Sentrumsnær enebolig i etablert og rolig boligfelt - Romslig tomt - Garasje - Solrikt

Krokstien 15 , 4844 Arendal

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Thomas Noddeland
Thomas Noddeland Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

83%

eier sin egen bolig

80%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

69%

har bolig på over 120 kvm

72%

av boligene er eldre enn 20 år

32%

er barnefamilier

Type Enebolig / Selveier
Primærrom 103 m²
Bruksareal 113 m²
Bruttoareal 130 m²
Tomt 942 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1968
Gårdsnummer 507
Bruksnummer 1164
Energimerking G
FINN.no 161328346
Sist endret 22.05.2020 11:26
Prisantydning 1 995 000
Totalpris 2 058 690
Ligningsverdi 520 380,-

Beregnet totalkostnad

1 995 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 49 870,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 995 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 63 690,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 058 690,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Arendal kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Velkommen til Krokstien 15

Eiendommen ligger i et rolig og etablert boligfelt med nærhet til Arendal sentrum, Birkenlund lysløype, Ribbervann, matbutikk, bussforbindelser m.v.
Romslig tomt med pent opparbeidet hage som er perfekt for barnelek, sosiale sammenkomster og fine dager i solen. Ut fra stuen er det en stor terrasse med kveldsol. Parkering i garasje like ved boligens inngangsparti.
Boligen har en praktisk og innholdsrik planløsning som går over to plan og som er godt egnet for en barnefamilie eller et nyetablert par.
Kort oppsummert om eiendommen:
• Barnevennlige og rolige omgivelser
• Sentralt
• Romslig og solrik tomt
• Innholdsrik og praktisk planløsnin

Innhold

Underetasje: Bad/vaskerom, entré, 3 soverom, gang og bod.
1. etasje: Stue, kjøkken og bod.

Standard

Boligen har normal god standard, men noen oppgraderinger bør påberegnes for å tilfredstille dagens krav til standard. På gulv er det hovedsakelig parkett og laminat, med unntak av bad som har fliser, samt entré og kjøkken som har belegg. På vegger er det panel og tapet. I himling er det panel og plater. Kjøkken i 1. etasje med innredning fra HTH fra 2010. Kjøkkenet er utstyrt med integrert komfyr, koketopp, oppvaskmaskin og 2 kjøleskap. Bad/?vaskerom ble pusset opp med nye fliser på gulv og vegger i 2009. Badet er utstyrt med dusjkabinett, badromsinnredning, toalett, opplegg for vaskemaskin og spottbelysning i tak.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et veletablert boligfelt på Nyli. Det er kort vei til barnehage, skole og nærbutikk. Nyli er et populært og veletablert boligområde med sentral beliggenhet ca. 2 km nord for Arendal sentrum. Et ideelt oppvekstområde, med stor variasjon, både i alderssammensetning og bebyggelse. Kort vei fra bebyggelsen finner du fine turområder i naturskjønne omgivelser. Lysløypa på ca. 4,5 km er flittig benyttet hele året av joggere, turgåere og syklister. Ønsker man å ta seg et bad etter turen, kan man ta dette i vakre Ribbervann.

Tomt

Areal: 942 kvm, Eierform: Eiet tomt Tomten er delvis flat og skrånet med pent opparbeidet med gruset innkjørsel, plen, hekker, busker og terrasse . Solrik beliggenhet.

Garasje / Parkering

Enkel garasje og biloppstillingsplasser på egen grunn.

