Arendal

Sentrumsnær enebolig med utsikt mot Tromøysund - Stor og pent opparbeidet tomt - Garasje

Gamle Songevei 87 , 4842 Arendal

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Thomas Noddeland
Thomas Noddeland Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

87%

eier sin egen bolig

78%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

53%

har bolig på over 120 kvm

66%

av boligene er eldre enn 20 år

31%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 151 m²
Bruksareal 163 m²
Bruttoareal 186 m²
Tomt 1 037 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1951
Gårdsnummer 509
Bruksnummer 117
Energimerking G
FINN.no 189554328
Sist endret 22.10.2020 09:30
Prisantydning 2 750 000
Totalpris 2 832 742

Beregnet totalkostnad

2 750 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 68 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 750 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 82 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 832 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Sentrumsnær enebolig med utleiemuligheter. Idyllisk utsikt mot Tromøysund og Songebukta. Boligen ligger sentralt med kort vei til både Arendal sentrum og Krøgenes Handelsområde, samt ny tilfartsvei til E18.
Stor tomt som er pent opparbeidet med romslige terrasser som går i ett med terrenget, frukttrær, plen, belegningstein foran inngangspartiet og parkeringsområdet. På eiendommen står det også et lysthus som er godt egnet for morgenkaffen og et drivhus for de som vil dyrke sin egene frukt og grønnsaker.
Boligen går over 3 etasjer og har normal god standard, men oppgraderingskostnader bør påregnes. I underetasjen er det innredet en utleiedel. Garasje med elektrisk portåpner.

Innhold

Underetasje(utleiedel): Entré, toalett, bad, stue, kjøkken og disponibelt rom.
1. etasje: Stue, vaskerom m/ toalett, entré, kjøkken, gang og bod.
Loftetasje: Bad, gang, 3 soverom, loftstue/soverom og bod. Råloft med tilkomst via takluke.

Standard

Boligen har normal god standard og har blitt delvis oppgradert, men oppgraderingsbehov bør påberegnes. Boligen går over 3 plan, hvorav underetasjen er innredet som en egen utleiedel.
Hoveddel: I hoveddelens 1.etasje er det hovedsakelig laminat og belegg på gulv, med unntak av kjøkken og vaskerom som har fliser. I loftetasjen er det laminat, tregulv og teppe på gulv. I hoveddelen er det malt tapet og panelplater på vegger. I himling er det panelplater og slett malt tak. Kjøkken med innredning fra Sigdal, integrert komfyr, oppvaskmaskin og koketopp. Laminat benkplate med glassplater over benk. Vaskerom i 1. etasje er utstyrt med vegghengt toalett, opplegg for vaskemaskin, utslagsvask og varmtvannstank. Badet i loftetasjen er utstyrt med dusjkabinett, toalett og servant med skuffseksjon. På gulv er det fliser og på vegger er det badromsplater. Ut fra stuen i 1. etasje er det et påbygg som er innredet som en utestue med boblebad og takterrasse over. Utestuen bærer preg av å være i dårlig tilstand med tegn til fukt.
Utleiedel: I utleiedelen er det hovedsakelig laminat på gulv, med unntak av toalettrom og bad som har fliser. På vegger er det malte plater og i himling er det slett malt tak. Kjøkken med lys innredning og dobbel vask. Badet er utstyrt servant, dusjhjørne og opplegg for vaskemaskin. Separat toalettrom med servant og toalett. Det er sett tegn til fukt tilførsel i utleiedelen.
Se forøvrig tilstandsrapport fra takstmann for mer informasjon om boligens tilstand.

Beliggenhet

Boligen ligger i nærheten av Arendal sentrum med nærhet til de fleste fasiliteter man trenger. Kort avstand til Krøgenes handelsområde med både matbutikk, tannlegekontor, frisør, apotek, treningssenter m.v. I forbindelse med utbyggingen av Ny E18 mellom Arendal og Tvedestrand er det kort vei til motorvei fra Krøgenes. I nærområdet finner du fine turområder i naturskjønne omgivelser. Lysløypa på Birkenlund er på ca. 4,5 km er flittig benyttet hele året av joggere, turgåere og syklister. Ønsker man å ta seg et bad etter turen, kan man ta dette i vakre Ribbervann. Birkenlund skole med 1-?10 klasse finner man kun 500 meter unna. Gode busforbindelser er det også rett i nærheten.

