Spennende renoveringsobjekt sentralt i Barbu! Enebolig med flott utsikt over Galtesund. Parkering.

Jens Gjerløws vei 12 , 4841 Arendal

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Linn Coucheron Berli
Linn Coucheron Berli Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

52%

eier sin egen bolig

48%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

33%

har bolig mellom 60-120 kvm

44%

av boligene er eldre enn 20 år

17%

er barnefamilier

Type Enebolig / Selveier
Primærrom 104 m²
Bruksareal 106 m²
Bruttoareal 115 m²
Tomt 383 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1875
Gårdsnummer 507
Bruksnummer 226
Energimerking G
FINN.no 168506780
Sist endret 28.05.2020 14:43
Prisantydning 2 690 000
Totalpris 2 771 242
Ligningsverdi 423 446,-

Beregnet totalkostnad

2 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 67 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 690 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 81 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 771 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Arendal kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Arendal kommunes hjemmeside.

Beskrivelse

Jens Gjerløws vei 12, er et spennende renoveringsobjekt med en sentral beliggenhet i Arendal. Boligen ligger på en flott utsiktstomt, her får du et godt overblikk over Barbu og Galtesund med indre byfjord og hele innseilingen til Arendal. Stor hage med sol fra morgen til kveld.
Boligen går over to etasjer. Du kommer inn i boligens hovedetasje. Her er det også trapp opp til loftsetasjen. I hovedetasjen har man et bad, kjøkken, soverom og to store stuer. Den ene stuen kan også benyttes som et soverom, da bør det settes inn en dør. I loftsetasjen har man en stue med vedovn, et soverom, en alkove og et kjøkken. Ellers er det flere rom for lagring i boligen.
Nåværende eier har leid ut boligen. Det er installert separate strømmålere for hovedetasjen og loftsetasjen.

Innhold

Enebolig overt to etasjer. Det følger også med en utvendig bod/anneks.
Hovedetasje:
Entrè/vindfang, trapperom, mellomgang, baderom, soverom, 2 stuer og kjøkken. Bod og kott under trapp.
Loftsetasje:
Trappegang, loftstue, soverom, sovealkove/kontor og kjøkken.

Standard

Boligen har en eldre og enkel standard, modernisering og vedlikeholdsarbeid må påregnes. Innvendige gulvflater er utført med gulvbelegg og laminatgulv. Veggflatene er utført med malte finèrplater. Det er benyttet malte plater og takessplater i tak/himlinger. Flere av boligens veggflater er malt i nyere tid, det er nyere laminatgulv i deler av hovedetasjen.
Kjøkkenet i hovedetasjen har en eldre innredning med malte overskap og underskap. Kjøkkenet mangler ventliering og det er utettheter i kranhalsen. Kjøkkenet i loftsetasjen har en enkel underskapsinnredning med utslagsvask.
Baderom har gulvbelegg med oppkant. Vegg og takflater er utført med malte plater. Badet er innredet med standard toalett, servant og utslagsvask. Takstmann har registrert fuktskade i dusjsonen. Det må derfor påregnes renovering og reetablering av baderommet.

Beliggenhet

Jens Gjerløws vei 12 ligger i et sentrumsnært og etablert område ved Barbu Kirke, koselig Sørlandsbebyggelse. Her får du en eiendom med flott utsikt over Barbu og Galtesund med indre byfjord og hele innseilingen til Arendal. Stor hage med sol fra morgen til kveld. I nærområdet finner man dagligvarebutikk, fiskehandler og bakeriutsalg. Arendal sentrum med alt av funskjoner, restauranter og byliv ligger kun kun få minutters spasertur unna, gangveien inn til Arendal sentrum er langs strandpromenaden. Barbu er en levende bydel i vekst hvor det bl.a. er annlagt flott park for almennheten i forbindelse med Barbu brygge utbyggningen.

Tomt

Areal: 383 kvm, Eierform: Eiet tomt
Det har vert en grensejustering på eiendommen. Så det er et avvik på vedlagt grunnkart.
Det er skilt ut en del av eiendommen ved muren til parkeringsplassen. Få mer informasjon av megler.

Garasje / Parkering

Tinglyst parkering til én bil like ovenfor eiendommen. Trappeadkomst ned til eiendommen fra parkeringsplassen. Se vedlegt tegning.

Barnehage / skole i området

Møllers Asyl barnehage: 0,4 km.
St. Franciskus barnehage (1-6 år): 1,2 km.
Soria Moria barnehage Arendal: 1,2 km.
St. Franciskus skole (1-10 kl.): 1,2 km.
Stinta skole (1-10 kl.): 1,2 km.
Birkenlund skole (1-10 kl.): 1,5 km.
Steinerskolen i Arendal (1-10 kl.): 2 km.

