Kongshavn

Lys og pen 3-roms leilighet i hyggelig nabolag - Solrik uteplass - Parkering

Nyhaven 5A , 4812 Kongshavn

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Linn Coucheron Berli
Linn Coucheron Berli Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

85%

eier sin egen bolig

35%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

60%

har bolig på over 120 kvm

44%

av boligene er nyere enn 20 år

37%

er barnefamilier

Type / Eierform Tomannsbolig / Eierseksjon
Primærrom 76 m²
Bruksareal 79 m²
Bruttoareal 90 m²
Tomt 1 158 m² / Fellestomt
Soverom 2
Byggeår 2006
Gårdsnummer 202
Bruksnummer 293
Energimerking D
FINN.no 197425648
Sist endret 18.11.2020 13:47
Prisantydning 1 690 000
Totalpris 1 741 242
Ligningsverdi 435 315,-

Beregnet totalkostnad

1 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 42 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 690 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 51 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 741 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Eiendommen ligger i rolige omgivelser i et hyggelig nabolag ved Fabakkheia/Kongshavn på Tromøy. Rett i nærheten finner du dagligvarebutikk, skole, barnehage, busstopp, lysløype og badeplasser i Tromøysund. Leiligheten er en del av en horisontaldelt tomannsbolig. Denne leiligheten har inngang fra en trafikkstille blindgate, og det er godt med tilhørende parkeringsplasser. På denne siden er det en stor, gruset uteplass og en steinbelagt plass til sittegruppe og grillen, i tillegg til en terrasse. Leiligheten vender mot sør-vest, noe som gir gode solforhold på eiendommen. Det er en praktiske bod til hagemøbler, redskaper og lignende. Leiligheten har tilnærmet trappefri adkomst, med parkering nesten rett utenfor døren. Leiligheten har ellers en attraktiv planløsning, med romslig entré/gang, innvendig bod, baderom, 2 soverom og stue med åpen løsning til kjøkken.

Innhold

Leiligheten går over et plan og er beliggende i nedre etasje. Leiligheten inneholder: Enré, gang, bad, bod/teknisk rom, 2 soverom, stue med åpen løsning til kjøkken. I tillegg har man en frittstående bod på utsiden.

Standard

Lys og tiltalende leilighet med standard fra byggeår 2006. Innvendige overflater med belegg, parkett og flis. Malte veggflater og tak. Stue med store vindusflater og mye lys. Direkte utgang til terrasse. Romslig kjøkkenløsning med innredning i hvit utførelse, laminat benkeplate med nedfelt vaskekum. Kjøkkenet har frittstående kombiskap, oppvaskamaskin og komfyr. Badet har fliselagte gulv og vegger, varmekabler. Her er toalett, dusjhjørne med dører i glass og heldekkende servantinnredning med vegg- og underskap, opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Separat bod/teknisk rom.
Anmerkninger baderom. Sluket er isolert inne i dusjsonen. Vannsøl eller lekkasjevann utenfor denne sonen har ingen/redusert mulighet til å nå sluket. Det er ikke mulig å verifisere om slukmansjett og klemring er benyttet eller om monteringen er korrekt. Flatt gulv. TG2. Det er utført et overflatsøk med fuktindikasjonsinstrument av typen Protimeter MMS2. Det ble ikke oppdaget negative avvikende forhold som kan tolkes til fuktskade.

Beliggenhet

Boligen ligger i sjønære omgivelser i et meget populært boligområde på Sandnes/Kongshavn. Her er det kort gangavstand til skole, barnehage, bussforbindelse og dagligvareforretning. Kort vei til strand ved Fabakkheia Båtforening og Dybdalsstranda ligger en kort spasertur unna, en barnevennligstrand med grillhus og volleyballnett. Det er ny klatrepark ved skolen og et aktivt lokalt idrettslag i området med mange ulike aktiviteter både for barn og voksne, blant annet kunstgressbane, ballbinge og ski-/løpeturer i lysløype.

Tomt

Areal: 1 158 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal for de fire seksjonsleilighetene.

