Eydehavn

BUD MOTTATT! Enebolig med pent opparbeidet og romslig tomt - Garasje - Gode solforhold - Rolig og barnevennlig område

Helletoppveien 3 , 4810 Eydehavn

BE OM SALGSSUM
Thomas Noddeland
Thomas Noddeland Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

87%

eier sin egen bolig

76%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

77%

har bolig på over 120 kvm

51%

av boligene er eldre enn 20 år

36%

er barnefamilier

Type Enebolig / Selveier
Primærrom 131 m²
Bruksareal 139 m²
Bruttoareal 155 m²
Tomt 824 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1970
Gårdsnummer 47
Bruksnummer 97
Energimerking E
FINN.no 183015205
Sist endret 10.07.2020 14:25
Prisantydning 2 190 000
Totalpris 2 258 820
Ligningsverdi 557 945,-

Beregnet totalkostnad

2 190 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 55 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 68 820,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 258 820,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Enebolig med garasje i rolige og barnevennlige omgivelser på Helleheia.
Stor og solrik terrasse som strekker seg rundt store deler av boligen. Her kan man nyte fine dager i solen med lite innsyn. Hagen er pent opparbeidet med plen som strekker seg over 2 platåer, busker, hekker m.v. Asfaltert innkjørsel med pene og flislagte støttemurer.
Boligen er vesentlig kosmetisk oppgradert i senere tid og har smakfulle farge og materialvalg. Planløsningen går over 2 plan med stor og lys stue, moderne kjøkken, koselig kjellerstue med peisovn m.v.

Innhold

1.etasje: Vindfang, gang, soverom med omkledningsrom, soverom, bad, stue, spisestue og kjøkken.
Underetasje: Kjellerstue, soverom, gang, vaskerom og bod.

Standard

Boligen har god standard og har blitt vesentlig oppgradert i senere tid. På gulv er det hovedsakelig laminat og belegg. På vegger er det hovedsakelig tapet og panel. I himling er det malte plater. Kjøkken med innredning fra HTH fra 2012. Kjøkkenet er utstyrt med integrert komfyr med platetopp og oppvaskmaskin og kjøleskap. Bad med enkel standard. Oppgraderinger/modernisering bør påberegnes.
Flesteparten av vinduer er skiftet i perioden 2011-2014. Verandadør i tilknytning stuen er skiftet i senere tid.
Se forøvrig boligsalgsrapport fra Anticimex for mer informasjon.

Beliggenhet

Enebolig beliggende i et veletablert og barnevennlig område på Helleheia. Her er det kort vei til fine turområder, Eydehavn sentrum, Saltrødsenter mv.

Tomt

Areal: 824 kvm, Eierform: Eiet tomt Tomten er pent opparbeidet med asfaltert innkjørsel, plen, terrasse, busker, hekker og pene støttemurer. Solrik beliggenhet.

Garasje / Parkering

Garasje på 15 kvm(BRA). Garasjen er oppført i mur og trekonstruksjon. Vippeport. Forøvrig god parkering på egen tomt.

