Frolands verk

Innlandshytte med pent opparbeidet tomt, frittliggende anneks og en flott utsikt, hvor man kan se havet i horisonten

Kverveveien 520 , 4827 Frolands verk

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Glenn J. Olsen
Glenn J. Olsen Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF
Type Hytte / Selveier
Primærrom 56 m²
Bruksareal 56 m²
Bruttoareal 62 m²
Tomt 1 000 m² / Punktfestetomt
Soverom 2
Byggeår 1971
Gårdsnummer 41
Bruksnummer 2
Energimerking G
FINN.no 188731606
Sist endret 16.09.2020 21:36
Prisantydning 475 000
Totalpris 500 690
Ligningsverdi 117 091,-

Beregnet totalkostnad

475 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 11 870,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 475 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 25 690,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 500 690,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Hytta har en forholdsvis enkel standard uten innlagt vann eller strøm, men med vannpost i nærområdet og sisterneløsning. Det er installert solcelleanlegg for strømforsyning og hytte er forholdsvis godt vedlikehold.

Innhold

Hytte: Yttergang, bio-do, 2 soverom, stue og kjøkken.

Standard

Hytta har gjennomgående vanlig standard for byggetiden, og fremstår som godt vedlikeholdt. Utvendig er de fleste vinduer skiftet i ca. 2003. Taket ble oppgradert med ny taktekking ca. 2005. Innvendig er det stort sett ubehandlet panel på vegg og tak og furugulv. Enkel standard på innredning. Det er ikke innlagt strøm eller vann i hytta, men det er installert solcellepanel. Hytta selges fult møblert, men  unntak av noen få personlige eiendeler. Velkommen til visning!
Anneks: Oppført i 2010. Isolert og innredet til soverom. Ca. 10 kvm grunnflate.

Beliggenhet

Kun ca. 40 minutters kjøretur fra Arendal sentrum, ligger en pen hytte i landlige og rolige omgivelser. Området rundt hytta er preget av tradisjonell skog, myr og fjellområder. Her er fiskevann, turområder, sopp, tyttebær og blåbær rett utenfor hytteveggen.
Hytta ligger på høydedraget mellom Kverve og Løvjomås, med atkomstvei fra Kverve. Fra fylkesveien er det bilvei helt frem til hytta (sommertid). Vinterstid er veien åpen etter avtale.

Tomt

Eierform: Punktfestetomt. Festeavgift: kr. 2 078,-, Festeavgiften inkluderer årlig veiavgift a kr 700,-
Tomten festes av Bjarne Søysdal. Festeavgiften kan reguleres hvert 10 år etter konsumprisindeks/markedsverdi/avtale. Neste regulering i 2024. Festeavtalen ligger vedlagt.
Tomten er festet som punktfeste. Et punktfeste er registrert i matrikkelen med et festenummer under et gårdsnummer og bruksnummer. Betegnelsen ble etablert i forbindelse med innføringen av den nå opphevede Delingsloven i 1980. Betegnelsen innebærer at tomten (normalt en hyttetomt) har et leieforhold til en grunneiendom. Eieren av punktfestet betaler derfor en (normalt årlig) festeavgift til grunneieren av det bruksnummeret som festet er registrert under. Det som særtegner et punktfeste er at det ikke har eiendomsgrenser (eller rettighetsgrenser) i marken. Eiendommen er markert med et sentralpunkt, som skal ligge innenfor bebyggelsen på tomten. Eieren av punktfestet har normalt en egen (men den kan være begrenset) disposisjonsrett innenfor en sirkel med radius 30 meter fra sentralpunktet. Punktfeste er gjerne benyttet der grunnverdien er lav, for eksempel hyttetomter i innlandet eller på fjellet.

Garasje / Parkering

Det kan opparbeides parkering på egen tomt.

Boligtype, eierform og byggeår

Hytte (Selveier), byggeår: 1971

Antall soverom

2

Byggeår

1971

Byggemåte

Frittliggende fritidsbolig oppført i tre.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ifølge kommunen er det ikke utstedet ferdigattest eller brukstillatelse på boligen. I den grad det skulle være nødvendig så er ikke tilbygg på hytte (2005) og oppføring av anneks (2010) omsøkt til kommunen. Oppføring av hytta (1971) er omsøkt og godkjent.

Boligens areal

Primærrom: 56 kvm, Bruksareal: 56 kvm, Bruttoareal: 62 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 56 m².
Primærrom: 56 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Yttergang, bio-do, 2 soverom, stue og kjøkken.
Anneks:
Bruksareal: 10 m².
Primærrom: 10 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Soverom/stue.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner.

Oppvarming

Vedovn på kjøkken. Peis i stue.

Energimerking

Energimerke for denne boligen er: Rød og G.

Energiforbruk

Ikke relevant.

Kommunale avgifter

Kr. 2 605 pr. år

Løpende kostnader

Årlig forsikringspremie: Kr 2.000,-

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 117 091 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det står "til salgs" plakat ved avkjørselen fra Kverveveien. Det henger "til salgs" plakat på veggen til annekset. Det ligger kart i salgsoppgaven som viser veien til hytta fra fylkesveien.

Regulering

Eiendommen er uregulert. I kommuneplanen er eiendommen avsatt til: LNRF spredt fritidsbeb. nåværende. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Bestemmelse om bebyggelse-  28.06.1971 
Forretningsmessig virksomhet ikke tillatt.
Gjelder feste
 
Festekontrakt - vilkår - 28.06.1971
festetid: 40 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 250
BESTEMMELSER OM FORLENGELSE
BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Nye vilkår - feste - 28.11.2014 
Bestemmelser om forlengelse
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 4214-41/2
Rettigheter i eiendomsrett
Best. om adkomstrett - 28.06.1971 
rettighetshaver:Knr:4214 Gnr:41 Bnr:2 Fnr:1  
Rettigheter på 4214-37/1, 4214-37/2, 4214-39/1, 4214-39/4
Rettigheter i eiendomsrett
Bestemmelse om veg - 28.11.2014 
rettighetshaver:Knr:4214 Gnr:41 Bnr:2 Fnr:1 F

Vei/vann/avløp

Det er sommervei helt frem til hyttetomten. For å komme de siste 200 meterne frem til hytta, må kan man kjøre opp et litt bratt fjellskrent.  Når man kommer på toppen av skrenten fortsetter veien.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.