Etasje 1 etasje

Garasje / Parkering

Parkering på biloppstillingsplasser på fellestomt.

Barnehage / skole i området

Se vedlagt nabolagsprofil.

Felleskostnader

Selger opplyser om at det ikke betales månedlige fellesutgifter. Eier for hver seksjon betaler sin andel for felles bygningsforsikring når faktura forfaller. Kostnad for vedlikehold av fellesarel betales ved behov etter avtale mellom seksjonseierne.

Sameie

Det er ikke etablert et sameie for de fire seksjonene.
Om det er noe som må gjøres, utbedres eller lignende på fellesareal eller det som brører eiendommen i fellesskap, må beboerne i de fire enhetene bli enige i samråd. Det betales felles forsikring for bygget.
Eierseksjonssameie er eiendomsform hvor du som seksjonseier har en sameieandel med enerett til en eierseksjon, mens resten er i sameie mellom eierne. Hver selveierenhet kalles en eierseksjon, resten kalles fellesareal. Andre navn på eierseksjoner benyttes også, for eksempel selveierleiligheter og eiendomsleiligheter. Det er eierseksjonsloven som regulerer forholdene i et eierseksjonssameie. Hver seksjon har et eget grunnboksblad. I dette sameiet er det totalt 4 eierseksjonsleiligheter. Denne leilighetens sameiebrøk er 1/4. Sameiet har ikke vedtekter, husregler eller renskap.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.
Det er ingen fellesgjeld for sameiet.

Forsikring

Tide Forsikring
Det betales felles bygningsforsikring. Kostnaden fordeles på de fire seksjonene: der Nyhaven 5A og 5B deler en faktura og Nyhaven 7A og 7B deler en faktura.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Tomannsbolig (Eierseksjon), byggeår: 2006

Antall soverom

2

Byggeår

2006

Byggemåte

Nedre del av horisontaldelt tomannsbolig. Oppført i bindingsverk med stående ytterkledning. Saltak tekket med betongtakstein. Vinduer i 2-lags glass. Nordvest vendte terrasse i trekonstruksjon. Utvendig frittstående bod. Gruset biloppstillingsplass.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 03.01.2007 for eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 76 kvm, Bruksareal: 79 kvm, Bruttoareal: 90 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 79 m².
Primærrom: 76 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, bad, 2 soverom, stue og kjøkken.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner.

Oppvarming

Elektrisitet. Skorstein inne i boligen, men er ikke tatt i bruk.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten.

Kommunale avgifter

Kr. 10 207 pr. år Kommunale avg. inkluderer eiendomsskatt på kr. 2152,- per år 2020. Selger har delt renovasjon med naboleiligheten, så dette gebyret kan øke ved endringer.

Eiendomsskatt

Det er i Arendal kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Løpende kostnader

Andre løpende kostnader vil være bl.a. innboforsikring, Tv, internett og strøm.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 435 315 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 567 132 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Arendal, følg riksveien mot Tromøy. Ta til venstre i rundkjøring etter broa mot Kongshavn og følg denne til krapp venstresving hvor du tar av mot Fabakkheia. Ta første til venstre og så første til venstre igjen. Det vil bli skiltet ved fellesvisning. Velkommen!

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det er ikke registrert pågående planarbeid på eiendommen eller i nærheten av eiendommen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Ingen boplikt

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2006/523285-1/200  Seksjonering  
30.10.2006 
opprettet seksjoner:
snr: 1
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 1/4

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Vannmåler installert.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Vannrør av typen "rør i rørsystem". Avløpsrør i plast. Varmtvannsbereder fra år 2005, 194L.
Radonmåling utført 20.10.2010. Radonmåling er dokumentert å være innen statens anbefalte grenseverdi. forskriftskravet, og måleresultat er for  Soverom 70Bq/m3 og Stue 50Bq/m3.
Automatsikringer, fra byggeår 2006.
TV og Internett/Fiber leveres av Altiboks. Det er også mulighet for å få leveranse fra Canal Digital/Telenor, men da må fiber legges inn.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.