Kongshavn

4-roms selveierleilighet i toppetasje med parkering - God standard - Kort vei til badestrand og turmuligheter

Lofstadåsen 20B , 4812 Kongshavn

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Linn Coucheron Berli
Linn Coucheron Berli Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

85%

eier sin egen bolig

32%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

70%

har bolig på over 120 kvm

30%

av boligene er nyere enn 20 år

39%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 81 m²
Bruksareal 85 m²
Bruttoareal 95 m²
Tomt 1 265 m² / Fellestomt
Soverom 3
Byggeår 2014
Gårdsnummer 203
Bruksnummer 79
Energimerking D
FINN.no 192696050
Sist endret 01.10.2020 14:48
Prisantydning 1 790 000
Totalpris 1 843 742
Ligningsverdi 571 232,-

Beregnet totalkostnad

1 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 172,- (Pantattest kjøper) 44 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 790 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 53 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 843 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Arendal kommune vedtatt eiendomsskatt. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Beskrivelse

4-roms selveierleilighet med god standard, beliggende på Tromøy i et populært boligområde, ca. 10-15 minutters kjøring til Arendal sentrum. Hyggelig og svært attraktivfor for dem som ønsker å bo utenfor bykjernen men allikevel bo i nærheten av servicetilbud. Flotte turområder, lysløype og badestrand i nærområdet, samt skole, barnehage og matbutikker. Leiligheten ligger i 2. etasje/toppetasje og inneholder bla.: Entré med gang, åpen stue/kjøkken løsning, 3 soverom, bad og bod/vaskerom. Utgang fra stue til veranda med formiddag- og tidlig ettermiddagssol, utsikt til grøntareal. Det er også en terrasse på fremsiden ved inngangen, her får du inn morgensolen. Leiligheten fremstår som lys og innbydende med sine store vinduer og lyse flater.

Innhold

Leiligheten går over ett plan og er beliggende i byggets 2. etasje/toppetasje.
Inneholder: Gang, bod/teknisk rom, bad, stue, kjøkken og 3 soverom.
Utvendig bod i rekke.

Standard

Lys og tiltalende leilighet med god standard. Innvendige overflater med fliser og varmekabler i gang samt parkett i samtlige soverom, stue og kjøkken. Vegger har malt gips og betong. Malte innvendige tak. Stue med store vindusflater og mye lys. Direkte utgang til romslig privat veranda. Romslig kjøkkenløsning med innredning i hvit utførelse, laminat benkeplate med nedfelt vaskekum. Kjøkkenet har frittstående kombiskap, integrerte hvitevarer som oppvaskamaskin, komfyr og platetopp. Badet har flislagte gulv og vegger, varmekabler. Her er vegghengt toalett, dusjhjørne med dører i glass og heldekkende servantinnredning med underskap. Separat bod/teknisk rom med opplegg for vaskemaskin, det er gulvbelegg og sluk i gulv.

Beliggenhet

Lofstadåsen er et nyere og populært boligområde på Alve ved Kongshavn på østsiden av Tromøy. Forøvrig et stille og rolig område som grenser mot friareal. Det er kort avstand til Sandnes skole og til barnehage i nærområdet. Gangavstand til skole med opparbeidet "snarvei". Dagligvarebutikk på Kongshavn. Nær lekeplass, ballbinge og friområde. I nærområdet finner man lysløype og flotte turområder med kort avstand til sjøen. Ved sjøen er det bademulighet fra svaberg eller fra flotte strender. Ønsker man et hyggelig måltid i fantastiske omgivelser anbefales et besøk på Bjellandstrand gård. Busslinje 102 fra Lofstad, ca 500 meter fra leiligheten.

Tomt

Areal: 1 265 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Tomten rundt bygget er flat og planert med grus og gressplen med hekk. Det er gode solforhold på tomten.

Etasje 2 etasje

Garasje / Parkering

Biloppstillingsplass på felles tomt.

Barnehage / skole i området

Fabakken barnehage (0-6 år): 1,6 km.
Finkelskjær barnehage (0-6 år): 1,7 km.
Sandnes barnehage (1-6 år): 1,7 km.
Sandnes skole (1-7 kl.): 2,5 km.
Roligheden skole (1-10 kl.): 5,5 km.

