Froland

Meget innholdsrik enebolig - Utleiedel - Garasje - Pent opparbeidet tomt

Øvre Stiås 16 , 4820 Froland

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Thomas Noddeland
Thomas Noddeland Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

80%

eier sin egen bolig

40%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

62%

har bolig på over 120 kvm

63%

av boligene er eldre enn 20 år

28%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 362 m²
Bruksareal 365 m²
Bruttoareal 419 m²
Tomt 748 m² / Eiet tomt
Soverom 7
Byggeår 1983
Gårdsnummer 18
Bruksnummer 313
Energimerking E
FINN.no 192830376
Sist endret 29.11.2020 02:29
Prisantydning 4 490 000
Totalpris 4 618 242
Ligningsverdi 1 038 376,-

Beregnet totalkostnad

4 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 172,- (Pantattest kjøper) 112 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 490 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 128 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 618 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Øvre Stiås 16 er en eiendom som har det meste! Boligen er mildt sagt innholdsrik med bl.a 7 soverom, 4 bad, 2 ekstra toalettrom, 4 stuer, Tv-stue m.v.
Eiendommen består av en stor enebolig med leilighet, dobbel garasje med bortsettingsloft og overbygd sommestue. Tomten er opparbeidet med asfaltert innkjørsel, belegningstein, pene murer, terrasser, hekker og busker. Sommerstid har man kveldsol til ca kl. 21.30 som kan nytes fra overbygd veranda i tilknytning til kjøkkenet.
Boligen er vesentlig oppgradert i  senere tid med nytt og godt utstyrt IKEA kjøkken i 2013/14, 1-stavs eikeparkett i store deler av hoveddelen, nytt bad i loftsetasjen i 2017, oppgradering av elektrisk anlegg m.v.
Osedalen i Froland sentrum er ikke langt unna. Her finner du både matbutikker, café, bank, bakeri m.v.

Innhold

Enebolig over 3 plan med utleidel i kjeller.
Hoveddel:
Kjeller: Gang, kjellerstue, omkledningsrom, bad, badstue og bod.
1. etasje: Tv-stue, stue, omkledningsrom, bad, toalett, vaskerom, entré, kjøkken, soverom og gang.
Loftsetasje: Bad, 4 soverom og gang.
Utleiedel: Entré, 2 soverom, kjøkken, stue, bad/vaskerom og toalettrom.

Standard

Boligen har gjennomgående god standard for byggetiden, og fremstår som godt vedlikeholdt. Boligen er vesentlig oppgradert i  senere tid med nytt og godt utstyrt IKEA kjøkken i 2013/14, 1-stavs eikeparkett i store deler av hoveddelen, nytt bad i loftsetasjen i 2017, oppgradering av elektrisk anlegg m.v. Hovedelen:
I hoveddelen er det hovedsakelig 1-stavs parkett og tregulv, med unntak av gang og våtrom hvor det er fliser eller belegg. På vegger er det hovedsakelig tapetserte plater eller trepanel. I himling er det malt slett tak og malte panel. Nyere IKEA kjøkken fra 2014. Kjøkkenet er romslig med hvite profilerte fronter med noe glassdetaljer, benkplate i heltre eik og fliser over benk. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer. Badet i 1. etasje er utstyrt med dobbel vask, wc og dusjkabinett. Badet ligger i tilknytning til hovedsoverommet/omkledningsrommet. I samme etasje er det et eget separat toalettrom ved vindfanget/inngangspartiet. I 1. etasje er det også 2 stueavdelinger, hvor den ene er benyttet som en TV-avdeling og den andre delen som en penstue. Badet i loftetasjen er fra 2016 med dobbel vask, badekar, vegghengt toalett og dushjørne. Bad i kjelleretasjen er utstyrt med vegghengt toalett, dusjhjørne og servant. Vegg i vegg ligger det en badstue.
Utleiedel: I utleiedelen er det hovedsakelig tregulv, med unntak av gang og bad som har fliser og kjøkken som har belegg. Kjøkkenet er utstyr med integrert oppvaskmaskin, komfyr med koketopp og frittstående kjøleskap. Badet i leiligheten er utstyrt med dusjkabinett, badromsinnredning og opplegg for vaskemaskin. Det er et eget separat toalettrom.

