BUD MOTTATT - Nyere hytte i et koselig hyttefelt. Innlagt vann og strøm. Kjørevei helt inn til hytta med parkering.

Risdalsveien 169 , 4832 Mykland

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Linn Coucheron Berli
Linn Coucheron Berli Eiendomsmegler MNEF
Type Hytte / Selveier
Primærrom 81 m²
Bruksareal 84 m²
Bruttoareal 93 m²
Tomt 1 194 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 2015
Gårdsnummer 75
Bruksnummer 87
Energimerking D
FINN.no 167755083
Sist endret 30.05.2020 09:18
Prisantydning 990 000
Totalpris 1 028 742

Beregnet totalkostnad

990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 24 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 990 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 38 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 028 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Familievennlig hytte av romslig størrelse og med tre soverom, et baderom, innvendig bod, kjøkken og stue. Hytta fremstår som lys, samtidig som den er malt i hyggelige fargetoner. Innlagt strøm og vann. På eiendommen disponerer man også et anneks og en frittstående bod. Eiendommen ligger solrikt og usjenert til i et skogsområde. Det er kjørevei helt frem til hytta, med parkering på egen tomt.
Hytta er en del av Mjåvatn Hyttefelt, et lite og koselig hyttefelt ca. 50 minutter fra Arendal sentrum. I nærheten finner du offentlig badeplass og flere fiskevann. Fra hyttefeltet er det ca. 20 minutters kjøretur opp til Førevann med fine turløyper både på barbakke samt oppkjørte skiløyper vinterstid.

Innhold

Fritidsbolig oppført i en etasje, og inneholder entré, toalettrom/stellerom, bod/teknisk rom og 3 soverom. Stue og kjøkken i åpen løsning. I tillegg har man et anneks på eiendmmen og en frittstående bod.

Standard

Fritidsbolig fra 2015 med en innholdsrik planløsning og lite synlig slitasje. Innvendige gulvoverflater består av gulvbelegg og laminatgulv. Veggflatene er utført med malte plater. Det er benyttet trepanel og malt trefiberpanel i himlingene.
Kjøkken: Underskapsinnredning i malt utførelse. Gjenstående arbeid med montering av sokkel. Kjøkkenet har utslagsvask, der avløp føres til terreng. Det er avsatt plass til kjøleskap og kjøleskap for underskapsmontering. Manglende avtrekksventilering.
Baderom: Gulvbelegg med oppkant. Veggflatene er utført med malte plater og det er benyttet takessplater i himlingen. Badet er innredet med standard toalett og servantinnredning. Det er etablert septiktank for avløp fra toalettinstallasjonen, mens avløp fra toalettroms-servant føres til terreng. Gjenstående arbeid med etablering av ventilering. Ingen synlige eller målbare fuktsymptomer.

Beliggenhet

Mjåvatn hyttefelt i Risdal, Froland. Koselig lite hyttefelt ca. 53 km fra Arendal sentrum. Ca. 7 km. til Mykland hvor man finner dagligvarebutikk. Badeplass et par kilometer fra hytta. Det er ca. 33 km til Evje hvor man finner aktiviteter som Mineralparken, rafting og gokart.
Ca. 20 minutters kjøretur opp til Førevann med fine turløyper både på barbakke samt oppkjørte skiløyper vinterstid, deriblant opp til Himmelsyna. Eiendommen ligger solrikt til i et skogsområde. Det er kjørevei helt frem til hytta.

Tomt

Areal: 1 194 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering på egen tomt, rett utenfor hytta.