Felleskostnader

1 000 pr. mnd. Fellesutgifter inkluderer felles husforsikring og Tv/Internett fra Telenor

Sameie

Eierseksjonssameie er eiendomsform hvor du som seksjonseier har en sameieandel med enerett til en eierseksjon, mens resten er i sameie mellom eierne. Hver selveierenhet kalles en eierseksjon, resten kalles fellesareal. Andre navn på eierseksjoner benyttes også, for eksempel selveierleiligheter og eiendomsleiligheter. Det er eierseksjonsloven som regulerer forholdene i et eierseksjonssameie. Hver seksjon har et eget grunnboksblad. I dette sameiet er det totalt  4 eierseksjonsleiligheter. Denne leilighetens sameiebrøk er 1/4. Vedtekter for sameiet finner du i prospektet.
Iht. lov Eierseksjonslovens § 31, har de andre seksjonseierne panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunktet tvangsdekning besluttes gjennomført.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

IF Polisenummer: SP208078921

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene følger som vedlegg. Det foreligger ikke husordensregler.

Husdyrhold

Husdyrhold er i følge formannen i sameiet tillatt, men det må ikke være til sjenanse for andre beboere.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2014

Antall soverom

3

Byggeår

2014

Byggemåte

Selveierleilighet beliggende i 2. etg. i 4-mannsbolig. Boligen er bygget i 2014. Bygget er oppført i betongelementer med malte vegger og partier med polert stein/flis. Gavelvegger i trekonstruksjon med liggende malt trekledning. Taket har saltaks form og tekket med betongtakstein. Vinduer er type 3-lags glass utført i PVC. Oppvarmingen er elektrisk. Balansert ventilasjon. Det er en syd/øst vendt balkong med utgang fra stue. Trapp med balkong v/inngangspartiet. Frittstående bod i rekke, trekonstruksjon. Felles gruset parkeringsplass. Felles gressplen med hekk.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for eiendommen den 27.04.2015.

Boligens areal

Primærrom: 81 kvm, Bruksareal: 85 kvm, Bruttoareal: 95 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 85 m².
Primærrom: 81 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad, stue, kjøkken og 3 soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner.

Oppvarming

Balansert ventilasjon. Varmekabler i gulvet på badet og i gangen der hvor gulvet er flislagt. Hovedsaklig elektrisk oppvarming.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Strømforbruk ca. 11 797 kwh. i 2019.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 11 140 pr. år Kommunale avgifter inkluderer eiendomsskatt kr. 2530,- per år 2020

Løpende kostnader

Andre løpende kostnader vil være bl.a. innboforsikring og strøm.
Det er pliktig medlemskap i Velforening.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 571 232 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 056 435 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Arendal til Tromøy, videre mot Kongshavn. Ta av mot Alve før Kongshavn og deretter første vei til venstre inn på Lofstadåsen. Ta deretter inn til høyre frem mot eiendommen. Velkommen!

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om reguleringsbestemmelser, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Ingen boplikt

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2010/322201-2/200  Bestemmelse iflg. skjøte  
05.05.2010 
Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening
Overført fra: 4203-203/79
Gjelder denne registerenheten med flere
2015/732773-1/200  Seksjonering  
13.08.2015 
opprettet seksjoner:
snr: 4
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 1/4

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Arendal kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Vannrør av typen "rør i rørsystem". Avløpsrør i plast. 200 liters varmtvannsbereder fra 2014. Vannskapsentralen montert på vegg i bod.
Balansert ventilasjon med aggregat montert i bod.
Det elektriske anlegget er fra 2014. Automatsikringer. 400 Volts anlegg
Oppsummering selgers egenerklæringsskjema:
Sprekk under klosett (informert av takstmann) Men ellers ingen vesentlige feil eller mangler. Våtromsbevis fra Anticimex ble godkjent.
Det er ikke foretatt radonmåling.
Vi var enig ved siste styremøte om å fortsette med kr. 1000,- per mnd ettersom det dekker med tilstrekkelighet husforsikring samt tv/internett. Samt vi skaper en liten buffer på konto ved et overskudd iht denne summen per mnd.
Selger denne boligen ettersom jeg skal flytte til Kristiansand å etablere meg der. Boligen er meget godt ivaretatt av meg og forrige eier, og selger den i meget god stand.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.