Storhaug

Leilighet med innredet kjeller. Påkostninger må påregnes. Nydelig, felles hage.

Lindøygata 2 , 4015 Stavanger

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Inger Johanne Mauland Frivold
Inger Johanne Mauland Frivold Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

70%

eier sin egen bolig

75%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

60%

har bolig mellom 60-120 kvm

72%

av boligene er eldre enn 20 år

17%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 97 m²
Bruksareal 101 m²
Tomt 367 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 1
Byggeår 1932
Gårdsnummer 54
Bruksnummer 463
Energimerking G
FINN.no 265862434
Sist endret 31.01.2023 15:56
Prisantydning 2 790 000,-
Totalpris 2 868 764,-

Beregnet totalkostnad

2 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 194,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 69 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 790 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 78 764,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 868 764,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leilighet med innredet kjeller. I første etasje er leiligheten delvis renovert. Nyere kjøkken og ellers oppgradert både stue, gjestewc og soverom. Kjelleren er innredet, den er ikke registrert og byggegodkjent. Påkostninger må påregnes.

Nydelig, felles hage.

Innhold

1. etasje: Felles trappegang, entré, wc, stue med åpen kjøkkenløsning, soverom, bad/vaskerom.

Kjeller: Gang, stue med åpen kjøkkenløsning, soverom, bad, uinnredet vaskerom/bod

Beliggenhet

Fin beliggenhet på Storhaug. Kort vei til butikker, Stavanger Øst med butikker kaféer og kulturliv, samt til fine turområder. Gåavtand til sentrum.

Sameie

Sameiet Lindøygata 2 består av en tomannsbolig seksjonert i 2 boligseksjoner.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene følger vedlagt.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I følge tilstandsrapporten er det gitt 13 % TG 0 og 1 og i orden, 18 % TG 2 Alder, slitasje, skader mv., 63 % TG 3 Strakstiltak nødvendig og 6 % TFIU Ikke undersøkt

Det er gitt TG3 for:
Bad/vaskerom 1. etasje: på grunn av høy alder og/eller slitasjegrad. Prisanslag: kr 100000 - 300000.
Bad kjeller: på grunn av høy alder og/eller slitasjegrad. Prisanslag: kr 100000 - 300000.
Vaskerom kjeller: på grunn av høy alder og/eller slitasjegrad. Prisanslag: kr 50000 - 100000.
Rom under terreng: Underetasjen har vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmur, og det er observert fuktighet, muggsopp og borrebiller. Prisanslag: kr 100000 - 300000.
Røykvarslere: Det er ikke røykvarsler/-e iht. forskrift. Prisanslag: kr 0 - 10000.
Rømningsveier: Rømningsvei fra kjeller er ikke i henhold til forskriftskrav. Prisanslag: kr 10000 - 50000
Brannslukkingsutstyr: Det er ikke brannslukkingsutstyr iht forskrift i boligen. Prisanslag: kr 0 - 10000
Brannskiller: Det hefter usikkerhet ved om brannskiller er korrekt utført i henhold til byggteknisk forskrift. Prisanslag: kr 10000 - 50000
Vinduer: Det bærer preg av høy slitasjegrad og eksempelvis knust glass i stue 1. etasje. Prisanslag: kr 10000 - 50000
Ytterdører: Det bærer preg av høy slitasjegrad. Prisanslag: kr 0 - 10000.

Det er gitt TG 2 for:
Toalettrom: Innebygget toalettsisterne har ikke avrenning til rom med sluk, eller tilsvarende sikring mot fuktskader.
Innvendige trapper: Det er ikke rekkverkt/håndløper i trappen.
Vann- og avløpsrør: har en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet.
Flater: stedvis slitte flater
Elektrisk anlegg: Det observeres løse ledninger/deksler eksempelvis ved vaskerom.
Fasader og konstruksjon: Når det på huset er såpass omfattende slitasjer og skader på synlige utvendige fasader er det erfaringsmessig også grunn til å tro at det er skader på selve konstruksjonen.
Grunnmur: Pussavskalling og sprekker er stedvis observert.
Drenering: Alder samt symptomer på utilsiktet fuktighet tilsier at forventet gjenværende brukstid er kort/utløpt

Boligens areal

Primærrom: 97 kvm, Bruksareal: 101 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 45 m².
Primærrom: 41 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: gang, kjøkken, stue, soverom og bad

1. etasje:
Bruksareal: 56 m².
Primærrom: 56 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: entré, toalettrom, stue, kjøkken, soverom, bad/vaskerom og trappegang

Innredning av kjeller er ikke registrert og byggegodkjent.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

På bygningstegningene vi har mottatt fra kommunen viser det at 1. etasjen er innredet. I ettertid har kjøkkenet blitt omgjort til bad/vaskerom og kjøkkenet er flyttet inn i stuen. På tegning av kjeller viser det kun innredet gang og vaskerom. Vaskerommet har blitt omgjort til bad og kjelleren er ellers innredet. Det er ikke registrert og byggegodkjent.

Adkomst

Fra rundkjøringen i enden av Storhaugtunnelen, ta til høyre inn Trafikkgata og følg veien som går over i Nymansveien. Ta til venstre inn Lindøygata og boligen ligger som bolig nummer to på venstre side.

Tomt

Areal: 367 kvm, Eierform: Fellestomt
Felles tomt. Nydelig, felles hage. Eier av seksjon 2 har bygget et studio i hagen. Bygget er ikke registrert og byggegodkjent. Eier av seksjon 1 har ikke godkjent oppføringen av bygget.

Parkering

Biloppstillingsplass ved siden av boligen. Tomten er felles og det er laget til parkering på begge sider av boligen. Denne seksjonen bruker parkeringen på østsiden av boligen.
Ellers parkering i gate.

Byggemåte

Kjeller i mur. Yttervegger i trekonstruksjon kledd med plastkledning og treverk.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest fra originalt byggeår, hvilket er normalt på eldre bygg.

Adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut til det formålet den er godkjent til.

Oppvarming

Elektrisk

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 10 708 pr. år Vann og avløp, feiing, renovasjon og eiendomsskatt inngår i kommunale avgifter

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 932 082 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 355 494 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig. Reguleringsplankart og reguleringsbestemmeler for Midtre Storhaug (plan id 1538) følger vedlagt.
Eiendommen er en del av den sentrale sentrumsbebyggelsen og er derfor underlagt "retningslinjer for hensyssoner bevaring av kuturmiljø (pbl § 11.8c) Trehusbyen.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp.
Adkomst fra offentlig vei over privat vei (54/985).

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende salgsoppgave. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 41 56 80 28 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese grundig gjennom fullstendig salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Lindøygata 2, 4015, Stavanger, Gnr. 54 bnr. 463 snr. 1 i Stavanger kommune
Ideell andel av sameiet: 1/2

Oppdragsnummer

38-22-0048

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Huus & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.