Kongshavn

Innholdsrik enebolig med trippel garasje og innredet leilighet. Solrik og usjenert tomt. Barnevennlig.

Kongshavnveien 6 , 4812 Kongshavn

BE OM SALGSSUM
Linn Coucheron Berli
Linn Coucheron Berli Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

85%

eier sin egen bolig

42%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

59%

har bolig på over 120 kvm

45%

av boligene er nyere enn 20 år

37%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 174 m²
Bruksareal 179 m²
Bruttoareal 202 m²
Tomt 845 m² / Festet tomt
Soverom 4
Byggeår 1984
Gårdsnummer 202
Bruksnummer 239
Energimerking E
FINN.no 180438201
Sist endret 09.04.2021 14:01
Prisantydning 3 390 000
Totalpris 3 490 242
Ligningsverdi 676 959,-

Beregnet totalkostnad

3 390 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 86 250,- (Dokumentavgift) 172,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 100 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 490 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Arendal kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Beskrivelse

Kongshavnveien 6 er en innholdsrik enebolig beliggende i et populært og barnevennlig område på Tromøy-øst. På eiendommen har du rikelig med sol på fine sommerdager - pent opparbeidet uteområde med flere terrasser, gressplen og beplantning. Boligen fremstår med normal god standard. Til boligen har du en trippel garasje med innredet leilighet i 2. etasje. Leilighet holder god standard med lyse rom og moderne materialvalg. Leiligheten er innredet med et bad, stue med åpen kjøkkenløsning og et soverom.
Boligen går over tre plan og byr på to innganger, en som leder inn til underetasjen. og en fra hovedetasjen. Fra underetasjen kommer man inn i flislagt entré med skyvedørsgarderobe, entreen leder en inn i hallen hvor man har trapp opp til hovedetasjen. Kjellerstuen i underetasjen byr på god
plass og vil være et ideelt hobbyrom for store og små, her kan man også samle gjester til hyggelig lag. Boligens første soverom finnes i uunderetasjen, og benyttes idag til arbeidsrom/kontor. Etasjen har varmekabler i gulv, med unntak av innergang.
Ved å benytte inngangen i hovedetasjen kommer du inn i en entré hvor man guides videre innover av delikate spotlights. Boligens første bad finner man på venstre hånd. Boligen byr også på eget vaskerom, her har man praktisk innredning for hverdagens gjøremål. Stuen er av god størrelse og frem står som svært lys med sine store vindusflater og hvitmalte vegger. Stuen gir god plass til både sofagruppe og en hyggelig spsegruppe. Fra stuen har man utgang til terrasse som går rundt boligen for best utnyttelse av optimale solforhold. Videre byr boligen på kjøkken levert av Strai. Kjøkkenet er med god skap- og benkeplass. Rommet har store vindusflater som gir rommet en hyggelig atmosfære. Her har du også plass til å innrede med en spisegruppe. I boligens loftsetasje finner du boligens tre soverom, herunder et hovedsoverom med eget garderoberom. Man har også et bad i hovedetasjen.

Innhold

Innholdsrik enebolig over 3 plan.
Underetasje inneholder: Entré, hall, kjellerstue og et kontor/soverom.
Hovedetasje inneholder: Entré, gang, vaskerom, bad, stue, spisestue og kjøkken.
Loftsetasje inneholder: Gang, bad, 3 soverom der hovedsoverom har eget garderoberom. Råloft. Tilkomst via takluke med stige.
Innredet leilighet over garasje inneholder: Gang, bad, soverom, stue og kjøkken.

Standard

Boligen holder normalt god standard og fremstår godt vedlikeholdt. Gulvflatene er med laminat, flis og venylebelegg. Veggfletene er med panel, tapet og malt strie.
Boligen har to bad, et i loftsetasjen og et i hovedetasjen. Badet i loftsetasjen er med belegg på gulv og malte panelplater på vegger. Rommet er innredet med wc, servant i glass og speil. Det er opplegg for badekar/dysjkabinett. Badet i hovedeasjen er også med belegg på gulv og malte panelplater på vegger. Badet er innredet med wc, dusjkabinett, servantinnredning og speil. Stråleovn og avtrekksvifte er montert på vegg. Det er itillegg et vaskerom i hovedetasjen. Vaskerommet er med belegg på gulv og våtromstapet på vegger. Rommer er innredet med en praktisk benk- og skapløsning, nedfelt vaskekum. Det er opplegg for vaskemaskin.
I boligen er det også et praktisk og romslig kjøkken. Kjøkkenet er innredet med trefarget(folie) fronter, nedfelt vaskekum i laminert benkeplate. Kjøkkenet har integert oppvaskamskin og komfyr med platetopp, mens det er frittstående kjøleskap. Kjøkkenventilator montert i overskap. God plass til en hyggelig spisegruppe.
Over garasjen er det et bad med belegg på gulv, malte panelplater på vegger. Badet er innredet med wc, dusjkabinett og servantinnredning. Badet har opplegg vor vaskemaskin. Her har du også varmtvannbereder, avtrekksvifte og varmekabler i gulv.
Se vedlagt tilstandsrapport for mer informasjon om tilstandsgrad.

