Grimstad

Landlig fritidsbolig med "sjel" beliggende med bilvei og strøm til hytta. Tilbygget anneks og badstue.

Hørte 25 , 4886 Grimstad

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jan Terje Øygarden
Jan Terje Øygarden Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Type Hytte / Selveier
Primærrom 64 m²
Bruksareal 73 m²
Tomt 752 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1923
Gårdsnummer 134
Bruksnummer 4
Energimerking G
FINN.no 180501793
Sist endret 18.06.2020 13:46
Prisantydning 1 100 000
Totalpris 1 141 320
Ligningsverdi 228 861,-

Beregnet totalkostnad

1 100 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 27 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 100 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 41 320,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 141 320,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

På grensen mellom Grimstad og Froland i Øvre Landvik ligger hytta. Fra eiendommen er det ca. 23 km til Grimstad Sentrum og ca. 28 km til Froland sentrum. Til Arendal og Stoa er det ca. 33 km og tar ca. 45 minutter å kjøre med bil.
Hytta ligger ved Hørteveien som er fylkesvei og blir brøytet og vedlikeholdt av det offentlige. Gode parkeringsmuligheter på egne parsell like ved veien. Fra hytta er det noe utsikt mot Hunndalsvannet og områdene rundt.
Hytta ligger på en pen og opparbeidet tomt. Ryddig inngangsparti med gruset adkomst. Tomten er hovedsakelig beplantet med plen. Store terrasser med hyggelige uteplasser.

Innhold

Hytte:
1. etasje: Gang, kjøkken, stue, soverom, håndvaskerom, bod og bio-do.
2. etasje: To hemser og noe lager. Det er ikke målbart areal på hemsen p.g.a. lav takhøyde.
Anneks:
Innredet soverom/stue.
Badstue:
Innredet med dusj, servant og infrarød badstue.

Standard

Hytta er opprinnelig oppført i 1923, men modernisert og tilbygget siden byggeår. Det er i forbindelse med modernisering og restaurering vektlagt å bevare gamle detaljer fra det originale. Dette gjelder bl.a. dører, takstein, kledning mv.
Utvendig er taket skiftet på 90 tallet hvor det også ble innredet en ekstra hems og taket ble noe "løftet" i deler av hytta. Det meste av kledning og vinduer er skiftet og i den forbindelse er hytta noe etterisolert.
Innvendig er det oppgradert elektrisk anlegg fra 2016 med automatsikringer og overspenningsvern. Innvendige flater er modernisert og kjøkkenet utvidet. Det er lagt inn vann til kjøkken og det er klargjort for varmtvannsbereder i kjøkkenbenken, men det er ikke godkjent avløp. Noe innvendige oppgraderinger og modernisering bør kjøper påregne.
Badstue:
Frittliggende badstue med innlagt varmt og kaldt vann. Her er det installert dusj, servant og infrarød badstue. Rommet er nylig oppgradert p.g.a. en tidligere vannskade som nå er utbedret. Elektrisk oppvarming.
Anneks: Frittliggende og praktisk anneks oppført i 2002. Annekset er oppført i samme stil som hytta. Det er ikke strøm i annekset. Oppvarming med vedovn.

Tomt

Areal: 752 kvm, Eierform: Eiet tomt. Pent opparbeidet tomt med gruset adkomst, gode parkeringsmuligheter og hyggelige sittegrupper. Stor platting/veranda ved badstua.

Garasje / Parkering

Parkering for 2-3 bilder på motsatt side av veien for hytta.

Boligtype, eierform og byggeår

Hytte (Selveier), byggeår: 1923

Antall soverom

2

Byggeår

1923

Byggemåte

Grunnmur består av betong. Yttervegger er i tre med stående kledning. Taket er av type saltak.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang i Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på hytta.
For bygg som er omsøkt før Bygningsloven av 1965, og som mangler midlertidig brukstillatelse/ferdigattest, er det ikke krav om dette. Ferdigattest utstedes heller ikke for tiltak som er omsøkt før  1. januar 1998.

Boligens areal

Primærrom: 64 kvm, Bruksareal: 73 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 64 m².
Primærrom: 53 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, kjøkken, stue, soverom og håndvaskerom.
2. etasje:
Bruksareal: 0 m².
Her er det innredet to hemser med dette arealet er ikke målbart p.g.a. lav takhøyde.
Anneks:
Grunnflate på 19 kvm.
Badstue:
Grunnflate på 9 kvm.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner.

Oppvarming

Vedovn i stue og anneks. Ellers hovedsakelig elektrisk oppvarming.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G. Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 8 0000 kwh. Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 8.000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 4 500 pr. år

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 228 861 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, formål i kommuneplanen: LNF - Landbruk, natur og friluft.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Nei.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Forkjøpsrett - 03.11.1923 
Rettighetshaver: Osuld O. Hørte
i visse tilfeller.
 
Skjønn - 24.11.1972 
Ekspropriasjonsskjønn for klausulering av Rorevanns
nedbørsfelt og anlegg av vannledning fra Rorevann til
Saltrød i Moland
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Urådighet - 01.10.1992
Full urådighet uten samtykker fra Eva Gundersen, så lenge
hun lever. Skal slettes da rettighetshaver er død.

Vei/vann/avløp

Hytta ligger ved offentlig vei. Innlagt vann fra brønn på naboens grunn. Pumpe i kjeller. Det er ikke godkjent avløp i hytta. Ukjent kvalitet på vannet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hytta kan selges fult eller delvis møblert om ønskelig. Noen av selgers personligeie eiendeler fjernes.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners eller Husbankens standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand. Meglers vederlag betales av selger. Avtalt vederlag er kr. 45.000,- inkl. mva. Tilretteleggingsgebyr kr. 4.900,- Markedsføringspakke kr. 7.500,- Oppgjørsgebyr kr. 3.975,-. Meglerfirmaet har ikke krav på vederlag dersom handel ikke er kommet i stand innen oppdragstidens utløp. Dersom eiendommen ikke skulle bli solgt i oppdragstiden, betales det for salgsforberedelser, markedsføringspakke og alle avtalte utlegg.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.