Bolig med to leiligheter og uinnredet kjelleretasje. Beliggende i et etablert villastrøk med ca. 5 min. gange til byen.

Fløyveien 9 , 4838 Arendal

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Jan Terje Øygarden
Jan Terje Øygarden Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

84%

eier sin egen bolig

64%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

45%

har bolig på over 120 kvm

36%

er barnefamilier

29%

er gift

Type Enebolig / Selveier
Primærrom 166 m²
Bruksareal 242 m²
Bruttoareal 271 m²
Tomt 843 m² / Eiet tomt
Soverom 6
Byggeår 1922
Gårdsnummer 505
Bruksnummer 132
Energimerking G
FINN.no 176798175
Sist endret 27.05.2020 22:10
Prisantydning 2 650 000
Totalpris 2 730 070
Ligningsverdi 708 486,-

Beregnet totalkostnad

2 650 000,- (Prisantydning) Omkostninger 66 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 650 000,-)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 80 070,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 730 070,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

1. etasje med inngang fra baksiden av boligen: Vindfang, bad/vaskerom, kjøkken, 2 soverom, stue, stue/soverom og gang.
2. etasje med inngang på fremsiden av boligen: Gang, kjøkken, 3 soverom, gang, kott, bad/vaskerom, stue og trapperom.
Kjeller: Trapperom og 4 lagerrom.

Standard

Leiligheten i 1. etasje: Leiligheten i 1. etasje er totalrenovert i 2020. Da ble samtlige innvendige flater modernisert og oppgraderte. Det ble satt inn nyere kjøkkeninnredning og badet oppgradert med nye fliser, innredning, varmekabler mv. Det elektriske var også nytt i 2020. Seperat sikringsskap med egen strømmåler til leiligheten.
Leiligheten i 2. etasje: Leiligheten er kosmetisk oppgradert de senere årene hvor innvendige flater er malte. Det er eget sikringsskap med strømmåler til leiligheten.
Kjeller: God takhøyde i kjelleren, men kjelleren er en råkjeller. Skal man innrede ytterligere i kjelleretasjen må drenering utbedres. Det er plassert to varmtvannsberedere i kjelleren.
Utvendig: Boligen har endel bruksslitasje, men er vedlikeholdt og de fleste vinduer og tak er skiftet i senere tid. Drenering bør utbedres for å oppnå "tørr" kjeller.
Det er utarbeidet en i byggteknisk boligrapport fra Anticimex i forbindelse med salget. Rapporten inneholder en beskrivelse om bygningsmassens tekniske stand.

Beliggenhet

Solrik og fredelig beliggenhet i etablert villaområde nær sentrum.

Tomt

Eiertomt med 2 parseller på 509,14 m2 (bnr 132) og 324 m2 (bnr 314). Tomten er pent opparbeidet med asfaltert /gruset innkjørsel hekker og plen.

Garasje / Parkering

Grei parkering flere biler på egen grunn.

Barnehage / skole i området

Se nabolagsprofil på neste side i prospektet for bl.a. informasjon om barnehage og skole.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1922

Antall soverom

6

Byggeår

1922

Byggemåte

Tomannsbolig over 2-plan bygget i 1922. Oppført med uinnredet kjelleretasje. Grunnmur i betong. Yttervegger i trekonstruksjon med liggende malt
trekledning. Taket har saltaks form og tekket med betongtakstein. Vinduer er type 2-lags glass og koblede type. Etasjeskiller i trebjelkelag.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet. Det foreligger heller ikke ferdigattest på senere ombygginger av boligen. Godkjente bygningstegninger er ikke helt i samsvar med innvendig planløsning.

Boligens areal

Primærrom: 166 kvm, Bruksareal: 242 kvm, Bruttoareal: 271 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 74 m².
Primærrom: 0 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Ingen.
1. etasje:
Bruksareal: 85 m².
Primærrom: 85 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bolig tilhørende 1.etg: Vindfang,
bad/vaskerom, kjøkken, 2 soverom, stue, stue/soverom og gang. Arealer tilhørende bolig 2.etg: Vindfang og trapperom.
2. etasje:
Bruksareal: 81 m².
Primærrom: 81 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, kjøkken, 3 soverom, gang, bad/vaskerom, stue og trapperom.
I tillegg er det en utvendig bod med 2-bodrom på 15 m2 BRA samlet areal. Det er i tillegg en loftsetasje som ikke er målbart areal grunnet lav
takhøyde.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner.

Oppvarming

Leilighet i 1. etasje: Varmekabler på badet og nyere peisovn. Ellers hovedsakelig elektrisk oppvarming.
Leilighet i 2. etasje: Panelovner og elektrisk oppvarming.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger har aldri bebodd eiendommen og har derfor ikke noe mulighet for å vurdere energiforbruket.

Kommunale avgifter

Kr. 20 376 pr. år

Løpende kostnader

Årlig forsikringspremie: Ca. kr 15 000,-

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 708 486 pr. 01.01.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 550 551 pr. 01.01.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, formål i kommuneplanen: Nåværende boligbebyggelse og hensynssone Kp/Støysone Kp.

Offentlige planer

Utbygging av gamle Sjømannskolen på Fløyheia.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Nei.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Best. om vann/kloakkledn. - 22.03.1952 
Bestemmelse om veg
Med flere bestemmelser
Bestemmelse om bebyggelse - 07.04.1953 
Med flere bestemmelser

Vei/vann/avløp

Offentlig vei og vann henhold til informasjon fra Arendal kommune. Privat septiktank. Arendal kommune har generelt varslet om at eiendommer med private avløpsanlegg skal tilknyttes det offentlige nettet hvor dette er utbygd. Det foreligger ikke p.t. ikke krav til tilkopling. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners eller Husbankens standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand. Meglers vederlag betales av selger. Avtalt vederlag er 2,5 % provisjon inkl. mva. av salgssummen. Tilretteleggingsgebyr kr. 7.900,- Markedsføringspakke kr. 13.900,- Oppgjørsgebyr kr. 3.775,-. Meglerfirmaet har ikke krav på provisjon dersom handel ikke er kommet i stand innen oppdragstidens utløp. Dersom eiendommen ikke skulle bli solgt i oppdragstiden, betales det for salgsforberedelser, markedsføringspakke og alle avtalte utlegg.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.
Det opplyses at selger aldri har bebodd eiendommen som nå selges. Dette betyr at selger kan har begrenset kunnskap om eiendommens tilstand og eiendommens omgivelser.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.