Stavanger

Storhaug * Tiltalende eierleilighet * Tilbaketrukket med solrikt uteområde

Karlsminnegata 78C , 4014 Stavanger

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Eirik Huus
Eirik Huus Eiendomsmegler MNEF / Siv. Økonom

NABOLAGSPROFIL

69%

eier sin egen bolig

69%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

55%

har bolig mellom 60-120 kvm

57%

av boligene er eldre enn 20 år

24%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 83 m²
Bruksareal 89 m²
Tomt 418 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 1920
Gårdsnummer 53
Bruksnummer 379
Energimerking G
FINN.no 294349542
Sist endret 17.03.2023 14:06
Prisantydning 2 900 000,-
Totalpris 2 981 514,-
Fellesutgifter 1 545,-

Beregnet totalkostnad

2 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 194,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 72 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 900 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 81 514,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 981 514,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Denne leiligheten er del av flermannsbolig med 4 godkjente boenheter. Den er seksjonert i 4 eierseksjoner i 1999/2000.

Selve hovedhuset er oppført i ca. 1920. Tilbygget hvor denne leiligheten tilhører er antatt fra ca. 1950 - tallet, men eksakt byggeår foreligger ikke.
Det er gjort oppgraderinger opp gjennom årene og oppholdsrom og innredning er renovert.

Du vil oppleve en leilighet med romslige oppholdsrom, med store vinduer og direkte utgang til uteplass. Siden det ikke er bebyggelse tett på mot uteplassen, gir det en åpen og luftig følelse også inne i stuen. Beplantning skjermer ytterligere mot naboeiendommene og eier har rett til å bygge en privat terrasse på ca. 20 kvm i tilknytning til leiligheten.

En annen god egenskap i denne leiligheten er at den har ett gulvnivå og har alle rom på bakkeplan.

Det er utarbeidet en tilstandsrapport som en del av salgsoppgaven som interessenter må lese. Den skal gi ytterligere informasjon om eiendommens tilstand/standard.

Innhold

Entre og gang, soverom, bad, stor åpen stue, kjøkken, soverom nr. 2 med omkledningsrom, vaskerom, bodrom

Egen utvendig bod

Standard

Bad fra byggeår. Omfang og alder på tiltak utført i senere tid er ukjent. Fliser på gulv og deler av vegger. Malte pussede overflater på vegger. Malt
overflater i himling. Badekar, servant og toalett. Avtrekksvifte på vegg. 1 sluk , kobberrør

Vaskerom; Årstall er ukjent. Fliser på gulv. Malte pusset overflater på vegger. Malt overflater i himling. Varmtvannsbereder. 1 sluk.

Kjøkken: Kjøkkeninnredning fra IKEA med lyse, slette fronter. Integrert mikrobølgeovn, kaffemaskin, induksjonstopp, ventilator, stekeovn, fryseskap og oppvaskmaskin fra Bosch, IKEA og Gram. Frittstående kombinert kjøleskap/fryseskap fra Gram medfølger i handelen.

Innvendige overflater: Fliser på gulv. Malte pussede overflater på vegger. Malte overflater i himlinger. Gulv: Støpt gulv mot grunn.
 
Tekniske anlegg, VVS: Vann -og avløpsrør fra ukjent etableringsår. Synlige vannrør i kobber. Synlige avløpsrør i plast. Varmtvannsbereder på ca. 120 liter fra år 1999, plassert på Vaskerom. Avtrekk på våtrom og Vaskerom. Motor for mekanisk avtrekk er plassert utvendig mot nabo.

Vinduer og dører: Vinduer og dører fra varierende årstall. Ved stikkprøvekontroll ble det observert elementer fra år 1997 og år 1999. Yttertak: Årstall på yttertaktekking er ukjent. Saltak som også har tilknytning til tilstøtende boenhet. Taket er tekket med asfaltpapp.

Beliggenhet

Eiendommen ligger sentralt og tilbaketrukket på Storhaug som del av trehusbyen i Stavanger. Her kan du oppleve et variert og berikende bomiljø med mennesker, unge og eldre, single og barnefamilier - En kort rusletur unna ligger Lervik med kulturarenaer og konsertscener, cafeer, butikker og treningssenter. Turstier lang Godalen til Lervik for rekreasjon, gå- og løpeturer eller bading, både sommer og vinter.

