger@huuspartners.no eller SMS: 41 56 80 28 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom salgsoppgaven.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Holbergs gate 45 B, 4009, Stavanger, Gnr. 56 bnr. 605 snr. 2 i Stavanger kommune
Ideell andel av sameiet: 100/390

Eier

Annlaug Madland

Oppdragsnummer

38-21-0046

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, boligsalgsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Huus & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.