Praktisk selveierleilighet med nærhet til sjøen. Mulighet for egen båtplass.

Strengereidplatået 49 B , 4810 Eydehavn

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Glenn J. Olsen
Glenn J. Olsen Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

90%

eier sin egen bolig

75%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

78%

har bolig på over 120 kvm

27%

av boligene er nyere enn 20 år

28%

er barnefamilier

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 75 m²
Bruksareal 83 m²
Tomt 1 354 m² / Fellestomt
Soverom 2
Byggeår 2013
Gårdsnummer 64
Bruksnummer 169
Energimerking C
FINN.no 78700604
Sist endret 27.04.2020 17:00
Prisantydning 1 825 000
Totalpris 1 879 492
Ligningsverdi 504 155,-

Beregnet totalkostnad

1 825 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 45 620,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 825 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 54 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 879 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten ligger i 2. etg. og går over ett plan.
Inneholder: Gang, 2 soverom, bad/vaskerom, bod, stue og kjøkken.
I tillegg er det en frittliggende bod.

Standard

Ny moderne standard i leiligheten. Lyse og fine fargevalg. Fremstår som velholdt. På gulver er det ny type laminat(Pergo vinylplank) i gang, stue og kjøkken, laminat på soverommene og flis på badet. Det er også flislagt i deler av gangen(ved ytterdøren). Malte mdf plater på alle vegger, unntatt på badet hvor det er våtromsplater. Takess i himling. Fiber er innlagt.

Beliggenhet

Her har vi for salg en flott og praktisk selveierleilighet som ligger i 2. etg. Romslig balkong med takoverbygg. Her er meget solrikt og det er bare en kort spasertur ned til sjøen hvor det er felles bryggeanlegg og badestrand for feltet. Her er flotte bademuligheter og kanskje vil man ta noen kast med fiskestangen på ettermiddagen ?  Det er kun noen få minutter i bil til Eydehavn hvor man har butikk, post, skole, idrettshall m.m. Leiligheten fremstår som velholdt og med en praktisk planløsning. Feltet er fremdeles under utvikling og det legges særlig vekt på å legge til rette fellesarealer og fasiliteter for beboerene i feltet. Her er også mulig å få seg båtplass i felles bryggeanlegg.
Ca. 14 km. til Arendal sentrum og ca. 15 km. til Tvedestrand sentrum. Til Eydehavn med butikk, bensinstasjon mv. er det 4 km.

Tomt

Felles eiet tomt på 1.354 kvm. Tomten er flat og opparbeidet med stor, gruset parkering. Stort, inngjerdet  plenareal rundt leilighetene i 1. etg.

Etasje 2 etasje

Garasje / Parkering

Parkering på felles tomt.

Felleskostnader

500. Brøyting, forsikring, avs. fremtidig vedlikehold.

Sameie

Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2013

Antall soverom

2

Byggeår

2013

Byggemåte

Bygget er oppført i trekonstruksjon på støpt, isolert såle. Bygget etter TEK 10.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedt.

Boligens areal

Primærrom: 75 kvm, Bruksareal: 83 kvm
Leiligheten ligger i 2. etasje:
Bruksareal: 83 m².
Primærrom: 75 m². 
Arealene er hentet fra offentlig register og er ikke kontrollmålt. Mindre avvik kan forkomme.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Leiligheten kan fritt leies ut.

Oppvarming

Balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Varmekabler i gulvet i deler av gangen og på badet. Varmepumpe er montert i stuen. Ellers elektrisk oppvarming. Pipe er montert og det er muligheter for å installere ildsted.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C
Energimerke for denne boligen er: FARGE RØD og BOKSTAV C.
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca x 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr x 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 11 652 pr. år Herav eiendomsskatt kr. 3094,-

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 504 155 pr. 06.11.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 814 958 pr. 06.11.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Arendal: Kjør Kystveien østover mot Saltrød/Eydehavn. Ved brua over til Eydehavn holder man til venstre og fortsetter mot Flosta. Etter ca. 5 minutters kjøring får man innkjørselen til feltet på høyre hånd. Stort byggeskilt ved veien. Kjør innover og man får 4-mannsboligen på høyre venstre side. Leiligheten ligger i 2. etg. mot vest.

Regulering

Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål. Se reguleringsplan med bestemmelser i prospektet.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt på eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Vei/vann/avløp

Eiendommen ligger ved privat vei, og er tilkoblet offentlig vann- og kloakknett.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners eller Husbankens standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand. Meglers vederlag betales av selger. Avtalt vederlag er kr. 45.000,- i provisjon inkl. mva. Tilretteleggingsgebyr kr. 5.000,- Markedsføringspakke kr. 5.000,- Oppgjørsgebyr kr. 3.775,-. Meglerfirmaet har ikke krav på provisjon dersom handel ikke er kommet i stand innen oppdragstidens utløp. Dersom eiendommen ikke skulle bli solgt i oppdragstiden, betales det for salgsforberedelser, markedsføringspakke og alle avtalte utlegg.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.