Ovedalen

Velholdt eldre hytte i fredelige omgivelser i Øksendal, Tonstad

Ovedalsveien 91 , 4440 Tonstad

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Anne Grethe Nygaard Huus
Anne Grethe Nygaard Huus Eiendomsmegler MNEF
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 73 m²
Bruksareal 73 m²
Tomt 681 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Byggeår 1994
Gårdsnummer 57
Bruksnummer 89
Energimerking E
FINN.no 292978628
Sist endret 08.03.2023 11:17
Prisantydning 1 800 000,-
Totalpris 1 856 264,-

Beregnet totalkostnad

1 800 000,- (Prisantydning) Omkostninger 194,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 45 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 800 000,-)) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 56 264,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 856 264,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velholdt eldre hytte. Lettstelt. Stor stue med utgang til sørvendt terrasse. Velutstyrt og stort kjøkken med spiseplass. 3 soverom. Innlagt strøm og biologisk toalett.

Hytten ligger rolig og fredelig i Ovedal, like sør for tettstedet Tonstad.

Innhold

1. etasje: vindfang, entre, stor stue med utgang til terrasse, rommelig kjøkken, hovedsoverom med garderobe, toalett (innlagt vann - biologisk toalett), bod
Loft: gang, 2 soverom. (balkong i loftsetasjen er ikke registrert/byggemeldt på tegningene fra kommunen)

Standard

Innredet i tremateriale

Beliggenhet

Fredfullt og rolig i naturskjønne omgivelser sør for Tonstad. Ovenfor elven langs Ovedalsveien. Rolig og etablert. Fine turområder hele året. Her er det et godt bygdemiljø. Barnevennlig og ingen gjennomgangstrafikk. Fin badestrand i Øksendal for store og små, og som også besøkes av folk fra de nærliggende bygdene i sommersesongen. Kort avstand til Feed skistadion med lyssatte skiløyper. Nytt badeanlegg ''Tonstadbadet'' på Tonstad.
Ovedal er kjent for å være lun og fruktbar. Godt bærterreng. Ville dyr i skogene og fin ørret i elven.

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: 7446250

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I følge tilstandsrapporten er det gitt 69 % TG 0 og 1 og i orden, 21 % TG 2 Alder, slitasje, skader mv., 4 % TG 3 Strakstiltak nødvendig og 6 % Ikke undersøkt.

TG3 er gitt for:
Største soverom på loft - ikke ventilasjonsmulighet. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000
Ildsted i stue - avstand fra ildsted til brennbart materiale er mindre enn 30 cm og dermed i utgangspunktet forskriftsstridig. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000

TG2 er gitt for:
Loft - observert knirk i gulv, dampsperren er ikke tilstrekkelig etablert
Innvendige trapper - kun rekkverk/håndløper på en side, inntrinn er mindre enn 0,25 meter og trappen vurderes til å være for bratt for god funksjonalitet
Elektriske anlegg - det er ikke gjennomført vedlikehold på det elektriske anlegget, og det foreligger ingen dokumentasjon.
Vinduer og dører - Vinduer, terrassedør og boddør er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene/dørene sammenlignet med vinduer/dører fra nyere dato.
Tak - taket er ikke inspisert grunnet is og snø, den ene siden av yttertaket har ikke takfotbeslag eller takrenne, taknedløp er ikke tilstrekkelig ført vekk fra fritidsboligen
Balkong/veranda - rekkverkshøydene er under 1,0 meter, verandaen på baksiden har noen skjevheter.
Vann og avløp - fritidsboligen har brønnvann. Ingen fremlagt dokumentasjon på vannkvaliteten.
Geologiske forhold - kommunedelsplanen angir området å være et risikoområde for steinsprang og snøskred.

Se ellers tilstandsrapporten for utfyllende informasjon om tilstand.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, installering av varmekabel mot frostskade på vannrør utført av Modalsli Rør
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, nye takrenner og vannbord utført av Byggmester Petter Torsteinsbø
14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kontrollert for noen år siden i forbindelse med installering av automatisk strømmålerlesning

Boligens areal

Primærrom: 73 kvm, Bruksareal: 73 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 61 m².
Primærrom: 61 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: vindfang, entre, stue, kjøkken, soverom, toalett

loft/hems :
Bruksareal: 12 m².
Primærrom: 12 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  gang, 2 soverom

Altan på loftet er ikke byggemeldt og godkjent i kommunen.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Fra Tonstad sentrum ta sørover langs Sirdalsvatnet. Ta av til venstre ved Haughom, og opp Ovedalsveien forbi Øksendal. Eiendommen ligger på oppsiden, og ta av til venstre.

Tomt

Areal: 681 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Selger parkerer langs veien vinterstid, og parkerer på egen tomt sommerstid. Det foreligger ikke skriftlig dokumentasjon for parkering langs veien.

Byggemåte

Søylefundamenter. Etasjeskillere av trebjelkelag. Yttervegger av trekonstruksjoner. Saltak tekket med takpapp.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest fra Sirdal kommune datert den 24.06.94

Adgang til utleie

Hytten kan leies ut.

Oppvarming

Vedovn i stuen, ellers strøm.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 2 680 pr. år Feieavgift og hytterenovasjon inngår i kommunale avgifter

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 189 965 pr. 31.12.21

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Området er uregulert i kommunen, og reguleringsplan foreligger derfor ikke. I kommuneplanen er området avsatt til LNFR (landbruk, natur, friluft, rein).

Offentlige planer

Kommuneplanen følger i salgsoppgaven.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Heftelse:
1993/1995-3/41  Bestemmelse om veg  
28.07.1993 
Johan R. Øksendal forbeholder seg rett til å opparbeide skogsveg
Grunneier i 1993 har forbeholdt seg rett til å opparbeide skogsvei over tomten

Rettighet:
1993/1995-2/41  Bestemmelse om veg  
28.07.1993 
rettighetshaver:Knr:4228 Gnr:57 Bnr:89
Tinglyst veirett opp til eiendommen

Vei/vann/avløp

Veirett for eiendommen er tinglyst i skjøte fra 1993. Privat vann fra brønn er innlagt på kjøkken og i toalettrom. Hvis det skal installeres dusj og hvitevarer som må kobles til vann, må det søkes om utslippstillatelse.

Offentligrettslig pålegg

Kommunen med informasjon fra NVE informerer om at eiendommens beliggenhet ikke er utsatt for flom, men den kan ligge utsatt til for steinsprang og snøskred, ref. vedlagte dokument. Selger meddeler at det aldri har vært slike forhold. Det er dessuten tett barskog både bak hytten og på begge sider av hytten.

Tilbehør

Det gjøres oppmerksom på at boligens inventar, tilbehør og løsøre kan stort sett medfølge etter nærmere avtale. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Komfyr og kjøleskap medfølger inkludert i kjøpesummen.
Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 55 74 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Hytten kan stilles ledig for overtakelse på kort varsel.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese grundig gjennom salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Ovedalsveien 91, 4440, Tonstad, Gnr. 57 bnr. 89 i Sirdal kommune

Oppdragsnummer

38-23-0007

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Huus & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.