Staubø

Inpirasjonshuset - En spektakulær villa med alt man kan drømme om!

Kalvøysundveien 83 , 4920 Staubø

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Linn Coucheron Berli
Linn Coucheron Berli Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

86%

eier sin egen bolig

56%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

63%

har bolig på over 120 kvm

23%

av boligene er nyere enn 20 år

30%

er barnefamilier

Type Enebolig / Selveier
Primærrom 891 m²
Bruksareal 944 m²
Tomt 1 988 m² / Eiet tomt
Soverom 9
Byggeår 2007
Gårdsnummer 69
Bruksnummer 256
Energimerking B
FINN.no 186382682
Sist endret 04.08.2020 13:30
Prisantydning 19 900 000
Totalpris 20 413 320
Ligningsverdi 2 607 411,-

Beregnet totalkostnad

19 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 497 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 19 900 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 513 320,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 20 413 320,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Arendal kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Innhold

Boligen går over tre plan med integrert garasje og leilighet.
I boligens underetasje har man en stor påkostet bar med tilhørende relaxavdeling, bad/wc, gang, teknisk rom, bod, kjøkken, kinoavdeling med forstue, stor kontoravdeling med vindfang. Trim- og velværeavdeling med gang, trimrom, bad med stort dusjrom og badstue. Utgang til terrasse.
I hovedetasjen har man boligens hovedinngang med vindfang/hall, adkomst til garasje, gang, romslig kjøkken med spiseplass og utgang til terrasse. Videre har man en stor stue med åpen himling til loftsetasjen. Fra stuen er det også utgang til terrasse med basseng og boblebad. I boligens hovedetasje finner du to av boligens soverom og master bed-room med eget bad og utgang til terrasse. Videre har man gjestetoalett, dusjbad, vaskerom, walk-in-garderobe og stort hovedbad med utgang til bassengområdet. Det er en badstue i tilknytning til bassengområdet.
Loftsetasjen har en stor loftsstue med flott utsikt til sjøen, 4 soverom, en andre stue som også kan benyttes til soverom, gang, bad/wc, samt walk-in-garderobe. Kott/boder i knevegger.
Boligen har en innredet leilighet i underetasjen med vindfang, stue med kjøkkenløsning, 2 soverom, bad/wc og vaskerom.

Standard

Eiendommen har en gjennomgående høy standard. Alt av overflatebehandling og innredninger er av høyeste kvalitet og fremstår som godt vedlikeholdt. Innvendige gulver har forskjellige typer parkettgulv, massiv eik, skipsgulv og fliser. Vegger har utstrakt bruk av malte paneler samt tapet. Innvendige tak har malte paneler eller er pusset og malt og det er gjennomgående bruk av downlights i tak. Taket i stuen er røstet og har lyddempende plater. Hovedkjøkkenet er fra Kvalsvik og har innredning i massiv eik med malte profiler og glass samt massiv granitt benkeplate. Det er integrerte hvitevarer i ståldesign fra Miele med komfyr, dampovn, kaffemaskin og kjøleskuffer fra Norcool. Keramisk induksjonstopp med utvidet kokesone og nedfellbare kontaktpullerter. Tilliggende grovkjøkken/bod med kjøl, frys og vinskap samt kjølerom fra Norcool. Eget kjøkken i underetasje i tilknytning til bar, kontor og trimavdeling med innredning i bøk med kjølehjørne, komfyr og keramisk topp. Alle badene har fliselagte gulv, vegghengte wc og fliser eller våtromsplater på vegger. Hovedbadet har massasjebad, massasjedusj med steam/boblebad og stor innredning heltre med malte profiler. Stort dusjrom tilknyttet trimrom med 5 steamdusjer og tilliggende badstue. BO Living room (kino) i underetasjen som er konstruert av fabrikken til Bang Olufsen som er et lydtett rom og utstyrt med flat tv og prosjektor samt et fantastisk lydanlegg, alt datastyrt. Stor og innholdsrik bar avdeling med innredninger i massiv eik og rikelig utstyrt med bardisk, skinnmøbler og alt av teknisk utstyr.
Gjesteleiligheten holder tilsvarende standard som boligen og har parkettgulv, malte paneler på gulv, vegger og tak. Kjøkken i lys tre med alt av utstyr integrert samt fliser over kjøkkenbenk. Badet er fliselagt til tak og har innredning i kirsebær, dusj, wc og tilliggende vaskerom.

Beliggenhet

Eiendommen har en fantastisk beliggenhet i Kalvøysund - høyt, fritt og solrikt med flott utsikt til havet, Kalvøya og Båtholmene. Eiendommen ligger
ytterst på en kolle og har fritt utsyn og intet innsyn på utearealene. Det er en stor og romslig tomt med rikelig parkeringsplass.
Naturskjønne omgivelser med skjærgården utenfor Flostadøya som nærmeste nabo, flott fri- og turområder samt det lille nærsamfunnet i Kilsund en kort spasertur unna. I Kilsund finner man dagligvare, bensinstasjon og skoler. Kilsund ligger sentralt plassert mellom Arendal og Tvedestrand og begge steder kan nås via båt innaskjærs.

