Våland

Leilighet med 2 soverom. Terrasse og hage med ettermiddags- og kveldssol. Helfliset baderom.

Rosenkrantz' gate 11 , 4010 Stavanger

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Inger Johanne Mauland Frivold
Inger Johanne Mauland Frivold Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

57%

eier sin egen bolig

75%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

43%

har bolig på over 120 kvm

90%

av boligene er eldre enn 20 år

22%

er barnefamilier

Type / Eierform Tomannsbolig / Eierseksjon
Primærrom 55 m²
Bruksareal 55 m²
Tomt 198 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 1907
Gårdsnummer 56
Bruksnummer 1595
Energimerking G
FINN.no 244773526
Sist endret 19.01.2022 14:26
Prisantydning 2 350 000,-
Totalpris 2 410 114,-

Beregnet totalkostnad

2 350 000,- (Prisantydning) Omkostninger 194,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 58 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 350 000,-)) -------------------------------------------------------- 60 114,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 410 114,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

En godt utnyttet leilighet. Selv med to soverom er det fortsatt rommelig stue. Det er lagt fint enstavs parkett i stue, og det er store vindusflater, innfelte downlights og peisovn. Helfliset, rommelig baderom med plass til vaskemaskin og tørketrommel i egen nisje.

Solrik bakgård med terrasse og hage som er felles med eier av seksjon 2.

Det er en parkeringsplass på tomten som man disponerer halve året, ellers parkering i gaten.

Innhold

1. etasje: Entré, stue, kjøkken, gang med utgang til terrasse og hage, bad/vaskerom og 2 soverom

Bod i underetasjen.

Standard

I følge tilstandsrapporten er det gitt 37,5 % TG 0 og 1 og i orden, 47 % TG 2 Alder, slitasje, skader mv., 15,5 % TG 3 Strakstiltak nødvendig.

Det er gitt TG 3 for:
Påvist fukt/rådeskader i vindu i kjeller. Kostnadsestimat: 0 - 10000
Rekkverk på utvendige trapper. For lav rekkverkshøyde og for stor avstand mellom spiler samt ikke montert rekkverk. Kostnadsestimat: 10000 - 50000
Avtrekk på kjøkken. Manglende mekanisk avtrekk fra kokesone. Kostnadsestimat: 0 - 10000
Stoppekran er ikke lokalisert eller tilgjengelig. (Opplyses at denne står i bod i kjeller tilhørende seksjon 2)
Manglede brannslukkingapparat og mangler ved/manglende røykvarslere. Kostnadsestimat: 0 - 10000

Noe av TG 2 er gitt for:
Takpanne som er sklidd ned i sløysen må festes. Kostnadsestimat: 0 - 10000
Manglende snøfangerer på tak, ikke tilfredstillende bortledning av vann fra taknedløp og ikke tilfredstillende adkomst til pipe for feier. Kostnadsestimat: 10000 - 50000
Utetthet mellom dørblad og dørkarm i ytterdør. Kostnadsestimat: 0 - 10000
Pipe bør sjekkes og beslaglegges utvendig. Kostnadsestimat: 10000 - 50000
Tidspunkt for utskiftning av avløpsrør nærmer seg. Kostnadsestimat: 10000 - 50000
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000

Se ellers tilstandsrapporten for utfyllende informasjon om tilstand.

Beliggenhet

Sentral beliggenhet på Våland. Like ved butikk, bakeri og Våland skole. Gåavstand til flere barnehager, turområder ved Vålandsskogen og Mosvannet samt 10 minutters gange til sentrum.

Sameie

Boligen består av 2 seksjoner. Denne seksjonen har eierbrøk 53/110.

Boligens areal

Primærrom: 55 kvm, Bruksareal: 55 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 55 m².
Primærrom: 55 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: entre, stue, kjøkken, gang, bad/vaskerom, 2 soverom

i tillegg er det bod i underetasje.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert av megler.

Arealbekreftelse

Arealene stemmer godt med tegninger mottatt fra kommunen

Adkomst

Ta inn Muségata ved Rogaland Teater og deretter fjerde gate til høyre som er Rosenkrantz' gate. Eiendommen ligger på høyre side.

Tomt

Areal: 198 kvm, Eierform: Fellestomt
Bakgård med felles terrasse og hage.

Garasje / Parkering

Det er en parkeringsplass på tomten. Eierne av de to seksjonene disponerer parkeringsplassen halve året hver, og parkerer ellers i gaten. Det er boligsoneparkering i gaten og regulert 08-18 hverdager og 08-16 lørdag. Parkering tillatt med p-kort eller inntil 2 timer. Parkeringskort koster kr 170 pr. mnd.

Byggemåte

Grunnmur i tegelstein som er innvendig og utvendig pusset. Bindingsverk i laftet plank med plater, lekter uten lufting og liggende kledning antas fra byggeåret og nyere kledning mot vei. Åstak konstruksjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest fra originalt byggeår, hvilket er normalt på eldre bygg.

Adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut.

Oppvarming

Vedovn i stue. Elektrisk.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 9 824 pr. år Vann og avløp, feiing, renovasjon og eiendomsskatt inngår i kommunale gebyrer

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 615 664 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 216 309 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. Reguleringsplan og reguleringsbestemmelser følger vedlagt. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Eiendommen er en del av den sentrale sentrumsbebyggelsen og er derfor underlagt "Retningslinjer for hensynssoner bevaring av kulturmiljø, Trehusbyen" (pbl § 11.8c).

Offentlige planer

Det er detalregulering av Arkitetkt Eckhoffs gate 1 (planid. 2779) og Storgata 30 (planid. 2677), se kart med reguleringsplaner under arbeid i salgsoppgaven.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp.
Adkomst via offentlig vei.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese grundig gjennom fullstendig salgsoppgave.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Rosenkrantz' gate 11, 4010, Stavanger, Gnr. 56 bnr. 1595 snr. 1 i Stavanger kommune
Ideell andel av sameiet: 53/110

Oppdragsnummer

38-21-0077

Vedlegg til salgsoppgave

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.