Sundebru

Enebolig beliggende fint og landlig - Solrikt - Kort vei til skole og Brokelandsheia

Kvennveien 4 , 4993 Sundebru

BE OM SALGSSUM
Linn Coucheron Berli
Linn Coucheron Berli Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

80%

eier sin egen bolig

71%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

76%

har bolig på over 120 kvm

29%

er barnefamilier

34%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 118 m²
Bruksareal 172 m²
Bruttoareal 191 m²
Tomt 1 313 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1920
Gårdsnummer 42
Bruksnummer 32
Energimerking G
FINN.no 190300093
Sist endret 09.04.2021 10:57
Prisantydning 1 490 000
Totalpris 1 536 492
Ligningsverdi 215 518,-

Beregnet totalkostnad

1 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 32 500,- (Dokumentavgift) 172,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 46 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 536 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Eiendommen ligger fint og landlig til, med sol fra morgen til kveld. Det tilhører to bygninger på eiendommen, et hovedhus og et uthus/låve. Hovedboligen har blitt vedlikeholdt opp igjennom og har en grei standard. Det er en romslig enebolig over to etasjer pluss kjeller, med totalt 3 soverom, stor stue, kjøkken og bad, grønne utearealer. Uthuset vurderes som renoveringsklart. Fra eiendommen tar det ca. 7 minutter å kjøre til Brokelandsheia med alle sine fasiliteter og "Den Lille Dyrehage". Det er ellers 20-40 minutters kjøring til Tvedestrand, Vegårshei, Risør og Arendal fra eiendommen.

Innhold

Enebolig oppført i to innredede etasjer og uinnredet kjeller.
Kjelleretasje: 4 uinnredede kjellerrom, det ene rommet har opplegg for vaskemaskin.
Hovedetasje: Entré, trappegang, stue, kjøkken og kombinert bad/vaskerom. Kott under trapp.
Loftsetasje: Trappegang, gang og 3 soverom.

Standard

Boligen fremstår i sin helhet som normalt vedlikeholdt. Det er utført innvendig overflatevedlikehold og oppussingsarbeider de senere år. Innvendige gulvoverflater består av malte tregulver, laminat/klikk-vinyl og gulvbelegg. Innvendige veggflater består av malte trepanel og malte plater. Himling består av trepanel og takessplater. Stedvis gulvknirk og langsgående tørkesprekker i tregulvene.
Boligens kjøkken er av eldre dato. Gulvet er med gulvbelegg og veggene er med malt trepanel. Malt kjøkkeninnredning med over- og underskap. Innredningen har skap og skuffefronter i lys utførelse av naturtre. Kjøkkenet er utstyrt med skyllekum og avtrekksventlilator, frittstående komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin. Det er foretatt fuktvurdering av underskap til utslagsvask. Ingen fuktsymptomer på befaringstidspunktet.
Baderommet er av eldra dato og har gulvbelegg med oppgant, veggflatene er med fliser. Ujevn flismontering og behov for rens av flisfuger i dusjsonen. Badet er utstyrt med standard toalett, servant, dusjhjørne og liten vaskemaskin. Mekanisk avtrekk og tilluftsspalte i dør. Åpent røropplegg i kombinasjon med mekaniske oppheng og teknisk utførelse medfører økt risiko for fuktinntrengning i dusjsonen. Det ble registrert motfall på deler av gulvet. Manglende hjelpesluk utenfor profilkant til dusjsonen. Ingen åpenbare fuktsymptomer som følge av bruken.

Beliggenhet

Eiendommen ligger flott til i landlige omgivelser med utsikt utover nærområdet. Det er en kort tur bort til skolen. Det er heller ikke langt til Brokelandsheia med "Den Lille Dyrehage" samt diverse butikker og andre bedrifter. Det er ellers 20-40 minutters kjøring til Tvedestrand, Vegårshei, Risør og Arendal fra eiendommen.

Tomt

Areal: 1 313 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Biloppstillingsplasser på egen tomt.

Barnehage / skole i området

Visedal barnehage (0-5 år) 2,6 km.
Visedal bhg - avd. Alvheim (0-6 år) 9,7 km.
Maurtua barnehage (1-5 år) 15 km.
Abel skole (1-10 kl.) 1,3 km.

