NEDENES

Meget pen 3-roms selveierleilighet på Nedenes, Engene. Solrik balkong. Parkering.

Løvetanntoppen 20 , 4823 NEDENES

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Glenn J. Olsen
Glenn J. Olsen Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

88%

eier sin egen bolig

41%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

59%

har bolig på over 120 kvm

49%

av boligene er eldre enn 20 år

33%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 55 m²
Bruksareal 57 m²
Bruttoareal 60 m²
Tomt 2 468 m² / Fellestomt
Soverom 2
Byggeår 2008
Gårdsnummer 428
Bruksnummer 870
Energimerking E
FINN.no 189940454
Sist endret 05.10.2020 10:05
Prisantydning 1 675 000
Totalpris 1 736 697
Ligningsverdi 407 994,-

Beregnet totalkostnad

1 675 000,- (Prisantydning) 10 757,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 1 685 757,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 42 120,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 1 685 757,-)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 50 940,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 736 697,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten ligger i 2. etg. og inneholder: Gang, bad, 2 soverom, bod, stue og kjøkken.
Utgang fra stuen til solrik balkong med ettermiddagssol.

Standard

Leiligheten holder en moderne god standard og har blitt pusset noe opp i nyere tid. Det er blant annet gjort en del malerarbeid og lagt nye gulver.
Leiligheten er lys og pen og fremstår som godt vedlikeholdt. Det er nyere laminat på de fleste gulv, unntatt på badet hvor det er flislagt og i boden hvor det er belegg. Vegger er malte, unntatt på badet hvor det er flislagt. Det er også flislagt over kjøkkenbenken. Himling er malt i alle rom. Ellers kan det nevnes at det er sentralstøvsuger, spotter i taket på badet og gasspeis i stue. Hvitevarer på kjøkkenet medfølger.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et nyere boligområde på Engene midt mellom Arendal og Grimstad. Kort vei til Nedenes hvor man har Nedenes Skole, med barne-og ungdomstrinn og SFO. På Fevik og Nedenes har man diverse butikker. I tillegg er det flotte tur og friområder i nærheten. Gode bussforbindelser til Arendal og Grimstad.

Tomt

Areal: 2 468 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Etasje 2 etasje

Garasje / Parkering

Tilhørende nummerert parkeringsplass. I tillegg er det gjesteparkering.

Felleskostnader

1 450. inkluderer forsikring av bygget, renovasjon og brøyting.

Sameie

Eierseksjonssameie er eiendomsform hvor du som seksjonseier har en sameieandel med enerett til en eierseksjon, mens resten er i sameie mellom eierne. Hver selveierenhet kalles en eierseksjon, resten kalles fellesareal. Andre navn på eierseksjoner benyttes også, for eksempel selveierleiligheter og eiendomsleiligheter. Det er eierseksjonsloven som regulerer forholdene i et eierseksjonssameie. Hver seksjon har et eget grunnboksblad. I dette sameiet er det totalt 16 eierseksjonsleiligheter. Denne leilighetens sameiebrøk er  56/872. Vedtekter for sameiet, ordensregler og regnskap finner du i prospektet.
Iht. lov Eierseksjonslovens § 31, har de andre seksjonseierne panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunktet tvangsdekning besluttes gjennomført.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Andel fellesgjeld

10 757

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2008

Antall soverom

2

Byggeår

2008

Byggemåte

Oppført i tre. Ellers henvises det til tilstandsrapport for mer informasjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det er utstedt ferdigattest.

Boligens areal

Primærrom: 55 kvm, Bruksareal: 57 kvm, Bruttoareal: 60 kvm
Bruksareal: 57 m².
Primærrom: 55 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, 2 soverom, bad, kjøkken og stue.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut.

Oppvarming

Elektrisk og gass. Det er elektronisk styrt gasspeis i stuen. Varmekabler i gulvet på badet.

Energimerking

Energimerke for denne boligen er: FARGE RØD og BOKSTAV E.

Energiforbruk

Ca 10 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 10 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 8 601 pr. år Inkluderer vann, avløp og eiendomsskatt.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 407 994 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 468 778 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Arendal kjører man E 18 mot Grimstad. Ta av til Rv 420 mot Nedenes/??Fevik. Kjør mort Fevik og ta til høyre i rundkjøringen ved Engene kirke. Etter ca 150 meter tar man første til venstre, så til venstre igjen. Følg veien til du får bygget på høyre hånd. Nummerert parkering.

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. Se reguleringsplan med bestemmelser i prospektet.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ingen boplikt på eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Eiendommen leveres fri for pengeheftelser. Andre tinglyste heftelser (servitutter):
- 13.11.2007 Best. om vann/kloakkledn.
- 04.02.2008 Bestemmelse iflg. skjøte

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilkoblet offentlig vann-og kloakknett.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.