solgt

Froland , Osetoppen 6 D

Type Leilighet
Primærrom 86m²
Bruksareal 88m²
Bruttoareal 100m²
Tomt 222m²
02/04/2020 15:00
Oppholdsrom
Soverom 2
Byggeår 2016
Gårdsnummer 18
Bruksnummer 689
Energimerking B
Sist endret
Prisantydning 2 300 000,-
Totalpris 2 354 920,-
Ligningsverdi 511 086,-

Beregnet totalkostnad

2 300 000,- (Prisantydning) Omkostninger 53 750,- (Dokumentavgift) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 54 920,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 354 920,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Froland kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Beskrivelse

Del av en firmannsbolig beliggende i et nyere og populært boligfelt på Osetoppen. Boligen har en attraktiv planløsning med alt på en flate. Boligen fremstår som lys og moderne med sine lysemalte veggflater og stilrene parkettgulv. Store vindusflater er med på å slippe inn godt med naturlig lys.
Du kommer inn i boligens entré, innredet med en praktisk skyvedørsgarderobe med speilskap. Videre kommer du inn i en lengre gang, som gir adkomst til de øverige rommene. Boligen har to romslige soverom. Boligen har et pent bad og et separat vaskerom. For de som trenger litt ekstra plass for oppbevaring, har man også en innvendig bod. I tillegg til en utvendig bod. Stuen er av god størrelse og har åpen løsning til kjøkkenet. Kjøkkenet har godt med skap- og benkplass, i tillegg til en praktisk barløsning. Stuen kan du innrede med en hyggelig sofagruppe, samtidig som man har en naturlig plass til spisegruppe. Fra stuen er det utgang til terrasse og gressplen. Dette er et privat uteområde som kun tilhørende denne boligen. På fine sommerdager har man solen fra morgen til kveld.

Innhold

Leiligheten er beliggende i 1. etasje og inneholder: Entré, gang, 2 soverom, bad, vaskerom, kjøkken, stue og en innvendig bod. I tillegg har man en utvendig sportsbod på ca. 5 kvm.

Standard

Leiligheten har en gjennomgående god standard fra byggeår, og fremstår som lys og innbydende med sine lyse flater og store vinduer. De fleste av boligens rom har 3-stavs eikeparkett på gulv og malte veggflater. Fliser med varmekabler på gulv i entré. Alle rom har malte gipsplater i himling.
På badet er det fliser på gulv og vegger. Badet er innredet med dusjkabinett, heldekkende servant i baderomsinnredning, wc. Det er montert downlight i himling og varmekabler i gulv. I vaskerommet er det flislagt gulv og baderomsplater på vegger. Det er opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Praktisk nedfelt vaskekum i laminert benkeplate. Det er varmekabler i gulv. Kjøkkenet har en åpen løsning til stue. Kjøkkeninnredning fra HTH med slette hvite fronter. Nedfelt vaskekum i laminert benkeplate. Integrerte hvitevarer som komfyr med
platetopp og oppvaskmaskin. Vegghengt kjøkkenventilator i rusfritt stål. Vannvakt med magnetventil er montert. Komfyrvakt.
For mer informasjon om tilstandsgrader, de vedlgt boligrapport fra Anticimex.

Beliggenhet

Osetoppen 6 ligger i et nyere og populært, barnevennlig område ved Ovelandsheia. Fra leiligheten er det kort vei til skole, barnehage, kommunesentrum, matbutikker, vinmonopol, post, apotek, bank mm. Kort sagt så finner man det meste i Froland sentrum, som ligger ca. 15 minutters lett gange fra leiligheten. Kort avstand til Frolandia, som har varmtvannsbasseng og badeland. Fine badeplasser i nærmiljøet med bl.a. Ovelandstjenna og Osevollen. Akebakke, ballbinge og volleyballbane ved Froland Menighetssenter. Fra Osetoppen 6 er det ca. 20 minutters kjøretur til Arendal sentrum og 25 minutter til Grimstad sentrum.

Tomt

Areal: 222 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten tilhører denne seksjonen og er fint opparbeidet og beplantet.

Etasje 1 etasje

Garasje / Parkering

Biloppstillingsplass i tilhørende carport i rekke. Felles gjesteparkering.

Barnehage / skole i området

Froland Skole (1-10 kl.) 1,6 km.
Sam Eydes VGS 10,4 km.
Bliksåsen barnehage (0-6 år) 1,9 km.
Eikely barnehage (1-6 år) 2,3 km.
Froland Musikkbarnehage  2,2 km.

Felleskostnader

1 000 pr. mnd. Fellesutgifter inkluderer felles bygningsforsikring, brøyting, TV og internett fra Telenor.

