Arendal

3 - roms leilighet med 2 soverom på Bellevue 8 - Parkeringsplass - Heis

Bellevue 8 , 4842 Arendal

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Anita Nordvik
Anita Nordvik Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

81%

eier sin egen bolig

26%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

64%

har bolig på over 120 kvm

47%

av boligene er eldre enn 20 år

24%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 71 m²
Bruksareal 74 m²
Bruttoareal 80 m²
Tomt 829 m² / Fellestomt
Soverom 2
Byggeår 2011
Gårdsnummer 508
Bruksnummer 906
Energimerking B
FINN.no 191185462
Sist endret 20.10.2020 14:58
Prisantydning 2 300 000
Totalpris 2 661 132
Ligningsverdi 551 616,-

Beregnet totalkostnad

2 300 000,- (Prisantydning) 360 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 660 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 1 132,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 661 132,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Dette er en leilighet med praktisk planløsning og sentral beliggenhet. Leiligheten ligger i 2. etg., med heis som går helt ned til garasjeanlegget. Romslig leilighet med 2 soverom. Fra stue er det utgang til balkong.

Innhold

Inngang fra svalgang. Entre, 2 soverom hvorav det ene har en bod i tilknyting, bad/vaskerom, stue og kjøkken i åpen løsning. Utgang fra stue til balkong.
Det er en bod på samme plan som parkeringsanlegget som medfølger.

Standard

Leiligheten har standard fra byggeår.
Bad/vaskerom har fliser på gulv og vegger. Downlight innfelt i malt himling. Vannskapsentralen er montert i himling. Dusjgarnetyr på vegg med dører i glass. Nedfelt vaskeservant i baderomsinnredning. Vegghengt wc. Opplegg for vaskemaskin. Vaskemaskinen som står på bad/vaskerom leiligheten kan medfølge.Fliser med varmekabler på gulv og fliser på vegger.
De øvrige rom har parkett på gulv. Malt strie på vegger. Malte himlinger av gips og betongelementer. Entre har downlight i himling.
Kjøkken har innredning med fronter av eik, HTH kjøkken. Nedfelt vaskekum i laminert benkeplate. Komfyr med komfyrvakt. Oppvaskmaskin. Kjøkkenventilator montert i overskap. Fliser på vegg over kjøkkenbenk. Øvrige vegger med malte flater.
Det er skyvedørsgarderobe,  Amiga, i entreen. Det er garderobeskap på soverommene.

Beliggenhet

Det er godt å bo på Bellevue sies det, og det stemmer nok. Beliggenheten er fantastisk, høyt og fritt  med flott utsikt og det ligger sentralt i forhold til det meste.
Har man ikke utsikten til Tromøysund inne fra balkongen så kan man nyte den fra felles uteplass like på utsiden.
Leiligheten har  det man trenger for å ha det  praktisk og lettvint.
Her er 1 egen parkeringsplasser  i garasjeanlegget med heis opp til etasjen hvor du bor og svalgang hvor hver leilighet har sin egen inngangsdør.
Det er kun 3 km til Arendal sentrum og like ved er det kolonialforretning med post,  her er  lysløype med oppkjørte skiløyper om vinteren, Birkenlund skole med 1. - 10. trinn og idrettshallen Birkenlund fjellhall. Offentlig kommunikasjon ikke langt unna og "Service bussen"  som kommer helt opp til borettslaget har avgang 2 ganger daglig i ukedagene.
Bellevue 8 er den midterst  av de tre "nye" blokkene som ble bygd i 2011.
Denne leiligheten ligger i 2. etasje.

Tomt

Areal: 829 kvm, Eierform: Fellestomt
Felles tomt på 828 kvm for borettslaget med asfaltert innkjørsel og opparbeidet grøntareal med plen, koselig beplantning og her er lekeplass.

Etasje 2 etasje

Garasje / Parkering

1 parkeringsplasser i felles garasjeanlegg medfølger. Det er heis fra garasjeanlegget og opp til leiligheten. Gjesteparkeringsplasser  på utsiden til felles benyttelse.

Barnehage / skole i området

Gullfakse barnehage (0-6 år) 9 min unna
Birkenlund Skole med 1. - 10. klasse er like nedi gata.