Tomt

Areal: 1 037 kvm, Eierform: Eiet tomt Pent opparbeidet bestående av 2 parseller, hvor den ene parsellen er ubebygd. Romslig tomt med store terrasser, plen, belegningstein, frukttrær, naturtomt og forøvrig pen beplatning. Utsikt mot Songebukta og Tromøysund.

Garasje / Parkering

Garasje på 31 kvm(BRA) med elektrisk portåpner. Forøvirg parkering på egen tomt.

Barnehage / skole i området

Se vedlagt nabolagsprofil.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1951

Antall soverom

3

Byggeår

1951

Byggemåte

Enebolig oppført i bindingsverk med liggende ytterkledning. Saltak tekket med betongtakstein. Stor sørvest vendt terrasse med noe overbygg med
utgang fra stue i 1.etg. Sørvendt balkong med utgang fra stue på loft. Sørvest vendt terrasse med utgang fra soverommet på loft. Enkel garasje og
biloppstillingsplass.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 30.09.1953 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.
Det gjøres oppmerksom på innredede rom i kjeller ikke er omsøkt eller godkjent av kommunen. Etter gjennomgang i Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det er omsøkt og godkjennelse på fasadeendringer for påbygget vindfang til hoveddelen og utestue med utvidet tak terrasse. Det foreligger godkjente bygnings tegninger datert 25.02.1988 på oppføring av garasje og veranda ut fra soverom i loftetasjen og det foreligger godkjente bygningstegninger datert 21.03.1988 for påbygg av kvist som er innredet som bad.

Boligens areal

Primærrom: 151 kvm, Bruksareal: 163 kvm, Bruttoareal: 186 kvm
U . etasje/utleiedel:
Bruksareal: 49 m².
Primærrom: 40 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, toalett, stue, kjøkken og bad.
Soverom i u.etg/utleiedel har ikke tilfredsstillende rømningsvei i.h.t krav til rømningsvei fra rom for varig opphold og har derfor heller ikke stor nok dagslysflate som et slik rom krever. Derfor er dette rommet beskrevet som et s-rom.
1. etasje:
Bruksareal: 57 m².
Primærrom: 55 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, vaskerom m/toalett, entré, kjøkken og gang.
Loftsetasje:
Bruksareal: 57 m².
Primærrom: 56 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, gang, 3 soverom og loftstue/soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Peis i stue i 1. etasje og vedovn i loftstue. 2x varmepumpe(stue og lofstue). Varmekabler på bad på i loftetasje og på bad i underetasjen

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 23 000 kwh. (Ca. 15.000 kwh i hoveddel og ca. 8000 kwh i utleiedel) Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 23 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 19 133 pr. år herav eiendomsskatt på kr. 3.696,-.

Løpende kostnader

Årlig fullverdiforsikring: Kr. 6.887,-
Årlig avgift til Songe vel: kr. 250,-.
Det foreligger ikke noen aktiv brøyteavtale for eiendommen p.t. Det er i dag et samarbeid mellom med 2 naboeiendommer vedr. brøyting og strøing av den siste delen av bakken opp til boligen.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Arendal: Følg RV. 410 Kystveien i retning Krøgenes/Tromøy. Ta til venstre inn på Gamle Songevei (midt i Songebukta). Ta deretter første avkjørsel til venstre og deretter til høyre i neste kryss. Du vil da få eiendommen på venstre hånd midt oppe i bakken. Se etter "Til salg" skilt fra Meglerhuset &Partners

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, formål i kommuneplanen: Bebyggelse- og anlegg; boligbebyggelse, hensynssone Kp Støysone.

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ingen boplikt på eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen: Ingen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Arendal kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Offentlig vei frem til kryss før bakke opp til eiendommen. Privat vei fra kryss og frem til eiendommen.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.