Barnehage / skole i området

Se nabolagsprofil i salgsoppgaven for mer informasjon.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1968

Antall soverom

3

Byggeår

1968

Byggemåte med kommentarer/anmerkninger fra boliginspektør

Oppført i bindingsverk med stående ytterkledning, saltak tekket med asfaltpapp. Det er usikkerhet rundt eksakte årgang på yttertekking på tak.
Det er oppservert enkelte sprekker/krakelering i takpapp. Deformasjoner/lekkasje stedvis på renner og nedløp. Beslag
rundt pipe er er ikke tilstrekkelig tett og det er fare for fuktinntregning. Mesteparten av vinduer har blitt skiftet i senere tid. Vinduer i bod i u.etasjen er fra byggeår. Nye automatsikringer med overspenningsvern ble installert i 2010. Det ble montert varmepumpe i 2014. Vannrør fra forskjellige årganger hvor eldste er fra byggeår 1968. Kobberrør og noe rør-i-rør. Varmtvannsbereder fra 1985, 150L. Murvegger i boden viser saltutslag og tydelig tegn til fukt. Ved fuktsøk med Protimeter MMS2 gis det utslag som indikerer fukt i yttervegg.  Det er oppservert svellinger i plater i tak ved pipe i stuen som tyder på fuktinntregning. Det er oppservert sprekker og pussavskalling på grunnmuren. Fundamenter er naturgitt skjult, og det er for øvrig ingen sikre
og dokumenterte opplysninger om type fundamenter som huset har. Drenering fra byggeåret 1968. Oljetank i utvendig bod. Ingen dokumentasjon som viser materiale, type, alder og om kontroll er foretatt. Av denne grunn hefter det en stor usikkerhet mht. tilstand. Selger opplyser at oljetank vil bli tømt og renset før overtakelse av ny eier.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 14.02.1969 for eiendommen. Godkjente bygningstegninger for garasje 25.07.1986.

Boligens areal

Primærrom: 103 kvm, Bruksareal: 113 kvm, Bruttoareal: 130 kvm
U . etasje:
Bruksareal: 53 m².
Primærrom: 46 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad/vaskerom, entré, 3 soverom og gang.
1. etasje:
Bruksareal: 60 m².
Primærrom: 57 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue og kjøkken.
 
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner.

Oppvarming

Varmepumpe i stue. Kombinert peis/oljefyr i stuen i 1. etasje av ukjent årgang. Varmekabler på bad i underetasje.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 15 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 15 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 16 584 pr. år Herav eiendomsskatt på kr. 3.612,-

Løpende kostnader

Årlig forsikringspremie: Kr. 4942,-.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 520 380 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 873 366 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Arendal sentrum: Følg Rv. 420 Vestregate opp mot Blødekjær. Ta til høyre inn i tunnel og følg Rv. 410. Ta til venstre i rundkjøring og ta deretter til høyre opp Engekjærveien. Følg veien videre og ta til høyre inn på Waglesgårdveien. Følg veien videre og følg veien mot venstre inn på Nyli ringvei. Følg Nyli ringvei videre og ta til høyre i kryss hvor Jovannsveien og Nyli ringvei møtes. Følg Nyli ringvei videre og ta 2. avkjørsel mot venstre inn på Krokstien. Du vil deretter få Krokstien 15 på venstre hånd. Se etter "Til salgs" plakat fra Meglerhuset & Partners.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ingen boplikt på eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

09.02.1968  dagboknr: 493
Bestemmelse om bebyggelse:  
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Det vil bli tinglyst en veirett for Krokstien 15 over naboeiendommen Krokstien 13 med gnr. 507, bnr. 1166 i forbindelse med salget. Naboeiendommen Krokstien 13 vil i tillegg få tinglyst biloppstillingsplass mot nordvest på Krokstien 15. Se vedlagt kart i salgsoppgaven for mer informasjon.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Arendal kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hvitevarer på kjøkken medfølger.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners eller Husbankens standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand. Meglers vederlag betales av selger. Avtalt vederlag er fastprovisjon kr. 50.000,- inkl. mva. I Tilretteleggingsgebyr kr. 7.900,- Markedsføringspakke kr. 13.900,- Oppgjørsgebyr kr. 3.775,-. Meglerfirmaet har ikke krav på provisjon dersom handel ikke er kommet i stand innen oppdragstidens utløp. Dersom eiendommen ikke skulle bli solgt i oppdragstiden, betales det for salgsforberedelser, markedsføringspakke og alle avtalte utlegg.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.