Forsikring

TRYG Polisenummer: 7484959

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1875

Antall soverom

2

Byggeår

1875
Grunneiendommen er i følge kommunale opplysninger fra 1875. Boligen ble ombygd i 1954, oppført i halvannen innredet etasje og uinnredet kjeller. Tilgjengelige opplysninger tilsier at boligen ble tilbygget på den nordlige siden i perioden rundt 1958.

Byggemåte

BOLIG: Terrengforholdene tilsier at boligen er fundamentert på fjell og fyllmasser over fjell. Vertikal ytterkonstruksjon av betong med tilsats av steinmasser. Mindre riss/sprekk i tilknytning til vindusåpning i murverket. Uisolert støpt plate mot terreng, kjeller/underetasje. Det er ikke etablert fuktsperre mot grunnen. Tilbakefylt grunnmur mot underetasjen. Manglende fuktsikring av murverket. Noe synlig fuktvandring på innvendig side av ytterkonstruksjonen. Stående malt tømmermannskledning (Barokk-kledning) av nyere dato. Ukjent tidspunkt for omlegging. Kontroller langs deler av veggfoten tilsier at utlekting og musetetting er etablert. Alder og byggemåte tilsier at boligen er utført uten dampsperresjikt mot ytterkonstruksjonen og begrenset grad av isolerende sjikt. Veggfoten utsettes for tidvis kondensbelastning fra kjellerrommene. Hengslede trevinduer i malt utførelse og koblede glassrammer. Hoveddelen av vinduene i loftsetasjen og hovedetasjen er av nyere dato. Taket er en plassbygget saltakskonstruksjon, delvis utført med tildekkede skråtak mot innredede rom. Noe underdimensjonert konstruksjon over kvistoppløftet. Begrenset utlufting av konstruksjonene. Manglende dampsperresjikt mot innredede rom. Det ble registrert kondensmerker i undertakets innvendige side. Bærende undertak av trepanel. Undertaket er tekket med sutakplater og det er benyttet betongtakstein som yttertakstekking. Moderat taksteinslitasje. Ingen åpenbare lekkasjesymptomer fra hovedtaket. Synlig fuktvandring rundt pipegjennomføringen i yttertaket. Noe lav opplekting mellom undertak og yttertakstekkingen medfører redusert gjennomlufting. Takrenner og nedløp i plast. Det ble registrert nedbøyninger enkelte steder. Boligen er utført med pusset teglsteinspipe. Lokalt horisontalriss i murpuss, loftsetasje. Ingen åpenbare symptomer på setninger av vesentlig betydning.
Etasjeskiller/Bjelkelag i tre. Noe horisontalavvik / skjevheter ved visuell kontroll av innvendige gulvflater. Konstruksjonen mellom kjeller og hovedetasjen er utsatt for kondensbelastning. Det ble registrert utflygingshuller etter stripet borebille. Krypkjellere betegnes som risikokonstruksjoner. Tilsig av fukt, avdamping fra grunnen og kondensering på overflatene er i mange tilfeller årsak til fuktproblematikk i tilknytning til kjellerrom. Det ble målt 19-25% trefuktinnhold (vektprosent) i skillekonstruksjonen mellom kjeller og hovedetasjen. Videre ble det registrert utflygingshuller etter stripet borebille. Det må påregnes forebyggende tiltak mot mus i kryprom og blindkjellere.
Ytterkledningen og taktekkingen er av nyere dato. Se vedlegt tilstandrapport for tilstandsgard.
BOD/ANNEKS: Enkel uisolert bindingsverkskonstruksjon, oppført på ringmur av lettklinkerblokker. Utvendige overflater er utført med stående malt profilert tømmermannskledning (barokk-kledning) av nyere dato. Deler av kledningen er brannskadet. Taket er en enkel plassbygget saltakskonstruksjon med lett undertakstekking av takduk. Yttertaket er tekket med stålplater. Manglende mønedrager / understøttelse under deler av konstruksjonen. Videre ble det registrert brannskader i den nordlige delen og sotskader i tilknytning til konstruksjonsdeler og vindtetting.

Ferdigattest / brukstillatelse

I følge kommunen er det ikke utstedet ferdigattest eller brukstillatelse på boligen.
For bygg som er omsøkt før Bygningsloven av 1965, og som mangler midlertidig brukstillatelse/ferdigattest, er det ikke krav om dette. Ferdigattest utstedes heller ikke for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998.

