solgt

Arendal Nord , Kringkollen 4

Type Rekkehus
Primærrom 111m²
Bruksareal 125m²
Bruttoareal 134m²
Tomt 219m²
08/04/2020 11:38
Oppholdsrom
Soverom 2
Byggeår 1973
Gårdsnummer 507
Bruksnummer 1442
Energimerking F
Sist endret
Prisantydning 1 790 000,-
Totalpris 1 850 690,-
Ligningsverdi 473 645,-

Beregnet totalkostnad

1 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 46 870,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 60 690,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 850 690,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Arendal kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Arendal kommunes hjemmeside.

Beskrivelse

Kringkollen 4 er et rekkehus med alt på en flate, beliggende sentralt og solrikt ca 2 km fra sentrum.
Grasåsen er et rolig og veletablert boligområde med kort avstand til Moltemyr skole, barnehage, dagligvareforretning, bussforbindelser og fine turområder/lysløype. Boligen fremstår lys og velholdt og har en romslig terrasse med gode solforhold. Noen rom vil ha behov for oppgradering. Midt i boligen er det et atrium som er delvis overbygget. Her kan du innrede til en hyggelig og intim sittegruppe.

Innhold

Rekkehus over et plan.
Innhold: Vindfang/entrè, gang, 2 baderom, vaskerom, 2 soverom, bod, bod/kontor, kjøkken og stue. I tillegg har man en bod med utvendig adkomst.

Standard

Boligen har gjennomgående vanlig standard, og fremstår som godt vedlikeholdt. Gulvflatene er utført med gulvbelegg og parkett. Veggflatene er med malte plater og tapet. Det er benyttet malte plater i himlingene.
Boligen har et velholdt og praktisk kjøkken med over- og underskap, god benkeplass med kjøkkenøy. Kjøkkenet er innredet med Integrert koketopp, komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap. Skyllekum og avtrekksventilator. Lokal parkettslitasje i tilknytning til kjøkken, det ble ikke registrert målbare fuktsymtomer på befaring med takstmann.
Boligen har to bad og et vaskerom. Her har gulvene belegg med oppkant og veggflatene er utført med våtromsplater. Begge badene er innredet med toalett, servantinnredning og dusj. Varmekabler i gulv på baderommene. Takstmann har ikke registrert noen målbare fuktsymtomer på noen av våtrommene. På det ene badet er det registrert påbegynt delaminering av veggplater langs veggfoten i dusjsonen.
Se vedlegt tilstandsrapport for mer informasjon om rommenes tilstandsgrad.

Beliggenhet

Sentralt og solrikt beliggende ca 2 km fra sentrum. Rolig og veletablert boligområde med kort avstand til Moltemyr skole, barnehage, dagligvareforretning, bussforbindelser og fine turområder/lysløype. Boligen fremstår lys og velholdt og har lettstelt hage med gode solforhold.

Tomt

Areal: 219 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Til boligen disponerer man en parkeringsplass i garasjerekke. Vippeport med elektrisk portåpner.

Barnehage / skole i området

Moltemyrskogen barnehage (0-6 år) 1 km.
Svalestien barnehage (0-6 år) 1,3 km.
Møllers Asyl barnehage 1,4 km.
Moltemyr skole (1-10 kl.) 0,9 km.
Steinerskolen i Arendal (1-10 kl.) 1,1 km.
Stinta skole (1-10 kl.) 2,3 km.
St. Franciskus skole (1-10 kl.) 2,4 km.

