solgt

Arendal Nord , Mauråsveien 84

Type Rekkehus
Primærrom 135m²
Bruksareal 145m²
Bruttoareal 152m²
Tomt 188m²
03/04/2020 14:23
Oppholdsrom
Soverom 3
Byggeår 1977
Gårdsnummer 507
Bruksnummer 1821
Energimerking E
Sist endret
Prisantydning 1 590 000,-
Totalpris 1 640 070,-
Ligningsverdi 461 933,-

Beregnet totalkostnad

1 590 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 36 250,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 50 070,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 640 070,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Arendal kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Beskrivelse

Velkommen til Mauråsveien 84!

Boligen går over to plan, og har en fin planløsning. Du kommer inn i boligens 1. etasje. Her kommer du inn i boligens entré, som fører deg videre inn i en romslig hall med et praktisk bodrom under trappen opp til 2. etasje. Gangen gir deg adkomst til de fleste av rommene i 1. etasje. Blant annet to soverom og et bad med wc, dusj og servant med sakp. I 1. etasje har man også et praktisk oppholdsrom, som man kan velge å innrede til stue, arbeidsrom, hobbyrom mm. Når man kommer opp i boligen 2. etasje, finner man boligens hovedsoverom. I 2. etasje finner man boligens andre bad med tilhørende vaskerom, rommene er innredet med badekar, wc, servant med skap og opplegg for vaskemaskin. Videre har man et pent kjøkken med hvitevarer og plass til spisebord med stoler. Det er delvis åpen løsning til stuen. Stuen fremstår som lys og romslig, her kan du innrede med en hyggelig sofagruppe og tilhørende møblement. Fra stuen er det utgang til terrasse. Terrassen vender mot vest, så her vil det være bra med ettermiddagssol på fine sommerdager. Fra terrassen har man tilgang til hage med plen og beplantning.

Innhold

Boligen går over to plan.
1. etasje: Entré, hall med innebygd bod under trappen, baderom, oppholdsrom og to soverom.
2. etasje: Stue, kjøkken, bad med vaskerom og hovedsoverom.

Standard

Bolig oppfør i 1977 med gjennomgående standard fra byggeår, noe modernisering må påregnes. Baderommene ble oppgradert i 2011/2012.
Det er hovedsakelig belegg og laminat på gulv, noen rom med parkett og tregulv. Veggene er med tapet og noen med plater.
Boligens bad i 1. etasje er innredet med toalett, dusjkabinett og baderomsinnredning. Gulvet har svakt fall til sluk, men har gode oppkanter. Det er varmekabler i gulvet. Det er elektrik avtrekksvifte koblet via bryter. Badet i 2. etasje er innredet med toalett, badekar og baderomsinnredning. Gulvet har godkjent fall og oppkant ved dør. Sluket ligger under badekar og kunne ikke kontrolleres. Takstmann kunne ikke finne nevneverdi fukt. Badet har kun en ventil i taket, elektrisk avtrekk bør monteres. Reflektorovn på vegg over dør. Vaskerom med opplegg for vaskemaskin. Gulvet har fall bort ifra sluk. Kun ventil i taket. Boligens kjøkken har en innredning av folierte fyllingsdører, det er god benk- og skapplass. Ventilasjon med kjøkkenhette rett på vegg og opp i tak. Skap under vaskekum er noe slitt. Vaskemaskin og vanntilførsel har aqua stopp. Se vedlagt tilstandsrapport for ytterlige opplysninger.

Beliggenhet

Eiendommen ligger på Mauråsveien i Jovannslia.  Byggefeltet ble etablert mot slutten av 70-tallet, og boligfeltet ligger rett ved endeholdeplassen for Ring Nyli. Det er kort vei til barnehage, skole og nærbutikk. Nyli er et populært og veletablert boligområde med sentral beliggenhet ca. 2 km nord for Arendal sentrum. Et ideelt oppvekstområde, med stor variasjon, både i alderssammensetning og bebyggelse. Kort vei fra bebyggelsen finner du fine turområder i naturskjønne omgivelser. Lysløypa på ca. 4,5 km er flittig benyttet hele året av joggere, turgåere og syklister. Ønsker man å ta seg et bad etter turen, kan man ta dette i vakre Ribbervann.

Tomt

Areal: 188 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Det er én fast parkering i garasjerekke.
Garasjedørlåsen virker ikke, da den satte seg i tverrlås og måtte bøye ut metallstangen til låsen.