Beliggenhet

Eiendommen ligger høyt og fritt med en solrik og usjenert beliggenhet. Fra terrassen kan du også skimte Tromøysund. Tomten er pent opparbeidet med asfaltert oppkjørsel, flere terrasser og en stor hage med beplantning. Fra boligen er det ca 1 km til populære Dybdalsbukt med badestrand, grillplass og sandvolleyballbane. Et steinkast unna boligen har du dagligvarebutikk (Coop Prix Kongshavn), Sandnes skole, barnehage m.m. Ved skolen finner man i tillegg klatrepark, kunstgressbane, ballbinge og turløyper for løping og ski. Eiendommen ligger ca 11 km. fra Arendal sentrum, bussforbindelse fra Kongshavn (nesten rett ved kapellet) 120 m fra boligen.

Tomt

Areal: 845 kvm, Eierform: Festet tomt, Utløpsår feste: 2083, Festeavgift: 1200

Garasje / Parkering

Parkering i trippel garasje, i tillegg er det et par biloppstillingsplasser på eiendommen.

Barnehage / skole i området

Sandnes barnehage (1-6 år)
Kongshavn barnehage (1-6 år)
Fabakken barnehage ((0)1-6 år)
Sandnes skole (1-7 kl.)
Roligheden skole (1-10 kl.)

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 88154788

Byggemåte

Enebolig over 3-plan bygget 1984. Grunnmur oppført i Lecablokker. Yttervegger i trekonstruksjon med stående malt trekledning. Vinduer er type 2-
lags og 3-lags glass. Taket har saltaks form med opplett og tekket med betongtakstein. Etasjeskiller i trebjelkelag. Oppvarmingen er strøm og ved.
Elementpipe med vedovn i stue og peis i kjellerstue. Varmepumpe montert i stue. Store terrasser bygget i trykkimpregnert materialer med utgang fra
stue og inngangspartiet. Beplantet tomt med gressplen, prydbusker og svaberg. Asfaltert oppkjørsel og gårdsplass. Tilhørende garasje med innredet
leilighet i 2-etg. 3 stk. isolerte leddporter med elektrisk portåpnere.
Frittstående garasje i murkonstruksjon og trekonstruksjon oppført i 1997. Innredet leilighet i 2-etg. Grunnmur i murblokker. Yttervegger i
trekonstruksjon med stående malt trekledning. Vinduer er type 2-lags glass. Taket har saltaks form med opplett og tekket med betongtakstein.
Oppvarmingen er elektrisk. 3 stk. isolerte leddporter med elektrisk portåpnere.
Se vedlagt tilstandsrapport for mer informasjon om tilstandsgrad.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert  28. februar 1985 for boligen. Det foreligger også midlertidig brukstillatelse datert 21. januar 1985.
Av bygningstegninger fra 1984 er det avvik iht. dagens bruk av underetasjen. Det er i ettertid innredet kjellerstue og entré. Det foreligger ingen søknad eller godkjenning fra kommunen for bruksendring.
Det foreligger godkjenete tegninger for dobbel garasje med loft datert 30/6-1997 fra Arendal kommune. Garasjen er plassert delvis utenfor tomtegrensen.