Forsikring

Frende Polisenummer: 744638

Byggemåte

Enebolig fra 1920, oppført i 2 innredede etasjer og uinnredet kjeller.
Terrengforholdene på eiendommen tilsier at boligen er fundamentert mot fyllmasser, helt eller delvis over fjellgrunn. Fundamenteringen fremstår i
sin helhet som stabil. Det ble registrert lokal setning i tilknytning til den sydvestlige siden. Grunnmuren er tilsynelatende oppført i betong med tilsats av natursten (sparesteinsmur). Det ble registrert lokale sprekksymptomer i murverket og betoggulvet, hovedsakelig mot den sydøstlige siden. Støpt plate mot terreng, underetasje. Tilbakefylt grunnmur mot deler av underetasjen. Manglende fuktsikring av murverket. Normal løsning etter datidens byggemåte. Dreneringen er utgått på dato. Stående malt tømmermannskledning. Kledningen fremstår med normale alders slitasje. Manglende dryppkant og utflufting av kledningen. Varierende grad av tørkesprekker og redusert tilstand ved veggfoten. Hovedsakelig nyere trevinduer i malt utførelse, med isolerglasser, tilsynelatende fra 1990-tallet. Nyere baderomsvindu i tre, med isolerglass. Det ble registrert innvendig kondensflass i tilknytning til enkelte vinduer, hovedsakelig i loftsetasjen. Koblede trevinduer av eldre dato i stue, hovedetasje. Behov for utskifting av utvendig vasshelle som følge av råte. Taket er en plassbygget saltakskonstruksjon av taksperrer med hovedopplagring på boligens langvegger. Ingen åpenbare setningssymptomer ved enkel visuell kontroll fra bakkenivå. Manglende dampsperresjikt mot øverloft og redusert utlufting av konstruksjonen. Konstruksjonen er tidvis utsatt for kondensbelastning ved dampgjennomgang fra boligens oppholdsrom. Det er ikke etablert vindsperre mot endevegger i loftsetasjen. Det ble registrert enkelte utflygingshuller etter blåbukk eller stripet borebille i mønsåsen / mønedrageren. Ingen synlige tegn til aktivitet på befaringstidspunktet. Bærende undertak av trepanel. Undertaket er tekket med trefiberplater. Ingen åpenbare lekkasjesymptomer på tilgjengelige steder. Uttørkede fuktmerker rundt pipegjennomføringen. Yttertaket er tekket med betongtakstein. Yttertaket er av nyere dato. Det ble registrert sotrenner ved pipegjennomføringen. Undertaksplatene er montert feil vei. Takrenner er delvis defekt eller fjernet som følge av vektbelastningen ved snøras fra hovedtaket. Boligen er utført med teglsteinspipe. Pussede og malte overflater mot innredede rom. Ingen åpenbare sviktsymptomer. Avstand til brennbart mellom gulv og brennkammer er ikke fullt ut ivaretatt.
Uthuset vurderes som renoveringsklart.
Se vedlagt tilstandsrapport for mer informasjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet.
Det foreligger ingen tilgjengelige opplysninger som omfatter søknader eller byggetegninger. Der er derfor uvisst om den eksisterende rombruken samstemmer med opprinnelige omsøkte tegninger.

Boligens areal

Primærrom: 118 kvm, Bruksareal: 172 kvm, Bruttoareal: 191 kvm
Kjeller:
Bruksareal: 54 m².
Primærrom: 0 m².
Hovedetasje:
Bruksareal: 62 m².
Primærrom: 62 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, trappegang, stue, kjøkken og kombinert bad/vaskerom.
Loftsetasje:
Bruksareal: 56 m².
Primærrom: 56 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trappegang og 3 soverom.
Uthus over to etasjer:
Bruksareal: 69 m².
Primærrom: 0 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Boligen oppvarmes via vedfyring, varmepumpe og elektrisitet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 13 607 kwh. i 2019.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 15 921 pr. år Dette inkluderer avgift til vann, brannsyn/feiing og eiendomsskatt (kr. 3.808,-), samt renovasjon og avgift for slamtømming til RTA.