Felleskostnader

1 545 pr. mnd. Altibox avtale (TV og bredbånd), sparing/buffer til sameiet og forsikring

Løpende kostnader

Halvårlige kommunale avgifter inkl. eiendomsskatt
Strøm etter forbruk
Generelt vedlikehold etter slitasje og alder.
månedlige fellesutgifter for vedlikehold, tv- og bredbånd, forsikring

Sameie

Sameiet Karlsminnegt. 78, 4014 STAVANGER
Gnr. 53 bnr. 379 i Stavanger

Sameiet består av 4 seksjoner på eiet tomt. Eiendommen er delt opp i like mange seksjoner
som det er bruksenheter. For hver eierseksjon er fastsatt en sameiebrøk slik:
Seksjon nr. 1: 107/332
Seksjon nr. 2: 82/332
Seksjon nr. 3: 50/332
Seksjon nr. 4: 93/332

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det er planlagt rehabilitering av tak i løpet av våren/sommeren 2023. Dette vil medføre en økning i fellesgjeld. Vi har hatt befaring, men ikke mottatt tilbud på arbeid per 1.2.23.

Fellesgjeld / lånevilkår

p.t. 0. Kan komme i forbindelse med renovering/vedlikehold av tak

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 89209379

Regnskap

Det er ikke fremlagt regnskap, men i protokoll for årsmøte datert 10/5/21 som er oversendt megler er det oppgitt at det innbetales fellesutgifter også for sparing til vedlikehold.

Per 10 mars 2023 er det oppgitt at sameiet har en fri egenkapital på  45.563,- stående på konto.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg. Det forutsettes at kjøper i forkant av handel har gjort seg kjent med innholdet.

Husdyrhold

Husdyrhold er ifølge vedtektene / husordensreglene tillatt.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
13 %: TG 0, TG 1 og i orden
82 %: TG 2 Alder, slitasje, skader mv.
0%: TG 3 Strakstiltak nødvendig
0 %: TGIU Ikke undersøkt

82 %: TG 2 Alder, slitasje, skader mv.

Bad: TG 2 er valgt på grunn av rommets alder med tanke på tettesjikt, røropplegg samt andre installasjoner. Kostnader for utbedringer/utskiftninger må påregnes innen rimelig tid.

Vaskerom: TG 2 er valgt på grunn av rommets alder med tanke på tettesjikt, røropplegg samt
andre installasjoner. Kostnader for utbedringer/utskiftninger må påregnes innen
rimelig tid

Kjøkken: TG 2 er valgt på grunn av kjøkkenets alder med tanke på innredninger, overflater, røropplegg samt andre installasjoner. Utskifting/oppgradering av innredning etc. bør påregnes.

Overflater vegger Det ble stedvis observert riss og sprekker på veggoverflater, som tilsier at skade
utover det kosmetiske avviket ikke kan utelukkes

Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som kan indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Eksakt årsak er ikke kjent. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i Stue er målt til ca. 17 mm. Årsak til skjevhetene er ikke vurdert.
Loft - uinnredet: Det er ikke etablert inspeksjonsluke til kaldtloft. TG2 settes for å belyse risiko ved manglende inspeksjonsmulighet. Skjulte skader kan derfor ikke utelukkes. Tilkomst for inspeksjon av uinnredet loft bør etableres
Tekniske anlegg, VVS anlegg:
Ventilasjon: Anlegget virker ikke etter tiltenkt funksjon. Årsak ukjent. Tiltak må påregnes.
Varmtvannsbereder: TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Vannrør: Vannrør i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Hovedstoppekran: Stoppekran er ikke lokalisert. Stoppekran bør lokaliseres og tilkomst bør etableres.
Avløpsrør: Avløpsrør i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Stakeluke: Avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert.

Radon: Det er ikke foretatt Radonmålinger i boligen. Dette er anbefalt jf. DSA. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Skrukketroll; Insekter (skrukketroll)som trives i fuktig miljø er stedvis påvist. Anbefaler ytterligere undersøkelser.

Elektrisk anlegg; Det foreligger Elkontroll Rasmussen Elektro as, datert 08.02.2023, med flere avvik som ikke er dokumentert rettet opp på befaringstidspunktet. Denne legges til grunn for vurderingen av det elektriske anlegget i denne rapporten. Tiltak anbefales.

