Tonstad

Tonstad/Ovedal-større boligeiendom 13 324 m2. Liten,koselig bolig,uthus,anneks,utedo. Kan brukes som fritidsbolig.

Ovedalsveien 81 , 4440 Tonstad

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Anne Grethe Nygaard Huus
Anne Grethe Nygaard Huus Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

75%

eier sin egen bolig

55%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

80%

har bolig på over 120 kvm

82%

av boligene er eldre enn 20 år

31%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 58 m²
Bruksareal 60 m²
Bruttoareal 65 m²
Tomt 13 324 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1990
Gårdsnummer 57
Bruksnummer 55
Energimerking E
FINN.no 230344096
Sist endret 07.09.2021 15:34
Prisantydning 1 890 000
Totalpris 1 951 264

Beregnet totalkostnad

1 890 000,- (Prisantydning) Omkostninger 194,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 47 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 890 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 61 264,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 951 264,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Stor usjenert boligeiendom med tomt på 13 324 m2 bebygget med et koselig, mindre bolighus fra 1990. Eiendommen kan også brukes som fritidsbolig. Det er også et lite uthus, lekehytte/anneks med strøm og vann, samt utedo. Ferdigstilt 1990. Boligen er er godt vedlikeholdt, ref. vedlagte tilstandsrapport.
Blandet skog på eiendommen, samt gammel hage. Rommelig, asfaltert gårdsplass.

Innhold

Alt på ett plan: vindfang, gang, stue innredet med 2 gjestesenger, velutstyrt kjøkken med fin spiseplass i carnappet, 1 soverom, dusjbad/wc/vaskerom og bod.
Uthusene er enkle og påkostninger må gjerne påregnes.

Utstyr

Mønet himling i stort sett hele boligen. Stort sett trepaneler. Venylbelegg på bad. Lys og fin kjøkkeninnredning.
Fin etasjeovn i stuen.

Standard

Stort sett trepaneler i hele boligen. Mønet himling gir en ekstra god romfølelse. Lys og fin kjøkkeninnredning.

Entré

Trepaneler

Stue

trepaneler

Kjøkken

trepanel. Hvitmalt kjøkkeninnredning

Bad

venylbelegg og trepaneler

Terrasse

impregnert tre gulv

Hage

Naturtomt. Rommelig gårdsplass

Uteareal

Naturtomt. Vei helt frem til huset. God plass til parkering på eiendommen.

Soverom

trepaneler

Beliggenhet

Fredfullt og rolig i naturskjønne omgivelser sør for Tonstad. Ovenfor elven langs Ovedalsveien.

Forsikring

If Polisenummer: 3526378

Boligens areal

Primærrom: 58 kvm, Bruksareal: 60 kvm, Bruttoareal: 65 kvm
Bruksareal: 60 m².
Primærrom: 58 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: vindfang, gang, stue, kjøkken, 1 soverom, bad/wc/vaskerom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Arealene stemmer godt med tegninger mottatt av kommunen.

Adkomst

Fra Tonstad sentrum ta sørover langs Sirdalsvatnet. Ta av til venstre ved Haughom, og opp Ovedalsveien forbi Øksendal. Eiendommen ligger på oppsiden, og ta av til venstre.

Tomt

Areal: 13 324 kvm, Eierform: Eiet tomt Ukjente grensforløp iflg kommunen. Naboer har stableplass for tømmer utenfor eiendommens grense i sør-øst, ref. vedlagte situasjonskart

Garasje / Parkering

God parkeringsplass på eiendommen

Byggemåte

Boligen er fundamentert til terreng på pilarer og ringmur i betong. Yttervegger er kledd med trekledning og det er takstein på taket.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 14.12.1990 for boligen. Dokumentet følger vedlagt.

Barnehage / skole i området

Sirdal Skule. Se vedlagte Nabolagsprofil

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut.

Oppvarming

Elektrisitet. Etasje-vedovn i stuen.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand utfra bruken av boligen. Forbruk er ikke oppgitt..

Kommunale avgifter

Branntilsyn (feiing), renovasjon eller slamtømming
Det betales for tiden ikke avgift for branntilsyn (feiing), renovasjon eller slamtømming.
Prisen for årlig renovasjonsavgift til IRS Miljø er:
Hytterenovasjon kr 1 925,-
Enebolig, privat kr 4 800,-

Formuesverdi

Det foreligger ikke ligningsverdi da eiendommen er registrert på avdød person. Ligningsverdi beregnes ut fra kommunens til enhver tids gjeldende bestemmelser.

Regulering

Området er regulert til LNFR.
Helårsbolig som kan benyttes som fritidsbolig.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

kommuneplan

Konsesjon / Odel

Eiendommen er underlagt regler om konsesjon pga. tomtestørrelse. Dette medfører at egenerklæring om konsesjonsfrihet må utstedes.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen

Vei/vann/avløp

Privat vei fra fylkesveien, Ovedalsveien.
Privat vann fra egen brønn.
Avløp gjennom septiktank som tømmes av IRS Miljø IKS. Eiendommen har godtjent utslipp.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hvitevarer og inventar untatt bilder og hagemøbler.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til anne.grethe@huuspartners.no eller SMS: 90 55 74 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese grundig gjennom salgsoppgaven.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

Adresse og matrikkel

Ovedalsveien 81, 4440, Tonstad, Gnr. 57 bnr. 55 i Sirdal kommune

Eier

Marit Johanne Bekkhus

Oppdragsnummer

38-21-0054

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Huus & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.