Tomt

Areal: 1 988 kvm, Eierform: Eiet tomt
Romslig og usjenert tomt som er fullt opparbeidet med utearealer og hageanlegg av høy standard. Hagen har plen og belegningsstein og massasjebad, stor skiferplatting med vannbåren varme rundt bassenget som er på 10,5 x 5,5 m. Overbygde uteplasser med varme i tak rundt bodbygg, bl.a. med 2 utepeiser i naturstein. Rikelig med utebelysning rundt hele eiendommen med to og trearmede lysstolper. Nedre nivå med belegningsstein og boblebad med adkomst fra bl.a. trimrommet. Gårdstun, oppkjørsel og gjesteparkering er i sin helhet opparbeidet med belegningsstein, natursteinsmurer, bed og smijernsport med portåpner og kamera ved innkjørsel.

Garasje / Parkering

Parkering i garasje til 3 biler, samt dobbel carport.

Barnehage / skole i området

Trollstubben barnehage (1-6 år)
Skogens lykke barnehage
Sandøya barnehage (3-5 år)
Flosta skole (1-7 kl.)
Stuenes skole (1-10 kl.)

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 2007

Antall soverom

9

Byggeår

2007

Byggemåte

Enebolig med innredet leilighet oppført i 2007. Boligen vurderes til å holde en høy bolig standard.
Armerte betongvegger i kjeller, isolert med utvendige spesialplater. Øvrige etasjer er reist i isolert trevirke. Selvbærende takkonstruksjon med valm og innebygd stålkonstruksjon. Taket er tekket med glasserte takstein. HEB 500 i alle møner. 20 cm vegger og trykkmalt pølsekledning. Overflatebehandlede trevinduer med isolerglass.
Konklusjon/bemerkninger angående tilstand:
Lekkasje i kinorom skyldes utettheter utvendig.
Noe sprekk/riss i mur.
Registrert råteskade på enkelte stolper og vindskibord.
Utetthet rundt takvindu bør inspiseres.
Takvindu/foring har seget.
Registrert noe utette terrasser og løse skifersten rundt basseng.
Det er registrert noe ujevnheter på gulv i enkelte rom.
Bom i fliser på vaskerom og bad i leilighet.
Det er ikke tett mellom overgang flis/plate på vegg i bad 2. etasje.
Se vedlagt tilstandsrapport for mer utfyllende informasjon og tilstandsgrad.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 891 kvm, Bruksareal: 944 kvm
U . etasje:
Bruksareal: 403 m².
Primærrom: 378 m².
1. etasje:
Bruksareal: 340 m².
Primærrom: 329 m².
2. etasje:
Bruksareal: 189 m².
Primærrom: 184 m².
Carport/bod:
Bruksareal: 12 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Arealet som i boligen har vært eller er utleid er ikke søkt godkjent som egen utleieenhet hos Plan- og bygningsmyndighetene. Selger bærer ingen risiko/ansvar for at slik godkjennelse gis.

Oppvarming

Hovdoppvarming er vannbåren varme i alle gulv i hovedetasjen med unntak av boder, i tillegg har bad på loft vannbårenvarme. Hele kjelleretasje med unntak av kinorom, teknisk rom, badstu og boder har vannbårenvarme. Varmepumpeanlegget har 4 borehull. Stor åpen stålpeis (rundpeis) med brannmur i oppdahlsskifer mellom kjøkken og stue. Kildevannsanlegget varmer også opp varmtvann og bassenganlegget.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger opplyser om at boligen har et strømforbruk på ca. 40.000 og oppover per år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 44 421 pr. år Herav eiendomsskatt på kr. 16 525,- for året 2019. OBS! Eiendommer med flere boenheter belastes med ett renovasjonsgebyr pr boenhet og ett abonnementsgebyr for vann og avløp pr. boenhet.

Løpende kostnader

Andre løpende kostnader vil være bla. strøm, bygningsforsikring, innboforsikring, TV og internett.
Det er en årlig kostnad på kr. 2500,- for brøyting og vedlikehold av vei.
Frivillig medlemskap i Kalvesund VEL, årlig avgift er kr. 600,-

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 2 607 411 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 9 386 680 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Tvedestrand følg RV 410 til Kilsund, hold høyre mot Narestø i Kilsund "sentrum" videre ca. 700 m til avkjørsel Kalvesund. Etter ca. 500 m går grusvei inn til venstre. Følg veien ca. 150 m til eiendommen som ligger innerst på høyre hånd.
Fra Arendal følg RV 410 mot Tvedestrand, ta av til Narestø / Flosta kirke. Kjør ca. 6,5 km til avkjørsel Kalvøysund. Etter ca. 500 m går grusvei inn til venstre. Følg veien ca. 150 m til eiendommen som ligger innerst på høyre hånd.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål, bevaringsverdig bygningsmiljø. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Gjeldende reguleringsplan: Kvennomsheia, 3629r1e1.

