Nidelvåsen - Leilighet med god standard og smakfulle fargevalg - Meget god beliggenhet i feltet - Gode solforhold

Bringebærveien 53A , 4824 Bjorbekk

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Thomas Noddeland
Thomas Noddeland Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

82%

eier sin egen bolig

68%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

56%

har bolig på over 120 kvm

46%

av boligene er eldre enn 20 år

34%

er barnefamilier

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 63 m²
Bruksareal 68 m²
Bruttoareal 77 m²
Tomt 2 938 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 2015
Gårdsnummer 436
Bruksnummer 781
Energimerking B
FINN.no 174990141
Sist endret 27.04.2020 17:26
Prisantydning 1 850 000
Totalpris 1 914 879
Ligningsverdi 391 765,-

Beregnet totalkostnad

1 850 000,- (Prisantydning) 9 589,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 1 859 589,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 46 470,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 1 859 589,-)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 55 290,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 914 879,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Velkommen til Bringebærveien 53 A på Nidelvåsen

Leilighet med god standard og smakfulle fargevalg. Meget god beliggenhet på Nidelvåsen. Leiligheten grenser til et friareal og har gode solforhold. Fri og luftig utsikt mot Hisøy, Klodeborg og et lite gløtt av Hølen.
Leiligheten ligger sentralt i et veletablert og barnevennlig boligområde med gåavstand til de fleste fasiliteter man trenger. Ved det gamle kommunehuset på Bjorbekk finner man både matbutikk, Baker Jørgensen og frisør. I umiddelbar nærhet finner man flere lekeplasser og det kort vei til barnehager og barne-ungdomskole på Asdal med 1-10. klasse. For de som liker å trene/gå turer har man lysløype på Asdal, samt kunstgressbane ved Asdal skole og Lunderød stadion. Inngangen til Åsbieskogen finner man rett i nærheten med turløyper i fine naturomgivelser.

Innhold

Entré, 2 soverom, baderom og vaskerom, stue og kjøkken i åpen løsning. Utvendig bod.

Standard

Boligen har gjennomgående god standard. På gulv er det hovedsakelig 3 stavs eikeparkett, med unntak av våtrom og gang hvor det er fliser. På vegger er det sparklet og malte gipsplater. Kjøkken hvit innredning og laminat benkplate. Integrert komfyr, koketopp og oppvaskmaskin. På bad er det fliser på gulv og vegger. Badet er utstyrt med toalett, dusjhjørne med innfellbare dører og badromsinnredning med lys over speil og skapplass. Separat rom til vaskerom med fliser på gulv og malte plater på vegger. Opplegg for vaskemaskin og plassering av varmtvannstank.
Se forøvrig tilstandsrapport fra takstmann for mer informasjon.

Beliggenhet

Leiligheten ligger sentralt til i et veletablert og barnevennlig boligområde med gåavstand til de fleste fasiliteter man trenger.  Ved det gamle kommunehuset på Bjorbekk finner man både matbutikk, Baker Jørgensen og frisør. I tillegg er det kort vei til flere barnehager, barne-ungdomskole på Asdal. For de som liker å trene/gå turer har man lysløype på Asdal, samt kunstgressbane ved Asdal skole og Lunderød stadion. Inngangen til Åsbieskogen finner man rett i nærheten med flotte turløyper. Til Stoa er det kun 4 km og til Arendal sentrum er det kun 5 km. Til bussstopp er det kun  2-3 minutters gange.

Tomt

Areal: 2 938 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal. Tomten er opparbeidet med asfaltert fellesområde for parkering, plen, hekker og belegningstein og støpt platting foran inngangspartiet. Leiligheten grenser til et friareal og har luftig utsikt. Gode solforhold.

Garasje / Parkering

Parkering på felles parkeringsplass rett ved inngangspartiet til leilighetene.

Barnehage / skole i området

Alvhetta FUS barnehage (0-6år): 3 minutters gange fra leiligheten
Asdal skole (1 -10. klasse): 5 minutter i bil eller ca 10-15 minutters gange.

Felleskostnader

1 950 pr. mnd. Fellesutgiftene inkluderer forsikring av bygg, forretningsførsel, TV og internett, vedlikehold, nedbetaling av fellesgjeld mv.

Sameie

Eierseksjonssameie er eiendomsform hvor du som seksjonseier har en sameieandel med enerett til en eierseksjon, mens resten er i sameie mellom eierne. Hver selveierenhet kalles en eierseksjon, resten kalles fellesareal. Andre navn på eierseksjoner benyttes også, for eksempel selveierleiligheter og eiendomsleiligheter. Det er eierseksjonsloven som regulerer forholdene i et eierseksjonssameie. Hver seksjon har et eget grunnboksblad. I dette sameiet er det totalt  12 eierseksjonsleiligheter. Denne leilighetens sameiebrøk er  1/12. Vedtekter for sameiet, ordensregler og regnskap finner du i prospektet.
Iht. lov Eierseksjonslovens § 31, har de andre seksjonseierne panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunktet tvangsdekning besluttes gjennomført.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 63118120452, Nordea Bank AB (publ), filial i Norge
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 01.04.2020: 4.85% pa.
Antall terminer til innfrielse: 10
Saldo per 01.04.2020: 115 076
Andel av saldo: 9 590
Første termin/første avdrag: 31.12.2017 ( siste termin 30.09.2022 )
Annuitetslån, flytende rente
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Andel fellesgjeld

9 589

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Husdyrhold er i følge vedtektene / husordenssreglene tillatt. Det må ikke holdes kjæledyr til sjenanse for andre beboere.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2015

Antall soverom

2

Byggeår

2015

Byggemåte

4 mannsbolig oppført i tre på støpt såle.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 25.01.2016 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 63 kvm, Bruksareal: 68 kvm, Bruttoareal: 77 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 68 m².
Primærrom: 63 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, 2 soverom, baderom og vaskerom, stue og kjøkken i åpen løsning.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner.

Oppvarming

Varmekabler på bad og i gang. Peisovn i stue. Balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Forøvrig elektrisk oppvarming.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 11 600 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 11 600,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 14 124 pr. år herav eiendomsskatt på kr. 2.544,-.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 391 765 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 410 352 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Arendal: Kjør mot Strømmen og ta av til Bjorbekk. Følg Rykeneveien og ta av til høyre opp på Nidelvåsen. Følg veien rett frem opp til toppen av den "nyere delen av Nidelvåsen. Se etter "Til Salgs" plakat fra Meglerhuset & Partners.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ingen boplikt på eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2015/777478-1/200  Erklæring/avtale  
Rettighetshaver:AGDER ENERGI NETT AS  
Org.nr: 982974011
Rett til å legge høyspent jordkabel.
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om bebyggelse

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Arendal kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hvitevarer på kjøkken medfølger, med unntak av kjøleskap.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners eller Husbankens standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand. Meglers vederlag betales av selger. Avtalt vederlag er kr. 40.000,- inkl. mva. Tilretteleggingsgebyr kr. 4.900,- Markedsføringspakke kr. 7.500,- Oppgjørsgebyr kr. 3.775,-. Meglerfirmaet har ikke krav på vederlag dersom handel ikke er kommet i stand innen oppdragstidens utløp. Dersom eiendommen ikke skulle bli solgt i oppdragstiden, betales det for salgsforberedelser, markedsføringspakke og alle avtalte utlegg.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.