Barnehage / skole i området

Moltemyr skole (1 - 10.klasse): 1,5 km
Jovannslia barnehage (0 - 6 år): 400 meter

Forsikring

TRYG Polisenummer: 6497651

Boligtype, eierform og byggeår

Rekkehus (Selveier), byggeår: 1977

Antall soverom

3

Byggeår

1977

Byggemåte

BOLIG:
Boligen er fundamentert med betongplate på sprengt og pukket flate. Vurdering av grunnmur er foretatt visuelt og baserer seg også på rekvirentens opplysninger. Grunnmur utgjør her kjellerplan og er oppført i plasstøpt betong. Grunnmur har ingen synlige setninger eller sprekker. Vurdering av grunnmur er foretatt visuelt og baserer seg også på rekvirentens opplysninger. Grunnmur utgjør her kjellerplan og er oppført i plass støpt betong. Mesteparten innvendig er foret inn og kledd. Utvendnig kan her ikke sees noen fuktsikring i form av grunnmursplate. Takstmann har overflate kontrollert med protimeter på innforede vegger. Og ikke funnet noe fukt. Her er ikke boret hull for kontroll. TG1.
Drenereing med pukk eller stedlige masser. Her er sannsynligvis: drenering ved sprengt og pukket grunn, og helling mot øst. Her er ingen fuktsikring. grunnmuren er kanskje smurt med tjære under bakken , her er sannsynligvis fylt opp med pukk ( drenerende masser.) Grunnmuren er en råmur hvor kulde og fukt går igjennom. ( vanlig konstruksjon på dette tidspunkt). Muren bør isoleres utvendig og fukt sikres. Taknedløp bør føres bort, via drens ledning. TG2.
Fasader er oppført i bindingsverk med liggende malt kledning. Veggtykkelse ( isolasjon) er 10cm. Innvendig er her plate på vegg. Kledning ser bra ut. Forholdsvis ny og nymalt. Lite oppsprukken. (2011 - 2015). Her er lufting: kun bak kledning i 1 etasje. I 2 etasje er her lagt en lekte langs i bunnen som stenger for luft inn her. Lekte i bunnen av kledning, burde erstattes med museband. TG1.
Vinduer i isoler glass, i malt utføresle, glide hengslet. Noen faste. 2 vinduer i 1 etasje er i fra byggeår: 1976 (soverom og bod.). Ellers har vinduene årstall: 2001-2011-2012. Her er ikke synlig, råte, skade eller punktering i glass. Ytterdør er i fra byggeår. Balkongdør er fornyet. TG1.
Boligen har ferdig takstol. Isolert etter den tids bestemmelser. Tekker med bordtak og utv. betong takstein. Boligen har ferdig takstol. Isolert etter den tids bestemmelser. Tekker med bordtak og utv. betong takstein. Her er tilleggs isolert på loft på hver side av gang areal. Isolasjonen ligger litt langt ut og kan stenge for lufting. Ingen tegn til sopp eller råte. Her bør legges inn en vindsperre ytterst mot tak/vegg, for å beskytte isolasjon mot vind og for å bedre lufting. Taket er tekket med betong takststein. Betong takstein er i fra byggeår. Undertak av bord, papp, sløyfer og lekter ble byttet i 2002, i følge tidligere eier. Taksteinene har alder. TG1
Takrenner og nedløp er utført i plast. Tilstanden virker bra , nedløp blir ikke ført ned i drensrør. Takrenner er ikke testet for lekkasjer. Pipen er helbeslått med pipetopp. Her er ingen snøfangere. Snøfangere bør vurderes. Vann i fra taknedløp burde føres videre i slange og bort i fra boligen. Takrenne fungerer, men har alder og må vurderes byttet på sikt. ( rengjøring av renne og avløp). TG2.
Boligen har en veranda mot vest i hovedplan ( 2 etasje ) . Veranda er utført i impregnert. Og har malt rekke. og 2 trinn ned mot plenen. Verandaen har et stort sig på midten. Dette må jekkes opp. Hele verandaen trenger en oppjustering. Den er slitt og har noe råte. Veranda kan jekkes opp og brukes. Men her bør vurderes å fjerne den helt , og lage en ny. TG3.
Pipe er en stålpipe, i fra 2. etasje. Pipen er kledd inne i hoved etasjen (2. etasje). Og pålimt tynne teglstein flis. Her er også en brannmur. Denne er tynn og takstmann kjenner ikke til utførelsen her. Denne er også pålimt samme teglsteins flis. Ovn av eldre type. Spaken til å åpne døren virker ikke. Men brannmuren er uviss. Brannmur må utredes. Ovnen fungerer, men bør vurderes i forhold til dagens krav til rent-brenning og effekt. TG1.
Etasje skille er utført som standard tre etasje skille. Stort sett gulv i fra byggeår og plater malt under. Noe stedvis knirk. Her er ikke tegn på svikt i konstruksjonen. Ved skifte av overflate, bør undergulv skues over. TG1.
Bakkant av 1. etasje ligger under terreng. Rom under terreng har ingen påvisning av fukt i inn forede vegger. Alle vegger i bakkant er av betong, innforet og påført plate /panel. Her er ingen tegn til synlige skader eller råte. Her ble ikke hullboret for kontroll. Men pusset rene betong vegger og gulv er normalt fuktige. Her bør vurderes oppgraving og isolering, drenereing av betong mot vest. TG2.
GARASJE:
Garasje har oppgradert taktekking (10-15 år ifølge selger). Utvendig nymalt. Treporten har noe råteskade. Her er pukk på gulv. Takbjelker bærer noen tegn på fukt. Men her er ikke råte. Her er noe avflassing på beslag langs taket. Vegger mellom garasjer er med panel og netting. Panel bord i port bør byttes. TG2.
Se vedlagt tilstandsrapport for ytterlige opplysninger.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 4. mai 1977 for eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 135 kvm, Bruksareal: 145 kvm, Bruttoareal: 152 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 69 m².
Primærrom: 59 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad, to soverom og kjellerstue.