Felleskostnader

5 065 pr. mnd. Kr. 894,- er renter og kr. 982,- er avdrag på andel fellesgjeld (kr. 360.000,-) kr. 350,- à konto varmtvann og kr. 2.839,- er fellesutgifter som inkluderer komm. avgifter og eiend.skatt, forsikring bygg, driftsutgifter bygg, tv/inteernett m.m.

Felleskostnader etter avdragsfri periode

Fellesgjeld/lån er avdragsfritt frem til 01.11.2020. Ut i fra dagens lånebetingelser vil avdrag som forfaller 01.11.2020 utgjøre ca. kr. 975,- pr mnd.

Borettslag

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget er derfor tilknyttet en sikringsordning som gir en sikkerhet for manglende innbetaling av felleskostnader.

Forkjøpsrett

Jfr. borettslagets vedtekter så har de øvrige andelseiere dernest medlemmer i Arendal boligbyggelag forkjøpsrett når en andel skal selges.
Forkjøpsrett  gir andre andelseiere i borettslaget og boligbyggelaget som boligen er tilknyttet, en mulighet til å tre inn i avtalen som kjøper og selger har inngått. Forkjøpsrett innebærer at den som har forkjøpsrett kan kjøpe boligen i stedet for den som selger har inngått avtale med. Du betaler da den prisen som kjøper og selger har blitt enige om.
Forkjøpsrett avklares etter at boligen er solgt.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslagene kan  tegne sikring mot tap av felleskostnader i Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS (SBS). Da er du med i en ordning hvor andelseierne er forsikret mot å bli ansvarlig for naboens felleskostnader, etter nærmere regler. Dersom en andelseier ikke betaler felleskostnadene sine, må boligen selges, og Borettslagenes Sikringsordning (SBS) kan dekke de uteblitte felleskostnadene som borettslaget ikke får dekket via salget.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Husbanklån - lånenummer: 11520815
Annuitetslån, 2 terminer per. år.
Rentesats per 01.09.2020: 2,97 % pa.
Antall terminer til innfrielse: 44
Saldo per 01.09.2020: kr. 31.810.250,-
Andel av saldo: Kr. 360.000,-
Første termin renter: 01.11.2012
Neste avdrag: 01.11.2020 (siste termin 01.05.2042)
Ut i fra dagens lånebetingelser vil  avdrag som forfaller til betaling 01.11.2020
utgjøre ca. kr. 975,- pr. mnd. for denne boligen

Andel fellesgjeld

360 000

Rentekostnader fellesgjeld

Borettslaget har bundet renta i Husbanken med rentesats pr. 01.09.2020 på 2,97 % pa.

Andel formue

14 372

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: SP0001577532

Regnskap

Regnskap for 2019 ligger bak i salgsprospektet

Vedtekter / husordensregler

Ligger vedlagt i salgsprospktet

Husdyrhold

Husdyrhold skal i følge  husordensreglene, § 9,  ikke holdes uten styrets samtykke.

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Borettslag), byggeår: 2011

Antall soverom

2

Byggeår

2011

Byggemåte

Boligblokk  på 4 etasjer over terreng hvor byggets fasader er forblendet med  fasadeplater, trepanel og teglstein.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest/midlertidig brukstillatelse for eiendommen..

Boligens areal

Primærrom: 71 kvm, Bruksareal: 74 kvm, Bruttoareal: 80 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 74 m².
Primærrom: 71 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Entre, 2 soverom,bad/vaskerom, stue og kjøkken.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt  4-2 (2) Bruksoverlating, for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Leiligheten har balansert ventilasjon med varmegjenvinner.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 6 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 6 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 551 616 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 985 818 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Kjør fra Arendal sentrum mot Tromøy /Eydehavn. Følg Kystveien, gjennom Havstadtunnelen og ta så første vei til venstre mot Birkenlund.
Ved kolonialforretningen Coop Extra, ta til høyre og så første til høyre igjen. Bellevue 8 er den øverste blokka på høyre side.

Regulering

Eiendommen er regulert med formål boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, se vedlagte Arealplanstatus fra Arendal Kommune dat. 17.03.17.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i Arendal kommune

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Arendal kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.