solgt

Arendal Tromøy , Rådyrveien 4

Type Enebolig
Primærrom 175m²
Bruksareal 176m²
Bruttoareal 192m²
Tomt 952m²
03/04/2020 12:22
Oppholdsrom 2
Soverom 4
Byggeår 1982
Gårdsnummer 213
Bruksnummer 124
Energimerking F
Sist endret
Prisantydning 1 900 000,-
Totalpris 1 943 670,-
Ligningsverdi 708 486,-

Beregnet totalkostnad

1 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 42 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 43 670,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 943 670,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Arendal kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Arendal kommunes hjemmeside.

Beskrivelse

Familievennlig enebolig over 2 plan. I dag leies 2. etasjen ut og adkomsten mellom etasjene er plombert.

Boligen ligger i et hyggelig nabolag på Tybakken, i en rolig og barnevennelig gate.
På baksiden av boligen har du inngangspartiene til både vaskerom og hoveddel, på den sørlige siden har man inngangspartiet til leiligheten i 2. etasje. På fremsiden av boligen er det plen, busker og annen beplantning. Hyggelig terrasse med sittegruppe og utepeis.
Når du kommer inn i hoveddelen, kommer du inn i en større hall. Her har man adkomst til et soverom og trapp til 2. etasje, videre er det adkomst til kjøkken og stue. Stuen fremstår som lys og romslig med peis, innredningsmuligheter for både en hyggelig sofakrok og spisegruppe. Eget skjermet område for TV-stue. Store vindusflater slipper inn godt med naturlig lys, i tillegg er det utgang til terrasse og hage. Hagen og uteområdene vender mot sørvest, så her kan du nyte fine dager i sommervarmen. Kjøkkenet i hoveddelen har godt med skap- og benkeplass. Fra kjøkkenet er det tilgang til vaskerom, som har videre utgang til uteområde. I hoveddelen har man ellers to store soverom, et bad og et separat toalett. Leiligheten i 2. etasje har stue, kjøkken, bad, innvendig bod og et soverom.

Innhold

Enebolig over 2 plan. Idag er det innredet leilighet i 2. etasje.

1. etasje inneholder: Entre, stue, kjøkken, bad, vaskerom, wc, gang, bod og 3 soverom.

2. etasje inneholder: Stue, kjøkken, bad, gang, arbeidsrom og soverom.

Standard

Bad i 1. etasje:
Fliser på gulv og vegger fra ca. 2005 etter opplysninger fra selger. Malt himling. Badet er innredet med dusjkabinett og heldekkende servant i baderomsinnredning. Det er varmekabler i gulv. Baderommet har fått TG 2, se vedlagt rapport.

Bad i 2. etasje:
Belegg på gulv. Baderomsplaterpå vegger. Malte plater i himling. Badet er innredet med dusjgarnetyrpå vegg med dusjvegger glass/plast, wc og servant. Opplegg for vaskemaskin. Baderommet har fått TG 2, se vedlagt rapport

Vaskerom 1. etasje:
Fliser på gulv. Malte plater på vegger. Malt himling. Det er opplegg for vaskemaskin. Fra vaskerommet er det egen inngagsdør. Vaskerommet har fått TG 2, se vedlagt rapport

Kjøkken i 1. etasje:
Kjøkkeninnredning fra 2016 etter opplysninger fra selger. Malte fronter. Nedfelt vaskekum i laminert benkeplate. Dekorpanel over kjøkkenbenken. Opplegg for oppvaskmaskin. Kjøkkenventilator montert i overskap. Malt parkett gulv. Malte veggflater og himling. Kjøkkenet har fått TG 2, se vedlagt rapport

Beliggenhet

Meget sentralt beliggende på Tybakken boligfelt på Tromøy ca. 6 km. fra Arendal sentrum. Eiendommen ligger i en rolig sidegate med lite gjennomgangstrafikk. Det er kun få minutters gangvei til Tromøytunet hvor man finner dagligvarebutikk med postfilial, frisør, lege, apotek og kafe. Kort avstand til nye Roligheden skole og Tromøyhallen. Barnehage finnes i boligfeltet, samt flere i nærområdet. På Tromøy finner man flotte rekreasjonsområder på Hove og Spornes med flott turterreng og bademulighet fra strand eller svaberg. Gode bussforbindelser til Arendal sentrum, samt fergeforbindelse fra Skilsø. Opparbeidet gang- og sykkelsti til sentrum.

Tromøya er et av Arendals mest brukte turområder, med flotte grusede turstier i skogen på Hove med klatrepark og Spornes. Tar man turen til Bjellandstrand gård eller Studio Spornes, kan man nyte et godt måltid eller delta på kulturaktiviteter. På øya er det et aktivt idrettsmiljø, man finner idrettshall, gressbane og kunstgressbane.