Boligtype, eierform og byggeår

Rekkehus (Selveier), byggeår: 1973

Antall soverom

2

Byggeår

1973

Byggemåte

Rekkehusbolig fra 1973, oppført i en etasje.
Terrengforholdene på eiendommen tilsier at boligen er fundamentert mot planerte masser over fjellgrunn. Støpt plate mot terreng. Det ble registrert om lag 20 mm horisontalavvik, diagonalt gjennom stuedelen. Betongsåle er etablert på opparbeidet terrengnivå, uten tilbakefylling. Stående malt tømmermannskledning og liggende malt vestlandskledning. Kledningen i tilknytning til takkonstruksjonen og den sydlige siden har et helhetlig
vedlikeholdsbehov. Manglende utlufting av kledningen. Gjenstående arbeid med ferdigstillelse av overgang mellom vasshelle og kledning over terrassedør til atrium. Nyere kledning i tilknytning til veggside mellom kjøkken og atrium. To nyere fastkarmvinduer, med isolerglasser (produksjonsmerket 2018) i tilknytning til yttervegg mellom kjøkken og atrium. Nyere malt trevindu produksjonsmerket 2011 i soverom ved atrium. Gjenværende fastkarm og hengslede trevinduer, med isolerglasser (produksjonsmerket 1972). Flat takkonstruksjon. Bærende undertak av plater eller trepanel. Yttertaket er tekket med asfaltpapp. Ukjent alder på taktekkingen. Det ble registrert enkelte områder med vannansamlinger på yttertaket og ujevnheter i taktekkingen. Det er etablert takvinduer i gang og baderom. Takvinduer kan medføre byggtekniske utfordringer i form av kondensering og/eller vannintrengning. Ingen åpenbare lekkasjesymptomer. Det ble registrert symptomer på kondensering i baderomsvinduet. Overgangsbeslag av plastbelagt stål. Det ble registrert delaminering i tilknytning til overgangsbeslagene. Treterrasse i tilknytning til stue. Synlig overflateslitasje og horisontalavvik. Konstruksjonen står i nær kontakt med terreng og utsettes for ekstra fuktbelastning. Terrassen har et helhetlig vedlikeholdsbehov.
Garasje i rekke:
Bygningen er tilsynelatende fundamentert på sprengsteinsmasser over fjellgrunn. Asfaltert opparbeidelse som gulv i garasjen. Det ble registrert noe fuktinnsig på den nordlige siden. Den vertikale ytterkonstruksjonen er oppført i uisolert bindingsverks. Utvendige overflater er utført med malt trepanel. Taket er en underdimensjonert pulttakskonstruksjon med bærende undertak av trepanel. Yttertaket er tekket med asfaltpapp. Det ble registrert noe fuktmerker i undertakspanelen. Garasjen er utført med vippeport i tre, tilknyttet elektrisk portåpner. Garasjerekken har et helhetlig utvendig vedlikeholdsbehov.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang i Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på boligen.

Boligens areal

Primærrom: 111 kvm, Bruksareal: 125 kvm, Bruttoareal: 134 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 125 m².
Primærrom: 111 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang/entrè, gang, 2 baderom, vaskerom, 2 soverom, kjøkken og stue.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner for at boligen leies ut i sin helhet.

Oppvarming

Boligen oppvarmes med elektrisitet og varmepumpe.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger har selv ikke bebodd eiendommen, og har derfor ikke opplysninger om forbruk.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 11 943 pr. år Herav eiendomsskatt på kr. 3.523,- per år 2019. Har pr januar 2020 fritak på renovasjon pga ubebodd bolig.

Løpende kostnader

Andre løpende kostnader vil være bla. strøm, TV/internett, bygningsforsikring og innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 473 645 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 705 120 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Følg Vestregate fra Arendal sentrum mot Blødekjær, og ta til høyre inn Blødekjærtunnelen. Hold til venstre i rundkjøringen etter tunnelen og til høyre i neste rundkjøring, opp Engekjærbakken. Ta til venstre i bakken mot Grasåsen. Følg veien til avkjørsel mot Kringkollen og eiendommen ligger da på høyre hånd. Velkommen til visning!

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Plannavn: Olandsjordet - Grasåsen, Planidentitet: 2016r1.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Ingen boplikt

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1974/5582-1/36  Bestemmelse om bebyggelse  
02.08.1974 
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Diverse ledninger kan føres over dette bruk

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners eller Husbankens standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand. Meglers vederlag betales av selger. Avtalt vederlag er fastpris kr. 45.000,- inkl. mva. Tilretteleggingsgebyr kr. 7.900,- Markedsføringspakke kr. 13.900,- Oppgjørsgebyr kr. 3.775,-. Meglerfirmaet har ikke krav på provisjon dersom handel ikke er kommet i stand innen oppdragstidens utløp. Dersom eiendommen ikke skulle bli solgt i oppdragstiden, betales det for salgsforberedelser, markedsføringspakke og alle avtalte utlegg.

Diverse

Luft til luft varmepumpe, produksjonsmerket 2016.
Delvis skjult og delvis åpent elektrisk anlegg, tilknyttet tavleskap i gang. El-tavle med nyere automatsikringer. Tilgjengelig kursfortegnelse i tavleskapet.
Boligen er utført med vannrør/trykkrør i kobber. Synlige avløpsrør i plast. Varmtvannsbereder (produksjonsmerket 1995) er plassert i skap.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Linn Coucheron Berli
Eiendomsmegler MNEF
Linn Coucheron Berli

415 10 377

linn@arendalpartners.no

VERDIVURDERING
NABOLAGSPROFIL
87%

eier sin egen bolig

76%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

53%

har bolig på over 120 kvm

51%

av boligene er eldre enn 20 år

22%

er barnefamilier