Sameie

Leiligheten er en del av Sameiet Osetoppen 4 og 6.
Org.nr.: 917444463
Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Eierseksjonssameie er eiendomsform hvor du som seksjonseier har en sameieandel med enerett til en eierseksjon, mens resten er i sameie mellom eierne. Hver selveierenhet kalles en eierseksjon, resten kalles fellesareal. Andre navn på eierseksjoner benyttes også, for eksempel selveierleiligheter og eiendomsleiligheter. Det er eierseksjonsloven som regulerer forholdene i et eierseksjonssameie. Hver seksjon har et eget grunnboksblad. I dette sameiet er det totalt 8 eierseksjonsleiligheter. Denne leilighetens sameiebrøk er 1/8. Vedtekter for sameiet og ordensregler finner du i prospektet.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Nemi Polisenummer: 3310744

Regnskap

Megler har ikke fått kopi av regnskap eller budsjett for sameiet. Styreleder i sameiet sitter som forretningsfører.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Det må ikke holdes kjæledyr til sjenanse for andre beboere. Det er ikke tillatt å mate fugler og katter fra verande eller vindu.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2016

Antall soverom

2

Byggeår

2016

Byggemåte

Firmannsbolig bygget i 2016. Boligen er beliggende i 1.etg. Plate på mark med isolert ringmur i betong. Vegger i trekonstruksjon med liggende malt trekledning. Vinduer er type 3-lags glass. Taket har saltaks form og tekket med betongtakstein. Boligen har balansert ventilasjon. Varmepumpe. Det er en vestvendt terrasse bygget i trykkimpregnert materialer med utgang fra stue. Gressplen og hekk. Utvedig bod. Carport i rekke i murkonstruksjon og trekonstruksjon. Asfaltert gulv. Taket er formet som et pulttak. Innstalert strøm.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 27.09.2016 for eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 86 kvm, Bruksareal: 88 kvm, Bruttoareal: 100 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 88 m².
Primærrom: 86 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, gang, bad, vaskerom, to soverom, stue og kjøkken.

Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner for at boligen leies ut i sin helhet.

Oppvarming

Boligen oppvarmes med elektrisitet og varmepumpe.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter B

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er i følge selger ca. 11629 kWh pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand

Kommunale avgifter

Kr. 14 589 pr. år

Løpende kostnader

Andre løpende kostnader vil være bla. strøm og innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 511 086 pr. 14.10.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 839 908 pr. 14.10.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Froland sentrum (Osedalen) følger du Frolandsveien mot Frolands Verk. Ta så til venstre i rundkjøringen opp mot Ovelandsheia. Du tar så inn til ventre til Osetoppen. Etter ca. 450 m tar du svingen til høyre og følger veien helt inn til Osetoppen 6. Velkommen til visning!

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Plannavn: Ovelandsheia B10. Planident: 127R1B9.

Offentlige planer

Det er ikke registrert pågående planarbeid på eiendommen eller i nærheten av eiendommen. Jfr. informasjon fra Froland Kommune 16.10.2019.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Ingen boplikt

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Grunndata
2015/953888-1/200  Seksjonering  
15.10.2015 
opprettet seksjoner:
snr: 3
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning og grunn
sameiebrøk: 1/8

Vei/vann/avløp

Privat vei. Offentlig vann og avløp. Det er installert vannmåler for eiendommen.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners eller Husbankens standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand. Meglers vederlag betales av selger. Avtalt vederlag er fastpris kr. 45.000,- inkl. mva. Tilretteleggingsgebyr kr. 7.900,- Markedsføringspakke kr. 13.900,- Oppgjørsgebyr kr. 3.775,-. Meglerfirmaet har ikke krav på provisjon dersom handel ikke er kommet i stand innen oppdragstidens utløp. Dersom eiendommen ikke skulle bli solgt i oppdragstiden, betales det for salgsforberedelser, markedsføringspakke og alle avtalte utlegg.

Diverse

El-tavle med automatsikringer. 400 volts anlegg.
Vannrør av typen "rør i rørsystem". Avløpsrør i plast. 198 liters varmtvannsbereder fra byggeår.
Vannskapsentralen er montert på vegg på vaskerommet.
Balansert ventilasjon med aggregat montert på vegg i vaskerommet.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Linn Coucheron Berli
Eiendomsmegler MNEF
Linn Coucheron Berli

41 51 03 77

linn@arendalpartners.no

VERDIVURDERING
NABOLAGSPROFIL
76%

eier sin egen bolig

40%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

51%

har bolig på over 120 kvm

92%

av boligene er nyere enn 20 år

45%

er barnefamilier