Tomt

Areal: 952 kvm, Eierform: Festet tomt, Utløpsår feste: 2077, Festeavgift: 1291
Gruset innkjørsel med parkeringsområde. Hyggelig og skjermet steinterrasse med utgang fra stuen. Eiendommen har gode solforhold med sol fra morgen til kveld på sommers tid. Koselig og lettstelt hage opparbeidet med plenareal og beplantning.

Garasje / Parkering

Flere biloppstillingsplasser på eiendommen.

Barnehage / skole i området

Tybakken barnehage (0-6 år): 0.2 km
Blåklokken barnehage (2-6 år): 1.3 km
Roligheden skole (1-10 kl.): 1.7 km

Forsikring

WaterCircles Forsikring ASA Polisenummer: 10011166

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1982

Antall soverom

4

Byggeår

1982

Byggemåte

Enebolig over 2-plan bygget i 1982. Innredet med hybel/leilighet i 2.etg. Plate på mark. Yttervegger i trekonstruksjon med stående malt trekledning.
Taket har saltaks form og tekket med betongtakstein frå byggeår. Vinduer er type 2-lags glass. Se vedlagt rapport fra Anticimex for mer informasjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Midlertidig brukstillatelse for boligen er gitt 14.01.1982 og ferdigattest er gitt 16.08.1982.

Boligens areal

Primærrom: 175 kvm, Bruksareal: 176 kvm, Bruttoareal: 192 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 117 m².
Primærrom: 116 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, stue, 3 soverom, kjøkken, bad, vaskerom, gang, wc rom.

2. etasje:
Bruksareal: 59 m².
Primærrom: 59 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Stue, kjøkken, gang, soverom, bad/vaskerom, arbeidsrom/bod.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Det er innredet leilighet i 2. etasje med egen inngang, denen leies ut idag.
Fra opprinnelige søknader og tegninger datert 1979 foreligger det søknad om oppføring av en to-mannsbolig. Senere ble det foretatt en søknad om et par endringer i planløsning og omdisponering der leiligheten i 2. etasje istedet skal inngå i hovedleiligheten i 1. etasje. Det er tegnet inn en trapp som innvendig adkomst mellom etasjene. Idag er denne adkomsten plombert, men kan lett åpnes om man vil disponere boligen som ett.

Oppvarming

Boligen oppvarmes med elektrisitet og vedfyring.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 24 715 pr. år Herunder inkludert eiendomsskatt på kr. 3120,- per år.

Løpende kostnader

Andre løpende kostnader vil være bla. strøm, TV/internett, bygningsforsikring og innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 708 486 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 550 551 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Følg fra Arendal østover i retning Tromøy, til Krøgenes og avkjørsel Tromøy. Over Tromøybrua tar man første til venstre (retning Kongshavn) deretter direkte til høyre (Elgveien) hvorpå man følger veien videre i ca. 200 meter. Ta så til høyre inn på Rådyrveien og eiendommen ligger som nummer to på høyre hånd. Det vil bli godt skiltet til fellesvisning. Velkommen!

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område.

Offentlige planer

Det vises til gjeldende kommuneplan vedtatt for periode 2013-2023 med formål bebyggelse- og anlegg/boligbebyggelse.
Det er planer under arbeid for Torsåsen Boligområde med formål eneboliger og kjeda boliger (ca. 100 tomter).
Adkomst er planlagt fra Elgveien. Kunngjort den 06.11.2014.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Ingen boplikt

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1978/6420-2/36  Festekontrakt - vilkår  
29.08.1978 
festetid: 99 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 365
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT

1978/6420-2/36  Festekontrakt - vilkår  
29.08.1978 
festetid: 99 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 365
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
Gjelder feste

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Arendal kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er pålegg om installasjon av vannmåler på eiendommen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners eller Husbankens standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand. Meglers vederlag betales av selger. Avtalt vederlag er fastpris kr. 50.000,- inkl. mva. Tilretteleggingsgebyr kr. 7.900,- Markedsføringspakke kr. 13.900,- Oppgjørsgebyr kr. 3.775,-. Meglerfirmaet har ikke krav på provisjon dersom handel ikke er kommet i stand innen oppdragstidens utløp. Dersom eiendommen ikke skulle bli solgt i oppdragstiden, betales det for salgsforberedelser, markedsføringspakke og alle avtalte utlegg.

Diverse

Vannrør i kobber og avløpsrør i plast fra 1982. 200 liters varmtvannsbereder fra 2006.
Sikringsskap med skrusikringer.
Avvik fra opprinnelige tegninger. I boligens 1. etasje er det gjort en endring for å bygge et fjerde soverom, der det opprinnelig var to boder. Det er ikke søkt om bruksendring. I boligens 2. etasje er det gjort endring ved å flytte kjøkkenet ut i stuen.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Linn Coucheron Berli
Eiendomsmegler MNEF
Linn Coucheron Berli

41 51 03 77

linn@arendalpartners.no

VERDIVURDERING
NABOLAGSPROFIL
85%

eier sin egen bolig

61%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

64%

har bolig på over 120 kvm

53%

av boligene er eldre enn 20 år

36%

er barnefamilier