Forsikring

If Polisenummer: 0901377

Boligtype, eierform og byggeår

Hytte (Selveier), byggeår: 2015

Antall soverom

3

Byggeår

2015

Byggemåte

Fritidsboligen er fundamentert mot fjell og planerte steinmasser over fjell, oppført på pilarer av betongblokker. Det er etablert ringmur i tilknytning til kjøkkendelen. Fritidsboligen er etablert over terrengnivå. Det er derfor ikke etablert drensløsning ut over det naturlige terrengfallet. Ytterkonstruksjon oppført i bindingsverk av tre, med vindtetting og liggende malt dobbeltfalset kledning. I følge eier er den vertikale ytterkonstruksjonen prefabrikert. Trevinduer i malt utførelse med isolerglasser. PVC-vindu i tilknytning til kjøkkendelen. Taket er en fabrikkfremstilt saltakskonstruksjon, med horisontal isolering mot innredede rom. Konstruksjonen er isolert med rest-isolasjon (avkapp). Bærende undertak av trepanel. Yttertaket er tekket med asfaltshingel. Takrenner og nedløp i stål. Takfotbeslag er av plastbelagt stål. Etasjeskiller/Bjelkelag i tre. Kryprom under fritidsboligen. Se vedlegt tilstandsrapport for mer informasjon om tilstandsgrad.
Anneks: Enkel bjelkelagskonstruksjon oppført på pilarer av betongblokker. Utvendige overflater er utført med liggende vestlandskledning. Taket er en
saltakskonstruksjon med bærende undertak av trepanel. Yttertaket er tekket med asfaltshingel. Bygningen har et helhetlig oppgraderingsbehov. Produksjonsmerkinger i vinduene tilsier at bygningen ble oppført i 1980 og flyttet fra sitt opprinnelige oppføringssted. Ingen tilgjengelige opplysninger som tilsier at bygningen er omsøkt eller godkjent med rom for varig opphold. Se vedlegt tilstandsrapport for mer informasjon om tilstandsgrad.
Frittstående bod: Enkel uisolert bindingsverkskonstruksjon, oppført på bjelkelag over stålbjelker. Stålbjelkene er lagt direkte mot terreng. Utvendige overflater er utført liggende dobbeltfalset kledning. Taket er en fabrikkfremstilt saltakskonstruksjon med lett undertakstekking av trefiberplater. Yttertaket er tekket med stålplater. Bygningen er i følge eier oppført i samme tidsperiode som fritidsboligen for øvrig. Ingen tilgjengelige opplysninger som omfatter byggesøknad eller ferdigattest for bygningen. Se vedlegt tilstandsrapport for mer informasjon om tilstandsgrad.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for fritidsboligen den 16.05.2017.

Boligens areal

Primærrom: 81 kvm, Bruksareal: 84 kvm, Bruttoareal: 93 kvm
Hytta:
Bruksareal: 84 m².
Primærrom: 81 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad og 3 soverom. Stue og kjøkken i åpen løsning.
Anneks:
Bruksareal: 13 m².
Primærrom: 13 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kombinert stue/soverom.
Frittstående bod:
Bruksareal: 14 m².
Det er bruken av rommet på befaringstidspunktet som avgjør om rommet defineres som P-ROM eller S-ROM. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

Oppvarming

Hytta oppvarmes ved elektrisitet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 2 495 pr. år Kommunale avgifter er fordelt over 3 terminer per år.

Løpende kostnader

Brøyting og vedlikehold av vei ca. kr. 1 500 til 2 000,- pr. år.
Ellers kommer eget strømabonnement, bygningsforsikring og innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Arendal følg RV42 Frolandsveien/Evjeveien gjennom Mykland sentrum og videre til kryss med skilt til Risdal/Skjeggedal, ta til høyre. Følg veien ca. 1,8 km. og ta til venstre inn bomvei til hyttefeltet. Hytta ligger inn forbi bom, kjør ca. 230 meter og ta til venstre. Hytta kommer på venstre side etter ca. 190 meter.

Regulering

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse og ligger i LNRF område. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommmen.

Vei/vann/avløp

Privat.
Hytta blir forsynt med forbruksvann fra borebrønn. Videre er det i følge eier etablert septiktank for avløp fra toalettinstallasjonen. Avløp fra kjøkken og toalettroms-servant føres til terreng. Det foreligger ingen tilgjengelige opplysninger som omfatter utslippstillatelse for den eksisterende løsningen. Borehullspumpen ble i følge eier skiftet i 2019 etter varmgang. Synlige vannrør i plast, tilknyttet borehullspumpe, innvendig trykktank og varmtvannsbereder i bod, samt åpent opplegg til kjøkken og stelleromsinstallasjoner. Anlegget er i følge eier utført ved egeninnsats.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners eller Husbankens standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand. Meglers vederlag betales av selger. Avtalt vederlag er fastpris kr. 45.000,- inkl. mva. Tilretteleggingsgebyr kr. 9.500,- Markedsføringspakke kr. 8.300,- Oppgjørsgebyr kr. 3.775,-. Meglerfirmaet har ikke krav på provisjon dersom handel ikke er kommet i stand innen oppdragstidens utløp. Dersom eiendommen ikke skulle bli solgt i oppdragstiden, betales det for salgsforberedelser, markedsføringspakke og alle avtalte utlegg.

Diverse

Hovedsakelig skjult og delvis åpent el-anlegg, tilknyttet tavleskap i bod/teknisk rom. Tavleskapet er utført med automatsikringer.
Det er gjenstående arbeid med etablering av tilluftsventiler. Fritidsboligen fremstår som noe underventilert. Bruken av boligen i den kalde årstiden kan derfor medføre opphopning av dampholdig luft som kondenserer i de ytre konstruksjonsdelene.
Eier opplyser om en lekasje fra tak. Dette er fikset av godkjent håndverker fra Håland Bygg.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.