Tomt

Areal: 748 kvm, Eierform: Eiet tomt Tomten er opparbeidet med asfaltert innkjørsel, belegningstein, pene murer, terrasser, hekker og busker. Plenen som er opparbeidet bak boligen/garasjen tilhører ikke eiendommen.

Garasje / Parkering

Dobbel garasje på 46 kvm(BRA) med bortstuingsloft.

Barnehage / skole i området

Kringletoppen barnehage: 2,3 km.
Froland skole (1-10. klasse): 1,6 km

Forsikring

Sparebank 1 Fremtind Polisenummer: 3623545

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1983

Antall soverom

7

Byggeår

1983

Byggemåte

Enebolig oppført i bindingsverk med stående ytterkledning, valmet tak tekket med betongtakstein. Leilighet i sokketetg med egen inngang. Asfaltert
biloppstillingsplass. Delvis overbygget uteplass på husets østside. Overbygget vestvendt balkong med tilgang fra kjøkken i 1.etg. Frittstående
garasje oppført i bindingsverk med stående ytterkledning, valmet tak med betongtakstein.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang i Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på boligen/garasjen. Det foreligger godkjente bygningstegninger på oppføring av bolig datert 08.09.1982, garasje datert 22.08.86 og innredning av leilighet datert 07.07.2004
For bygg som er omsøkt før Bygningsloven av 1965, og som mangler midlertidig brukstillatelse/ferdigattest, er det ikke krav om dette. Ferdigattest utstedes heller ikke for tiltak som er omsøkt før  1. januar 1998.

Boligens areal

Primærrom: 362 kvm, Bruksareal: 365 kvm, Bruttoareal: 419 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 142 m².
Primærrom: 139 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 2 stuer, omkledningsrom, 2 bad, badstue,  toalett, entré, kjøkken, 2 soverom og gang
1. etasje:
Bruksareal: 144  m².
Primærrom: 144 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Tv-stue, stue, omkledningsrom, bad, toalett, vaskerom, entré, kjøkken, soverom og gang.
2. etasje:
Bruksareal: 79 m².
Primærrom: 79 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, 4 soverom og gang.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner.
Utleiedelen leies ut for utleid for kr. 5.500,-.  Leiligheten er per dags dato leid ut med en oppsigelsestid på 1 mnd.
Det er ikke foretatt vurdering om øvrig offentligrettslig regelverk, herunder blant annet forholdet til brann og lydisolasjon er fulgt.

Oppvarming

Hoveddel: Peis i stue 1. etasje. Varmepumpe på kjøkken. Varmekabler på vaskerom og på bad i 1 etasje og loftetasje. Forøvrig elektrisk oppvarming.
Utleiedel: Vedovn i stue. Varmekabler i gang og på bad/vaskerom. Forøvrig elektrisk oppvarming.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 26 000 kwh. Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 26 000,- pr. år. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 24 921 pr. år

Løpende kostnader

Årlig fullverdiforsikring: Kr. 9.452,-.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 038 376 pr. 21.09.20 10:39 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 738 154 pr. 21.09.20 10:39 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Arendal følg FV42 til Froland, kjør over Blakstadbrua og følg veien til YX stasjon, og ta til venstre opp mot Langedal. Følg bakken oppover og og ta til venstre inn på Øvre Stiås. Følg veien videre rett frem og du vil få boligen på høyre hånd. Se etter "Til salgs" skilt fra Meglerhuset & Partners.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ingen boplikt på eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2007/1071213-1/200  Elektriske kraftlinjer  
28.12.2007 
Rettighetshaver:AGDER ENERGI NETT AS  
Org.nr: 982974011
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Froland kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.