Froland

Toppleilighet med hybel og høy standard, sentralt i Froland. Parkering i garasje med heis. Gode solforhold.

Osetoppen 2 , 4820 Froland

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jan Terje Øygarden
Jan Terje Øygarden Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

76%

eier sin egen bolig

40%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

51%

har bolig på over 120 kvm

92%

av boligene er nyere enn 20 år

45%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 180 m²
Bruksareal 180 m²
Bruttoareal 207 m²
Tomt 3 681 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Etasje 3
Byggeår 2015
Gårdsnummer 18
Bruksnummer 688
Energimerking C
FINN.no 165984035
Sist endret 17.09.2021 10:13
Prisantydning 4 550 000
Totalpris 4 672 742
Ligningsverdi 815 573,-

Beregnet totalkostnad

4 550 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 113 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 550 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 122 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 672 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Nå kan du sikre deg en av Frolands kanskje største leilighet med to garasjeplasser, to balkonger, stor kjøkkenavdeling, to utvendige boder og separat vaskerom for å nevne noe. I tillegg er det innredet en utleiedel med egen inngang, adskilt fra hovedleiligheten. Utleiedelen genererer kr. 6 500,- pr. mnd i skattefrie inntekter.

Innhold

Leiligheten ligger i 3. etasje (toppetasjen) og inneholder: Gang , 3 soverom, to ganger, vaskerom, bad, stue og kjøkken.
Hybel: Vindfang, stue, kjøkken, soverom, vaskerom, bad. Leiligheten har egen inngang.

Standard

Boligen har gjennomgående høy standard og fremstår som påkostet, godt vedlikeholdt med lite bruksslitasje og meget innholdsrik. Innredning i god kvalitet både på kjøkken bad og vaskerom (Strai). Kjøkkeninnredningen er betydelig påkostet med god skapplass, spiseplass for hele storfamilien og integrerte hvitevarer. Praktisk kjølehjørne som erstatter tradisjonelt kjøleskap. På de fleste vegger er det det malte og tapetserte flater. Helsparklet og malte himlinger og en stavs eikparket på gulver. Hovedleiligheten har en pen og dempet spottbelysning i alle oppholdsrom. Badene er flislagt. På vaskerom er det fliser på gulv og malt/tapetserte vegger.
Til leiligheten tilhører det to utvendige sportsboder, samt 2 parkeringsplasser i garasje.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i boligsameiet Osetoppen 2, som ligger i nedre del av Ovelandsheia. Fra leiligheten er det kort vei til skole, barnehage, kommunesentrum, matbutikker, vinmonopol, post, apotek, bank mv. Kort sagt så finner man det meste i Froland sentrum, som ligger ca. 10 minutters lett gange fra leiligheten. Fine badeplasser i nærmiljøet med bl.a. Ovelandstjenna og Osvollen. Akebakke, ballbinge og volleyballbane ved Froland Menighetssenter.

Felleskostnader

Kr. 3 100,- pr. mnd. Fellesutgiftene inkluder kommunale avgifter, forretningsførsel, honorar styreleder, renovasjon, brøyting, tv/internett, forsikring av bygg, strøm i fellesareal, vedlikehold av heis, avsetning fremtidig vedlikehold m.m.

Sameie

Eierseksjonssameie er eiendomsform hvor du som seksjonseier har en sameieandel med enerett til en eierseksjon, mens resten er i sameie mellom eierne. Hver selveierenhet kalles en eierseksjon, resten kalles fellesareal. Andre navn på eierseksjoner benyttes også, for eksempel selveierleiligheter og eiendomsleiligheter. Det er eierseksjonsloven som regulerer forholdene i et eierseksjonssameie. Hver seksjon har et eget grunnboksblad. I dette sameiet er det totalt 11 eierseksjonsleiligheter. Denne leilighetens sameiebrøk er 1/12. Vedtekter for sameiet, ordensregler og regnskap finner du i prospektet

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Regnskap

Regnskap for 2018 er godkjent med overskudd kr.32 135,- ifølge informasjon fra referat siste generalforsamling.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Husdyrhold skal ifølge vedtektene / husordensreglene godkjennes av styret.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 180 kvm, Bruksareal: 180 kvm, Bruttoareal: 207 kvm
3. etasje - Hovedleiligheten:
Bruksareal:  135 m².
Primærrom: 135 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Leilighet: Gang , 3 soverom, mellomgang, vaskerom, bad, stue og kjøkken.
3. etasje - Hybelleilighet:
Bruksareal: 45 m².
Primærrom: 45 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Hybel: Vindfang, stue, kjøkken, soverom, vaskerom og bad.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Tomt

Tomten er fellesareal. Areal: 3 681 kvm, Eierform: Eiet tomt. Tomten er fellesareal. Pent opparbeidet tomt. På sommerstid er det er sen kveldssol på balkongene og morgen/ettermiddagssol ved inngangspartiet.

Garasje / Parkering

Til leiligheten medfølger det 2 garasjeplasser i felles garasjeanlegg i underetasjen, med trapp og heis opp til leiligheten. Ellers godt med utvendig parkering og gjesteparkering.

Byggemåte

Leilighet m/hybel i boligblokk bygget i 2015. Leiligheten med /hybel ligger i 3-etg. Heis i fellesareal. Tilhørende 4 stk. garasjeplasser i underetasje.
Elektrisk portåpner i felles garasje Vestvendte balkonger med utgang fra stue og kjøkken i leiligheten. Yttervegger i isolerte betongelementer.
Vinduer er type 3-lags glass i PVC. Flatt tak. Etasjeskiller i betong.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for eiendommen.

Barnehage / skole i området

Se nabolagsprofil på neste side i prospektet for bl.a. informasjon om barnehage og skole.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner.

Oppvarming

Varmekabler på bad, vaskerom og gang. Varmepumpe i stue i hovedleiligheten. Ellers elektrisk oppvarming.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 15 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 15 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 2 359 pr. år Gjelder kun eiendomsskatt. Resten av de kommunale avgiftene inngår i fellesutgiftene.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 815 573 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 936 063 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til bolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Nei.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Osetoppen 2, 4820, Froland, Gnr. 18 bnr. 688 snr. 11 i Froland kommune

Eier

Grethe G Pedersen Tore Stian Pedersen

Oppdragsnummer

40-19-0242

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.