Rekkehus med garasje på Fevik. Sentral beliggenhet med utsikt !

Judehavskleiva 16 , 4870 Fevik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Glenn J. Olsen
Glenn J. Olsen Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

77%

eier sin egen bolig

40%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

56%

har bolig på over 120 kvm

24%

av boligene er nyere enn 20 år

37%

er barnefamilier

Type Rekkehus / Selveier
Primærrom 99 m²
Bruksareal 113 m²
Bruttoareal 124 m²
Tomt 149 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1986
Gårdsnummer 44
Bruksnummer 244
Energimerking E
FINN.no 170404984
Sist endret 10.05.2020 15:26
Prisantydning 2 350 000
Totalpris 2 422 570
Ligningsverdi 667 973,-

Beregnet totalkostnad

2 350 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 58 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 350 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 72 570,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 422 570,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Sentralt beliggende rekkehus på Fevik. Boligen går over 2 etasjer, men her er muligheter for å innrede 3. etasje også. Boligen bærer preg av godt vedlikehold og holder en god, moderne standard både i farger og materialvalg.

Innhold

1. etg.: Gang, 2 soverom, bad, vaskerom og 2 boder.
2. etg.: Kjøkken, stue, bad og soverom.
Det er muligheter for å innrede 3. etg., men dette må man da omsøke til Grimstad kommune.
Det er i tillegg 1 garasjeplass i felles garasjeanlegg.

Standard

Boligen har gjennomgående god standard for byggetiden, og fremstår som godt vedlikeholdt. Her er gjort oppgraderinger som ny veranda på baksiden i 2017, ny varmepumpe i 2016 og ny skyvedørsgarderobe på et soverom i 1. etg. i 2020. Det elektriske anlegget er oppgradert med automatsikringer. Fiber er innlagt i boligen. Noen ytterdører, samt vinduer er nylig byttet m.m.
I underetasjen er det flislagt gulv i gangen og på badet, mens det er laminat på soverommene og i bodene. På vaskerommet er det belegg. Vegger er stort sett malt, unntatt på badet hvor det er våtromsplater. Malt himling. I 2. etg. er det laminat i alle rom, unntatt på badet hvor det er flis. Vegger er stort sett tapetsert. Våtromstapet på badet. Himling er malt.

Beliggenhet

Fin, sentral beliggenhet på Fevik. Utsikt til Fevikkilen og sjøen. Fevik er et av Grimstads mest populære steder å bo med kort vei til turområder, badestrender og Feviktoppen med det den har å tilby. Her er butikker, apotek, treningssenter, gatekjøkken m.m. Her er også gode bussforbindelser både til Grimstad og Arendal. Kort vei til både skole og barnehage.

Tomt

149 kvm eiet tomt. Asfaltert innkjørsel og steinbelagt inngangsparti.

Garasje / Parkering

Det medfølger rett til parkering i garasje i felles garasjeanlegg. Det er også biloppstillingsplass forran bygget.

Boligtype, eierform og byggeår

Rekkehus (Selveier), byggeår: 1986

Antall soverom

3

Byggeår

1986

Byggemåte

Bygget er oppført i trekonstruksjon. Bindingsverk med liggende ytterkledning. Saltak tekket med betongtakstein. Se ellers boligrapport fra Anticimex i prospektet for mer informasjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse utstedt av Grimstad kommune.
For bygg som er omsøkt før Bygningsloven av 1965, og som mangler midlertidig brukstillatelse/ferdigattest, er det ikke krav om dette. Ferdigattest utstedes heller ikke for tiltak som er omsøkt før  1. januar 1998.

Boligens areal

Primærrom: 99 kvm, Bruksareal: 113 kvm, Bruttoareal: 124 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 56 m².
Primærrom: 42 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre`, Gang, 2 soverom, bad og vaskerom.
2. etasje:
Bruksareal: 57 m².
Primærrom: 57 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, soverom og bad.
3. etasje: Uinnredet.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Boligen kan fritt leies ut.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Varmekabler i gangen i 1. etg. Varmepumpe er montert. Det er pipe i boligen, slik at det er muligheter for montering av ildsted.

Energimerking

Energimerke for denne boligen er: FARGE ORANGE og BOKSTAV E.
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 12 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 12 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 13 953,60 pr. år Inkluderer også eiendomsskatt.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 667 973 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 404 703 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Grimstad: Kjør mot Fevik. Ta inn til høyre ved Jokerbutikken rett etter Strand hotell. Følg veien rett fram og opp bakken(Judehavskleiva) Når man nærmer seg toppen tar man inn til venstre hvor det står skiltet Fevik Galleri. Hold til venstre og følg veien til endes.
Fra Arendal: Kjør mot Fevik. Ta inn til Feviktoppen og deretter ned Judehavskleiva. Ta deretter inn til  høyre hvor det står skiltet Fevik Galleri. Hold til venstre og følg veien til endes.
Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen  er regulert til forretning. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ingen boplikt på eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1986/7602-3/37  Best. om adkomstrett
1986/7602-6/37  Bestemmelse iflg. skjøte
1986/7755-4/37  Best. om adkomstrett
1987/139-3/37  Best. om adkomstrett
1986/7602-5/37  Best. om adkomstrett
1986/7603-2/37  Best. om adkomstrett
1986/7756-3/37  Best. om adkomstrett
1986/7602-1/37  Best. om adkomstrett

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp. Privat vei.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hvitevarer på kjøkken medfølger.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners eller Husbankens standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand. Meglers vederlag betales av selger. Avtalt vederlag er kr. 50.000,- i provisjon inkl. mva. Tilretteleggingsgebyr kr. 4.900,- Markedsføringspakke kr. 8.500,- Oppgjørsgebyr kr. 3.775,-. Meglerfirmaet har ikke krav på provisjon dersom handel ikke er kommet i stand innen oppdragstidens utløp. Dersom eiendommen ikke skulle bli solgt i oppdragstiden, betales det for salgsforberedelser, markedsføringspakke og alle avtalte utlegg.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.