Yttervegger inkl fasader og konstruksjon. Det er observert bom og sprekker stedvis i fasaden. Det er også observert
korrosjonsproblematikk på ventilrist. Årsak er ukjent.

Vinduer: Vinduer er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på vinduer hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.

Dører: Ytterdører er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra disse dørene sammenlignet med dører fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på dører hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.
Yttertak: Taktekkingen, takutstikk, takrenner/nedløp mm. bærer stedvis preg av elde og slitasje. Det er registrert stående vann i takrenne og lekkasje ved taknedløp

Grunnmur: Det er observert forskjellige materialer, delvis teglstein og delvis tilsynelatende betongkonstruksjoner. TG 2 er satt for å belyse risiko på konstruksjonen. Drenering: Dreneringens tilstand har påvirkning på bygningens bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut ifra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år

Stikkledninger og tanker: Alder og materialvalg tilsier at anbefalt brukstid og restlevetid på vann- og avløpsrør med tilliggende utstyr bør vies spesiell oppmerksomhet. Materialene er skjulte i grunnen og dermed er det kun alder som kan gi indikasjon på tilstand. TG2 settes for å belyse risiko.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
El-kontroll/el-sjekk vil bli utført 8.2.2023, samt reparasjon av ventilasjon til bod/vaskerom og eventuelle andre nødvendige utbedringer.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 83 kvm, Bruksareal: 89 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 89 m².
Primærrom: 86 m². Alle rom, utenom innvendig bodrom på 6 kvm.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 418 kvm, Eierform: Fellestomt
Ryddig og lettstelt med solrik uteplass.
Tomten er fellesareal. I henhold til vedtektene disponerer leiligheten eget område på 20 kvm hvor det kan bygges terrasse.

Garasje / Parkering

Nei. Gateparkering etter de til enhver tid gjeldene bestemmelser. Pt er det ingen bestemmelser.
På felles eiendom er det 2 oppstillingsplasser, men disse er iht vedtektene forbeholdt en anne eierseksjon.

Byggemåte

Leilighet i bygning fra år 1920. Tre og murkonstruksjon. Saltak tekket med asfaltpapp. Yttervegger med liggende trekledning og pusset teglstein.
Oppvarming er elektrisk gulvvarme i enkelte rom.

Ferdigattest / brukstillatelse

For bruksendring av næringsseksjon til boligseksjon foreligger det ferdigattest fra år 2000. Det foreligger også ferdigattest for utvendige boder.
Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest fra originalt byggeår, hvilket er normalt på eldre bygg.

Barnehage / skole i området

Se oversikt over skoler og barnehager i nabolagsprofil som ligger på eiendommens markedsførte side og i salgsprospektet.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til det formålet den er godkjent til. Boligen er registrert med 1 boenhet.

Oppvarming

Elektrisk
Varmekabler i gulv i to soner: bad og stue/kjøkken/entre.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand. Det foreligger ikke oversikt over energiforbruket for leiligheten.

Kommunale avgifter

Kr. 8 984 pr. år

Eiendomsskatt

Det er vedtatt eiendomsskatt i Stavanger kommune som innbetales sammen med kommunale avgifter . Eiendomsskatten utgjør en  promillesats av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 827 851 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 980 265 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Eiendommen er en del av den sentrale sentrumsbebyggelsen og er derfor underlagt "Retningslinjer for hensynssoner bevaring av kuturmiljø, Trehusbyen" (pbl § 11.8c). Retninglinjene er vedlagt salgsoppgaven.

Regulering

Eiendommen  er regulert til kombinasjon bolig og næring. Tilbake i tid har det vært butikk i 1 etage. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det foreligger kommuneplan, kommunedelsplan, og reguleringsplan for eiendommen og nærområdet. Planid er oppgitt i salgsoppgaven. Det foreligger ingen informasjon fra sameiet eller selger om forestående arbeider med eiendommer som direkte vil påvirke eiendommen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2000/3657-1/102 Seksjonering  08.03.2000

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Stavanger kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Leiligheten vil ikke bli ytterligere rengjort/utvasket utover det som fremgår på visning.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 91 51 81 52 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Leiligheten er innflyttingsklar og at rask overtakelse kan påregnes, om ønskelig - eller etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Karlsminnegata 78C, 4014, Stavanger, Gnr. 53 bnr. 379 snr. 2 i Stavanger kommune

Oppdragsnummer

38-23-0006

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Huus & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.