2. etasje:
Bruksareal: 76 m².
Primærrom: 76 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, kjøkken, stue, soverom, vaskerom og bad.

Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner for at boligen leies ut i sin helhet.

Oppvarming

Boligen oppvarmes med elektrisitet, varmepumpe og vedfyring.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 11 058 pr. år I kommunale avgifter ligger også eiendomskatt på kr. 3422,-

Løpende kostnader

Andre løpende kostnader vil være bla. strøm, forsikringer, TV og internett.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 461 933 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 662 959 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Kjør fra sentrum og opp Engekjærdalen. Ta til høyre ved Engekjærveien og følg veien forbi fotballbanen på venstre hånd. Ta til venstre i krysset og deretter andre veg til venstre. Følg veien helt til ende, under gangbru og helt til der bussen snur. Ta til høyre og første vei til høyre igjen, da er du i Mauråsveien. Følg veien opp bakken i en slak venstre sving og frem til felles garasjer på høyre hånd. Boligen ligger da forbi garasjene og er den miderste i rekke på venstre hånd der det er trapper med et rekkverk i midten. Velkommen til visning!

Regulering

Eiendommen er regulert til friområde og boligformål. Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler. Plannavn: Jovannslia, Planidentitet: 2117r1

Offentlige planer

Det er ikke registrert pågående planarbeid på eiendommen eller i nærheten av eiendommen, jfr. informasjon fra Arendal kommune datert 25.09.2019.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ingen boplikt på eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1977/7315-2/36  Bestemmelse om bebyggelse  
19.09.1977 
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Gjelder Kommunens rett til å legge vann- og kloakkledninger, felles vei over eiendommen. Ellers fri rett til grunn til stolpefester, transformatoranlegg, mm.

1977/7314-1/36  Registrering av grunn  
19.09.1977 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0906 Gnr:507 Bnr:475

Rettigheter på 0906-507/475
Rettigheter i eiendomsrett
1977/7315-1/36  Best om garasje/parkering  
19.09.1977 
Rettighetshaver:Knr:0906 Gnr:507 Bnr:1821

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Arendal kommune.
Det er innstallert vannmåler på eiendommen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som komfyr og kjøleskap kan medfølge handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners eller Husbankens standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand. Meglers vederlag betales av selger. Avtalt vederlag er fastpris på kr. 45.000,- inkl. mva. Tilretteleggingsgebyr kr. 4.900,- Markedsføringspakke kr. 7.500,- Oppgjørsgebyr kr. 3.775,-. Meglerfirmaet har ikke krav på provisjon dersom handel ikke er kommet i stand innen oppdragstidens utløp. Dersom eiendommen ikke skulle bli solgt i oppdragstiden, betales det for salgsforberedelser, markedsføringspakke og alle avtalte utlegg.

Diverse

Selger opplyser om at hver garasjeeier setter inn penger årlig for vedlikehold av garasje og uteområder. De betaler også for brøyting foran garasjene. I 2018 var beløpet på totalt kr. 1500,- )kr. 1200,- for brøyting og kr. 300,- for vedlikehold)
Garasjedørlåsen virker ikke, da den satte seg i tverrlås og måtte bøye ut metallstanga til låsen.
Sanitær anlegg er med kobber rør og plastavløp i fra byggeår. Ingen rør-i-rør system. Varmtvannstank står i bod, 200L og er fra byggeår. Rengjøring av sluk årlig.
EL-tavle med automat hovedsikringer fra byggeår, men resten som skru-sikringer og jordfeilbrytere. Kursfortegnelse står i døren.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Linn Coucheron Berli
Eiendomsmegler MNEF
Linn Coucheron Berli

41 51 03 77

linn@arendalpartners.no

VERDIVURDERING
NABOLAGSPROFIL
75%

eier sin egen bolig

89%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

44%

har bolig på over 120 kvm

71%

av boligene er eldre enn 20 år

24%

er barnefamilier