Offentlige planer

Det er ikke registrert pågående planarbeid på eiendommen eller i nærheten av eiendommen, jfr. informasjon fra Arendal kommune datert 13.01.2020.
Det skal forøvrig annonseres 8-12 boligtomter for salg, tilknyttet Kalvøysundveien.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Ingen boplikt

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er ingen registrerte servitutter/heftelser som følger eiendommen.
Deler av innkjøring til eiendommen, gjesteparkering og nedre del av terrasse ligger utenfor tomtegrensene. I forbindelse med salget vil det bli tinglyst en bruksrett for Gnr. 69 Bnr. 256, som gjelder de deler av eiendommen som ligger utenfor eiendomsgrensen.

Vei/vann/avløp

Privat vei. Offentlig vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.
Veien i området og kloakkpumpestasjon er felles eie, det må påregnes ekstra kostnader iht den.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners eller Husbankens standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand. Meglers vederlag betales av selger. Avtalt vederlag er fastpris kr. 95.000,- inkl. mva. Tilretteleggingsgebyr kr. 7.900,- Markedsføringspakke kr. 13.900,- Oppgjørsgebyr kr. 3.775,-. Meglerfirmaet har ikke krav på provisjon dersom handel ikke er kommet i stand innen oppdragstidens utløp. Dersom eiendommen ikke skulle bli solgt i oppdragstiden, betales det for salgsforberedelser, markedsføringspakke og alle avtalte utlegg.

Diverse

Utstyr:
Delvis av boligen er utstyrt med lyd- og bildeanlegg fra Bang & Olufsen med link system samt fullt utstyrt kinosal (B&O living) i underetasjen.
Alle tre kjøkken har integrerte hvitevarer, samt at det er kjølerom, kjølehjørne og kjøleskuffer.
Datastyrt og avansert strømanlegg med tidsstyring etter ønske. El-tavler med automatsikringer.
Varmepumpeanlegg med 4 borehull på 150 meter.
Sandfilter og kloringsanlegg for basseng.
Trimrom og velværeavdeling kan leveres delvis utstyrt.
Baren er fullutstyrt med møbler og usttyr.
Portåpnere på garasje.
Innlagt brann og tyverialarm med egen styringsenhet for gjesteleilighet.
2 stk. boble- og massasjebad samt basseng på 10,5 x 5,5 m med nedfelt duk, sklie og inntil 2,90 dybde. Det er overvannsrenne og
belysning i bassenget.
Det er montert screen på vinduer i hovedstuen samt elektriske markiser over vinduer i hovedstue, hovedbad og trimrom.
En del av løsøre, møbler og utstyr kan medfølge etter nærmere avtale eventuelt pristillegg.
Utrag selger egenerklæringsskjema:
Sprekk i enkelte gulv- og veggflis på våtrom. Sparkelmasse under belegg i teknisk rom er løsnet.
Fukt i vegghjørne i kinorom. Vindusfasade i trimrom og ytterdøren i trimrom dusjrom må utbedres grunnet vanninntrengelse.
Peis i stue/kjøkken har ikke vært i bruk, så det kan ikke garanteres at det er god nok trekk og om evt. må ettermonteres avtrekksvifte.
Små sprekker i utvendig mur. Støpte gulv i kjeller og 1. etg. har ujevnheter på høyde.
Små maur i trimrom en liten periode om våren de siste 2-3 årene, som følge av utettheter.
På et av soverommene på loftet har det vært vanninntregning over takvindu ved kraftig vind og nedbør, samt ved snøsmelting. Det har vært foretatt noe utbedring, men bør sjekkes nærmere. Beslag for tetting av terrasse/veranda over kjellerdel ved hybelleilighet må utbedres, da det drypper ned i panelhimling under terrassen.
En del av det elektriske anlegget, varmepumper, smarthussystem og balansert ventilasjon er oppgradert i 2020.
Vindsperre mellom tak og vegg bør gjennomgås og utbedres.
Når det gjelder basseng, samt utvendige og innvendige dusj/boblebad må disse gjennomgås av fagfolk og det må påregnes utbedringskostnader evt. nyinvesteringer. Dette grunnet utstyrets alder. Det er antydning til en liten lekkasje fra bassenget.
Lameller i stue er ikke montert motordriver til.
vannskade på sokkel i innredning på hovedbad.
2 stk. screen (stue) må repareres.
Motorer til portåpner må repareres/byttes, de den ikke virker.
Markise mot plen er feste på høyre side defekt og må repareres.
Hybelleilighet: Tidligere lekkasje i veggplate i vaskerom mot bad. Grunnet tidligere montert TV anlegg, er det hull i vegg på soverom.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.