Arendal

Bud mottatt! Enebolig over 2 plan med stor dobbel garasje - Stoa

Frolandsveien 122 , 4848 Arendal

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Phong Thanh Tran
Phong Thanh Tran Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

79%

eier sin egen bolig

76%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

52%

har bolig på over 120 kvm

56%

av boligene er nyere enn 20 år

40%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 125 m²
Bruksareal 134 m²
Bruttoareal 150 m²
Tomt 1 103 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 5
Byggeår 1950
Gårdsnummer 444
Bruksnummer 186
Energimerking G
FINN.no 214050258
Sist endret 16.04.2021 09:29
Prisantydning 1 990 000
Totalpris 2 041 092
Ligningsverdi 348 343,-

Beregnet totalkostnad

1 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 49 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 990 000,-)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 172,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 51 092,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 041 092,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

1. etg.: Gang, bad/vaskerom, kjøkken, stue og 2 soverom.
U. etg.: Gang, bad, 3 soverom og bod.
Anneks: Lager
Garasje: Garasje

Standard

Boligen holder normal standard, og har noe vedlikehold og oppgraderingsbehov. Det er igangsatt arbeid på bad i underetasjen som ikke er fullført.
Bad/vaskerom 1. etg.: Belegg på gulv, baderomsplater og tapet på veggflater. Malt panel og plater i himling. Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at det begrenset/usikker restlevetid. Slitte flater. Manglende tilfredsstillende tettedetaljer overgang gulv og vegger. Ingen sluk.
Bad underetasje: Uferdig bad. Fliser på gulv og vegger. Malt gipshimling. Klargjort for downlight i himling, klargjort for vegghengt wc. Varmekabler i gulv.
Kjøkken: Innredning med lyse slette fronter. Kjøkkenøy. Nedfelt vaskekum i laminert benkeplate. Laminat på gulv, malt panel på vegger og panelplater i himling. Sprekker/slitasje i laminatgulv. Skjevheter i gulv.
Rom under terreng: Laminat på gulv med varmefolie, Gips på vegger og i himling. Gang mangler gulvoverflater. Spor etter mus i bod. Uferdig bod, fukt er observert. Utlektet vegg fra grunnmuren.
Loft: Manglende inspeksjonsmuligheter.
Innvendig trapper: Byggetrapp. TG2 grunnet sikkerhet
Tekniske anlegg: Årstall på vannrør er fra ulike tidsperioder.
P-rom: Gulv med laminat. Malt gipshimling i underetasje. Malt panel og panelplater i himling 1. etg. Malte veggflater av gips i underetasje. Slitasje flater i 1. etg. Stedvis uferdig.
Utvendig panel er sterkt malingslitt og tiltak anbefales utført.
Vinduer i 2-lags glass fra 1980 i 1. etg. Vinduer i 2-lags glass PVC fra 2016 i underetasje.
Valmet tak tekket med metallplater. Symptomer på slitasje og elde. Utilfredsstillende utførelse på renner, nedløp og beslag. Balkongen er slitt.
Grunnmur i betongstein og Lecablokker eller lignende. Utbedringer er foretatt av grunnmur. Gjenstående arbeid v/inngangspartiet.
Utbedringer av drenering i ca. 2016. Drenering fra byggeår mot øst. Fukt ble observert i betonggulv bod underetasje.
Det mangler kursoversikt i sikringsskap. Det er ikke røykvarsler/brannslukkingsutstyr iht. forskrift i boligen.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, eiendomsskatt, renovasjon, forsikring av bygg, evt. tv/internett, snøbrøyting mv.

Boligens areal

Primærrom: 125 kvm, Bruksareal: 134 kvm, Bruttoareal: 150 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 65 m².
Primærrom: 56 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad og 3 soverom.
1. etasje:
Bruksareal: 69 m².
Primærrom: 69 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad/vaskerom, kjøkken, stue og 3 soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Tomt

Areal: 1 103 kvm, Eierform: Eiet tomt. Eiet tomt 1103 m². Gruset adkomst og biloppstillingsplasser. Hellelagt inngangsparti og terrasse. Noe plen med hekk og diverse beplantning. Ellers naturtomt. Det gjøres oppmerksom at nåværende eiere har opparbeidet og benyttet deler av naboens eiendom. Det foreligger ingen skriftlig avtale på dette.

Garasje / Parkering

Parkering i stor garasje og på egen tomt.

Byggemåte

Enebolig over 2-plan bygget i ca. 1950. Grunnmur i betong og Lecablokker. Yttervegger trekonstruksjon med liggende malt trekledning. Vinduer er
type 2-lags glass fra 1980 til 2016. Taket er formet som et hvalmtak og tekket med bølgeblikksplater. Oppvarmingen er elektrisk og ved. Skorstein
med peis i stue. Etasjeskiller i trebjelkelag. Det er utført omfattende utbedringer av underetasje og grunnmur.
Det er en vestvendt balkong med utgang fra soverom. 2 stk. frittstående terrasser den ene med utepeis. Beplantet hage med gressplen. Tilhørende
frittstående dobbel garasje med god takhøyde. Tilhørende frittstående anneks.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige. For bygg som er omsøkt før Bygningsloven av 1965, og som mangler midlertidig brukstillatelse/ferdigattest, er det ikke krav om dette. Ferdigattest utstedes heller ikke for tiltak som er omsøkt før  1. januar 1998.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner.

Oppvarming

Vedovn i stuen. Ellers elektrisk.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 20 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 20 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 15 608,51 Eiendomsskatt for 2020 kr. 2.114,16,-.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 348 343 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 254 033 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område. Det gjøres oppmerksom på at det grenser til et område med planer under arbeid. Tilknyttet detaljregulering av Heidalskollen. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Boplikt

Det er ikke boplikt i Arendal kommune

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

09.12.1953 Erklæring/Avtale - Vedlikehold av felles vannanlegg
27.11.1953 Best. om vannrett - Best. om vannledning
04.09.2003 Best. iflg. Skjøte - Best. om veg

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Arendal kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Frolandsveien 122, 4848, Arendal, Gnr. 444 bnr. 186 i Arendal kommune

Eier

Grzegorz Marglarczyk Krystyna Judyta Marglarczyk

Oppdragsnummer

40-20-0097

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.