Løpende kostnader

Andre løpende kostnader vil være bla. strøm, TV/internett, bygningsforsikring og innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 215 518 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 775 864 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra E-18 svinger man av mot Gjerstad, følger veien og tar over Sunde bru. Følg Gamle Sørlandske, kjør forbi skolen og under brua til E18. Etter ca. 1,5 km. på Gamle Sørlandske tar du av til Holteveien og deretter Kvennveien. Kvennveien 4 ligger på ventre hånd. Velkommen!

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, avsatt til LNF (Natur-, landbruk- og friluftsområder), og er en del av kommuneplanens arealdel. Kommuneplan for Gjerstad kommune, vedtatt 18.08.2011. I områder som er lagt ut til LNF er det ikke tillat med annen bygge- og anleggsvirksomhet en den som har dirkete tilknytning til landbruk eller stedbunden næring. Det kan derfor hvile begrensninger i forhold til utvikling av eiendommen, herunder bygging, rivning m.m. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Offentlige planer

Reguleringsarbeid for ny E18 er under planlegging. Mulig boligen kan komme innenfor korridor for nye E18. Boligen ligger nå på utsiden av planlagt korridor men den er ikke endelig avsatt/planlagt. Planprogram blir snart lagt ut på høring.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Ingen boplikt

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1965/1770-1/35  Skjønn  
10.11.1965 
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1999/2576-1/35  Erklæring/avtale  
13.09.1999 
Elektriske kraftlinjer/ledninger/kabelgrøfter
Aust-Agder Kraftverk har alltidværende rett til å bygge og ha stående på eiendommen en elektrisk høyspentledning.
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig nett for vann, men har ikke avløp. Eiendommen har septiktank. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Kommunal vei.

Offentligrettslig pålegg

Det er krav om montering av vannmåler innen utgangen av 2020.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Sammendrag fra selger egenerklæringsskjema:
Det er ikke tilstrekkelig fall i dusjsone, så man må bruke nal for at vannet ikke står ved vegg. Det har vært en liten lekkasje fra sisterne på toalettet.
Fuktmerker på vegg i kjeller.
Sprekker i mur i kjeller, og ujevnheter i tregulv. Noe knirk i gulvet på stue og gang.
Det har kommet inn mus i kjeller på vinter. Det har vært småfluer på bad i sommer. Stolpe ved inngangsparti har råteskader.
Byttet lamper, noen stikkontakter og brytere, samt noen kabler i 1etg og 2etg. Ingenting i kjeller. Gjort på dugnad, men av faglært.
Det er vedtatt at det vil komme ny E-18 gjennom Gjerstad/Brokelandsheia.
Gjerstad Kommune har innført krav om vannmåler innen utgangen 2020, dette er enda ikke installert.
Luft til luft varmepumpe fra 2009. Utgått garantitid. I følge eier ble det utført service på varmepumpa i 2018.
I følge eier er det ikke nedgravet brenseltank for oljefyring på eiendommen.
Hovedsakelig åpent elektrisk anlegg, tilknyttet tavleskap i trapperom, loftsetasje. Tavleskapet er utført med tradisjonelle skrusikringer og ettermonterte automatsikringer. Tilgjengelig kursfortegnelse i tavleskapet. Ingen tilgjengelig anleggsdokumentasjon eller kontrollrapporter fra det lokale el-tilsynet.
Synlige vannrør i kobber og avløpsrør i plast. Boligen er tilknyttet kommunalt vann. Videre blir det opplyst at avløp føres til septiktank. Opplysninger om tømmingsintervallene tilsier at det er etablert infiltrasjonsgrøft. Det er uvisst om grøften er rehabilitert i senere tid. Deler av røropplegget er fornyet i forbindelse med utskifting av varmtvannsbereder. Deler av røropplegget er tilsynelatende fra perioden rundt 2000. Deler av røropplegget er utsatt for frost i den kalde årstiden, hovedsakelig utekranen. Varmtvannsbereder (produksjonsmerket 2000) er plassert i kjellerrom
Vinduene overholder ikke dagens krav til alternativ rømning. Åpningsmålene var ikke gjeldende på oppføringstidspunktet.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.