Boligens areal

Primærrom: 104 kvm, Bruksareal: 106 kvm, Bruttoareal: 115 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 65 m².
Primærrom: 63 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entrè/vindfang, trapperom, mellomgang, baderom, soverom, 2 stuer og kjøkken.
2. etasje:
Bruksareal: 41 m².
Primærrom: 41 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trappegang, loftstue, soverom, sovealkove og kjøkken.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner på at boligen leies ut.

Oppvarming

Elektrisk og vedfyring.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 2 023 pr. mnd Kommunale avgifter inkluderer eiendomsskatt på kr. 264,- per mnd.

Løpende kostnader

Andre løpende kostnader vil være bla. strøm, bygningsforsikring, innboforsikring, TV og internett.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 423 446 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 524 407 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Arendal sentrum mot Barbu til rundkjøringen ved jernbanen. Her tar man Jens Gjerløwsvei mot Barbu Kirke. Ta innkjøring på høyre hånd ca. 200 meter etter rundkjøringen. Velkommen til visning!

Bevaringsverdig

Boligen og anekset er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen er regulert til områder for boliger m/tilhørende anlegg, og bevaring av bygninger.
Tilhører reguleringsplan 2114r8 Barbu, datert 22.05.1989. Se vedlagt reguleringsbestemmelser.

Offentlige planer

Nedgravde avfallsanlegg i sentrum. Planident: 09062017-16
Det er planer under arbeid i området: plannavn Arendal stasjon,Fløyheia, Sjømannskolen,Kunnskapshavna
På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Ingen boplikt

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1950/47-1/36  Bestemmelse om veg  
16.01.1950
Rettigheter på 4203-507/261
Rettigheter i eiendomsrett
1989/12571-1/36  Best om garasje/parkering  
08.12.1989 
rettighetshaver:Knr:4203 Gnr:507 Bnr:218  
rettighetshaver:Knr:4203 Gnr:507 Bnr:226  
rettighetshaver:Knr:4203 Gnr:507 Bnr:259  
rettighetshaver:Knr:4203 Gnr:507 Bnr:260  
rettighetshaver:Knr:4203 Gnr:507 Bnr:263  
rettighetshaver:Knr:4203 Gnr:507 Bnr:264  
rettighetshaver:Knr:4203 Gnr:507 Bnr:265  
2005/4436-1/36   ** Diverse påtegning  
30.05.2005 
EIER AV GNR 507 BNR 218 HAR OVERFØRT SIN RETT TIL
GARASJE/PARKERING TIL GNR 507 BNR 225
Rettigheter på 4203-507/2301
Rettigheter i eiendomsrett
2011/834327-1/200  Bestemmelse om parkering  
13.10.2011 
rettighetshaver:Knr:4203 Gnr:507 Bnr:226

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.
Adkomstvei og parkeringsplass eies av Arendal kommune.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners eller Husbankens standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand. Meglers vederlag betales av selger. Avtalt vederlag er fastpris kr. 45.000,- inkl. mva. Tilretteleggingsgebyr kr. 7.900,- Markedsføringspakke kr. 13.900,- Oppgjørsgebyr kr. 3.775,-. Meglerfirmaet har ikke krav på provisjon dersom handel ikke er kommet i stand innen oppdragstidens utløp. Dersom eiendommen ikke skulle bli solgt i oppdragstiden, betales det for salgsforberedelser, markedsføringspakke og alle avtalte utlegg.

Diverse

Synlige vannrør i kobber og avløpsrør i soil/støpejern. Deler av røropplegget kan være utsatt for frost i den kalde årstiden. Røropplegget har passert sin forventede brukstid. Nyere varmtvannsbereder (produksjonsmerket 2016) er plassert i kjeller.
Boliger fra den aktuelle tidsperioden er noe underventilert. Anbefaler ettermontering og aktiv bruk av mekaniske avtrekk, samt etablering av tilluftsspalter i dører for å sikre et minimum med luftvekslinger og uttransportering av dampholdig inneluft. Økt grad av ventilering vil samtidig ha en forebyggende effekt mot innvendig kondensering.
Hovedsakelig åpent elektrisk anlegg tilknyttet tavleskap i entré, hovedetasje. Tavleskapet er utført med nyere automatsikringer og separate målere for etasjene.
Det er foretatt radonmåling i 2015, målt radonverdi: 25.
Selger opplyser om at tak er utbedret for ca. 20 år siden. Og at kledning/isolasjon/vinduer ble utbedret/byttet for ca. 10 år siden. Se vedlagt Egenerklæringsskjema.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.