Froland

Visning 27/10 - LØVJOMÅS - Innholdsrik enebolig med god beliggenhet og utsikt til Løvjomåstjenna.

Løvjomåsveien 209 , 4820 Froland

VISNINGER

27. oktober tirsdag kl. 16:00-17:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jan Terje Øygarden
Jan Terje Øygarden Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

87%

eier sin egen bolig

65%

har bolig på over 120 kvm

46%

er barnefamilier

40%

er gift

18%

har høyskoleutdanning

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 176 m²
Bruksareal 195 m²
Bruttoareal 217 m²
Tomt 1 620 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1951
Gårdsnummer 53
Bruksnummer 33
Energimerking G
FINN.no 190312848
Sist endret 20.10.2020 11:52
Prisantydning 2 600 000
Totalpris 2 678 992
Ligningsverdi 456 283,-

Beregnet totalkostnad

2 600 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 65 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 600 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 78 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 678 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Eiendommen ligger i grenda Løvjomås, som ligger ca. 10 minutters kjøretur fra Froland sentrum Osedalen. Nærområdet består hovedsaklig av spredt boligbebyggelse og noe landbruk. Populær grend med mange barnefamilier og et aktivt grendelag.

Innhold

1. etasje: Vindfang, vaskerom, hall, bad, stue, spisestue og kjøkken.
2. etasje: Loftstue, 3 soverom og bad.
Underetasje: Kontor, uinnredet rom og soverom.

Standard

Boligen har gjennomgående vanlig standard med utgangspunkt i 2008 hvor boligen ble ombygget og restaurert. Innvendig ble samtlige rom oppgradert, det elektriske anlegget ble oppgradert og det samme ble røropplegget. Utvendig ble det opprinnelige 50- talls huset påbygget og modernisert. Kledning, tak vinduer mv ble skiftet. Rom i boligens underetasje er innredet etter 2008. Boligen fremstår som godt vedlikeholdt.

Tomt

Areal: 1 620 kvm, Eierform: Eiet tomt. Boligen er oppført på en solrik og pent tomt. Fra eiendommen er det pen utsikt til Løvjomåstjenna og området rundt. Stor opparbeidet hage med gressplen og noe beplantning. På tomten er det sol fra tidlig morgen til ca. kl. 21.30 på sommerstid.  Naboeiendommen (Løvjomåsveien 207)  skal overfører ca. 100 kvm av tomten til sin eiendom. Det er det naturlige arealet som ligger på motsatt side av bekken som grenser mellom eiendommene.

Garasje / Parkering

Parkering på egen tomt.

Barnehage / skole i området

Froland barne- og ungdomsskole på Mjølhusmoen, like utenfor Froland sentrum Osedalen. Skoleskyssordning.
Se nabolagsprofil på neste side i prospektet for bl.a. informasjon om barnehage og skole.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1951

Antall soverom

4

Byggeår

1951

Byggemåte

Enebolig over 3-plan bygget 1951 med tilbygg og omfattende utbedringer i 2008. Grunnmur i betong. Yttervegger i trekonstruksjon med stående
trekledning. Vinduer i 2-lags glass fra 2007- 2016 i tre og PVC. Taket har saltaks form og tekket med betongtakstein. Stor sydvent terrasse med
utgang fra stue. Balkong med utgang fra loftstue i 2.etg.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet. Det gjøres oppmerksom på innredede rom i kjeller ikke er omsøkt eller godkjent av kommunen, noe som er et krav ved bruksendring.

Boligens areal

Primærrom: 176 kvm, Bruksareal: 195 kvm, Bruttoareal: 217 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 47 m².
Primærrom: 28 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kontor og soverom.
1. etasje:
Bruksareal: 87 m².
Primærrom: 87 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, vaskerom, hall, bad, stue, spisestue og kjøkken.
2. etasje:
Bruksareal: 61m².
Primærrom: 61 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Loftstue, 3 soverom og bad.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 18.000 kwh. Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 18.000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 6 003 pr. år

Løpende kostnader

Årlig forsikringspremie: Ca. kr 5.500,-

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 456 283 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 642 617 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er uregulert (LNFR) men avsatt til boligformål i kommuneplanen. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Boplikt

Nei.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen.
Det bil bli tinglyst rett til bruk av eksisterende vei for Løvjomåsveien 207 på eiendommen.

Vei/vann/avløp

Privat vann og avløp. Vann fra borehull og septiktank.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.