Barnehage / skole i området

Stuenes skole (1 -10.klasse): 2,1 km
Lia Barnehage: 1,9 km

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1970

Antall soverom

3

Byggeår

1970

Byggemåte

Enebolig over 2-plan bygget i 1970. Grunnmur og underetasje oppført i betong. Yttervegger oppført i trekonstruksjon med stående trekledning og
liggende i gavler. Taket har saltaks form og tekket med betongtakstein frå byggeår. Det meste av vinduer av type 2-lags glass fra 2011-2014.
Stedvis vinduer fra byggeår. Oppvarmingen er strøm og ved. Skorstein med peis i stue 1.etg og vegghengt vedovn i kjellerstuen. Varmepumpe
montert i kjellstue. Etasjeskiller i trebjelkelag. Stor sydvent terrasse med utgang fra stue og soverom. Vegghengt markise v/stue. Opparbeidet hage
med plen og prydbusker. Asfaltert gårdsplass. Frittstående garasje med vippeport. Se forøvrig boligsalgsrapport fra Anticimex for mer informasjon om boligens tilstand.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang i Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på boligen/garasjen.
For bygg som er omsøkt før Bygningsloven av 1965, og som mangler midlertidig brukstillatelse/ferdigattest, er det ikke krav om dette. Ferdigattest utstedes heller ikke for tiltak som er omsøkt før  1. januar 1998.
Det gjøres oppmerking oppmerksom på at rommene i kjeller som er innredet og brukt som soverom og kjellerstue, ikke nødvendigvis tilfredsstiller kravene til rømningsvei og lys. Disse rommene er for øvrig angitt som kjellerrom og hobbyrom i bygningstegningene og bruksendring er ikke søkt og godkjent.

Boligens areal

Primærrom: 131 kvm, Bruksareal: 139 kvm, Bruttoareal: 155 kvm
U.etasje/Kjeller:
Bruksareal: 56 m².
Primærrom: 48 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjellerstue, soverom, gang og vaskerom.
1. etasje:
Bruksareal: 83 m².
Primærrom: 83 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang, soverom med omkledningsrom, soverom, bad, stue, spisestue og kjøkken.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner.

Oppvarming

Varmepumpe. Åpent ildsted/peis i stuen og peisovn i kjellerstuen. Forøvrig elektrisk oppvarming.
Det er nedgravd oljetank på eiendommen. Det må påregnes sanering av oljefyr og tilhørende nedgravet tank som følge av varslet utfasing av oljebrennere. Kjøper bærer kostnaden for dette

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 9 960 000 kwh. Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 5 707,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 16 488 pr. år

Løpende kostnader

Årlig fullverdiforsikring: Kr. 5.707,-

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 557 945 pr. 23.06.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 008 602 pr. 23.06.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Arendal sentrum. Følg Rv. 410 Kystveien i retning Eydehavn/Tromøy. Ta til venstre i  rundkjøring på Krøgenes og følg Rv. 410 Kystveien mot Eydehavn. Ta av mot venstre inn på Dalenveien (rett etter fotoboks på Saltrød) og følg veien videre. Ta av til høyre ved kryss til Eikestøveien og følg veien videre forbi Lundberg Planteskole. Ta deretter av til venstre inn på Helletoppveien. Du vil da få boligen på høyre hånd rett etter første kryss. Se etter "Til salgs" plakat fra Meglerhuset & Partners. NB! Vanligvis kjører man via Gunnarsboveien for å komme til eiendommen, men denne veien er stengt på grunn av anleggsarbeid.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, formål i kommuneplanen: Boligbebyggelse nåværende.

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ingen boplikt på eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1966/3083-1/36  Best. om vann/kloakkledn.  
 20.09.1966  Bestemmelse om bebyggelse

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Arendal kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Oppblåsbart boblebad medfølger ikke ved handelen.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners eller Husbankens standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand. Meglers vederlag betales av selger. Avtalt vederlag er kr. 40.000,- i provisjon inkl. mva. Tilretteleggingsgebyr kr. 7.900,- Markedsføringspakke kr. 13.900,- Oppgjørsgebyr kr. 3.775,-. Meglerfirmaet har ikke krav på provisjon dersom handel ikke er kommet i stand innen oppdragstidens utløp. Dersom eiendommen ikke skulle bli solgt i oppdragstiden, betales det for salgsforberedelser, markedsføringspakke og alle avtalte utlegg.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at de rommene i kjeller som er innredet og brukt som soverom og kjellerstue ikke nødvendigvis tilfredsstiller kravene til rømningsvei og lys. Disse rommene er for øvrig angitt som kjellerom og hobbyrom i bygningstegningene, og bruksendring er ikke søkt og godkjent. Kjøper påtar seg evt. risiko både for fremtidig fortsatt bruk og evt. pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.