Boligens areal

Primærrom: 174 kvm, Bruksareal: 179 kvm, Bruttoareal: 202 kvm
Underetasjer:
Bruksareal: 62 m².
Primærrom: 62 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, hall, kontor/soverom og kjellerstue
Hovedetasje:
Bruksareal: 72 m².
Primærrom: 72 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, bad, vaskerom, kjøkken, stue og spisestue.
Loftsetasje:
Bruksareal: 45 m².
Primærrom: 40 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad og 3 soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner på at boligen leies ut.
Leiligheten over garsjen er ikke godkjent. For å få noe godkjent som egen boenhet, finnes det en rekke offentligrettslige krav. For det første kan det finnes begrensninger i kommunens planer (reguleringsplan, bebyggelsesplan). Her må det skilles mellom hybler, hybelleiligheter (utleiedeler) og seksjoner, fordi det er ulike krav og regelverk som regulerer disse kategoriene. Kommunen kan ha angitt begrensning av antall boenheter på eiendommen, jf. plan- og bygningsloven § 12-7. Har kommunen fastsatt en begrensning på én boenhet pr. gn/bnr, må eier søke dispensasjon dersom vedkommende ønsker å opprette en utleiedel på eiendommen. For det annet kan det dreie seg om endring i bruk som krever bruksendring, jf. plan- og bygningsloven § 20-1. Et klassisk eksempel er der eier har omgjort en del av kjelleren til beboelsesrom (rom for varig opphold), og at kjelleren er registrert som bod/oppbevaringsplass i kommunens arkiv. Omgjøring av kjelleren vil i denne sammenheng kreve søknad om bruksendring. For det tredje må en rekke bygningstekniske krav være oppfylt, jf. plan- og bygningsloven § 29-5 der de detaljerte regler finnes i byggteknisk forskrift (TEK). Eksempler på dette er branntekniske krav (rømningsvei, branncelle), krav til lys og utsyn, krav til "tilstrekkelig romstørrelse", vindusstørrelse m.v. I tillegg er det krav til oppbevaringsplass, uteareal og parkering til hver boenhet. De siste byggtekniske forskriftene kom i 2010 og gjelder fra  01.07.2010. Hvis utleieenheten ikke er omsøkt tidligere må den tilfredsstille kravene fra denne forskriften. De er omfattende og omhandler  forhold som er nevnt over. Særlig kapitel 12 og 13 i forskriften har detaljerte krav til den fysiske utførelsen. (Kilde: NEF)

Oppvarming

Vedfyring i stue og kjellerstue, varmepumpe er installert i stuen, forøvrig annen elektrisk oppvarming.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 16 640 pr. år Kommunale avgifter inkluderer eiendomskatt på kr. 3.824,- per år

Løpende kostnader

Andre løpende kostnader vil være bla. strøm, villaforsikring, innboforsikring, TV og internett.
Selger betaler en årlig avgift for snømåking på kr. 500-1500,- Dette er en felles ordning for husene i gata.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 676 959 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 437 052 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Følg RV 410 / Kystveien i retning Krøgenes, ta så første avkjørsel i rundkjøringen og følg veien over Tromøybroa. I rundkjøringen tar man 3 avkjørsel i retning Kongshavn. Følg så østre tromøyvei i ca. 3 km før man kommer til brå høyresving. Før svingen har man innkjørsel til Kongshavnveien på sin venstre side, ta inn her og følg veien til endes. Det vil bli godt skiltet ved fellesvisnng. Velkommen!

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, formål i kommuneplanen: Bebyggelse- og anlegg; boligbebyggelse.

Offentlige planer

Plannavn: Kongshavn Brygge. Planident: 09062017-23
Hensikten med planarbeidet er å bygge nytt leilighetsbygg.
Det bygges fortsatt ut på Kongshavnheia bak eiendommen. Se vedlagt reguleringskart.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ingen boplikt på eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1984/7349-3/36  Best. om vann/kloakkledn.  
22.08.1984 
Bestemmelse om veg
1984/7349-4/36  Festekontrakt - vilkår  
22.08.1984 
festetid: 99 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 500
LEIEN KAN REGULERES
BESTEMMELSER OM OVERDRAGELSE AV KONTRAKTEN
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
KONTRAKTEN KAN OVERDRAS/FRAMLEIES UTEN SAMTYKKE FRA
HJEMMELSHAVER/UTLEIER
2007/298430-1/200  Erklæring/avtale  
30.03.2007 
Rettighetshaver:AGDER ENERGI NETT AS  
Org.nr: 982974011
Elektriske kraftlinjer
Med flere bestemmelser

Vei/vann/avløp

Privat vei. Offentlig vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.
Det er installert vannmåler på eiendommen.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.
To hvite lamper som henger fra tak i stue og spisestue, medfølger ikke. Hengende lampe fra tak på kjøkken, medfølger ikke.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Se vedlegt egenerklæringsskjema for mer informasjon fra selger.
Det er skrusikringer og automatsikringer.
Vannrør i kobber og avløpsrør i plast. I garasje vannrør av typen rør i røranlegg. 200 liters varmtvannsbereder fra 2008 i enebolig. 120 liters
varmtvannsbereder fra 2013.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.