Arendal

2-roms hjørneleilighet med terrasse, beliggende solrikt og usjenert. Kort vei til Arendal sykehus og sentrum. Parkering.

Høyveien 69D , 4838 Arendal

BE OM SALGSSUM
Linn Coucheron Berli
Linn Coucheron Berli Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

70%

eier sin egen bolig

71%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

41%

har bolig på over 120 kvm

29%

er barnefamilier

29%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 47 m²
Bruksareal 47 m²
Bruttoareal 55 m²
Tomt 3 470 m² / Fellestomt
Soverom 1
Etasje 1
Byggeår 2010
Gårdsnummer 505
Bruksnummer 45
Energimerking G
FINN.no 196639266
Sist endret 20.01.2021 13:07
Prisantydning 1 550 000
Totalpris 1 622 053
Ligningsverdi 408 594,-

Beregnet totalkostnad

1 550 000,- (Prisantydning) 25 441,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 1 575 441,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 37 620,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 46 612,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 622 053,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Arendal kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Beskrivelse

Leiligheten holder en god standard og en attraktiv planløsning. Leiligheten fremstår som lys og romslig med sine store vindusflater. Moderne farger gir en god atmosfære. Leiligheten ligger en trapp ned fra hovedinngangen. Du kommer inn i en innbydende entré med plass til oppheng av yttertøy. Pent flislagt bad med gulvvarme og opplegg for vaskemaskin. Soverom med nok av garderobeskap. Stue med åpen løsning til kjøkken. Fra stuen er det utgang til terrasse. Her kan du innrede med hyggelig sittegruppe under tak. Videre er det direkte adkomst til en stor og solrik gressplen. På terrassen har du sol fra ca. kl. 16 til ca. 20.30 på sommeren, ellers er det godt med sol hele dagen på plenen.  Leiligheten har en usjenert beliggenhet på hjørnet av bygget.
Høyveien 69 har en rolig, tilbaketrukket beliggenhet med kun ca. 10 min. gange til sentrum. Kort vei til Stinta barne-og ungdomsskole, samt idretts-, svømmehall og ballbaner. Kun et par minutters gange til sykehuset.
Biloppstilligsplass på felles parkerisplasser utenfor bygget.

Innhold

Leiligheten ligger en trapp ned fra hovedinngangen. Herfra har du via terrassen adkomst til en stor plen som er felles for beboerne. Leiligheten har en attraktiv og effektiv planløsning, og inneholder: Entré, bad/vaskerom, soverom og stue med åpen løsning til kjøkken.
I tillegg har du en bod beliggende i samme etasje som leiligheten på 2,5 kvm., og en bod på parkeringsplassen på 5 kvm.

Standard

Leiligheten har gjennomgående vanlig standard for byggetiden, og fremstår som godt vedlikeholdt. Leiligheten er malt i moderne og tidsriktige farger. Store vinduer i stuen som slipper inn godt med naturlig lys, og gir en god romfølelse. Gulvflatane er med parkett i stue, kjøkken og soverom, belegg i entré og fliser på baderom. I hovedsak malte veggflater, fliser på baderom.
Pent flislagt bad med varme i gulv. Baderommet er innredet med dusjhjørne, wc, servantinnredning med skap og speil. Det er opplegg for vaskemaskin. Mekanisk avtrekk, tilsynelatende tilknyttet kjøkkenavtrekket. Ingen synlige eller målbare fuktsymptomer. TG1. Det ble registrert motfall på deler av gulvet, hovedsakelig ved dørterskel og bak toalett. Videre ble det registrert utett overgang mellom dusjprofil og tilstøtende gulvareal med påfølge kalkutslag i fuger, bak toalett. Manglende hjelpesluk utenfor dusjsonen. TG2.
Kjøkken med åpen løsning til stuen. Kjøkkenet har en praktisk løsning som gir godt med både benke- og skapplass. Fabrikkfremstilt kjøkkeninnredning i lys utførelse med laminat benkeplate. Skyllekum og avtrekksventilator. Videre er kjøkkenet er utstyrt med integrert komfyr, koketopp og oppvaskmaskin, avsatt plass til kjøleskap. Det er foretatt fuktvurdering av underskap til utslagsvask. Ingen fuktsymptomer på befaringstidspunktet. TG1.

Beliggenhet

Leiligheten har en rolig tilbaketrukket beliggenhet, med kun ca. 10 min. gange til sentrum. Kort vei til Stinta barne-og ungdomsskole, samt idretts-, svømmehall og ballbaner. Kun et par minutters gange til sykehuset. Leiligheten har en usjenert beliggenhet på hjørnet av bygget med gode solforhold, fra ca. kl. 16 til ca. 20.30 på sommeren. Det er godt med sol hele dagen på plenen.

Tomt

Areal: 3 470 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal, opparbeidet med asfaltert parkeringsplass, boder, plen og koselige benker.

Etasje 1 etasje

Garasje / Parkering

Sameiet har 22 felles parkeringsplasser like utenfor bygget. Ikke faste plasser, men det er estimert 1 plass per seksjonsleilighet.

Barnehage / skole i området

Se vedlagt nabolagsprofil.

Felleskostnader

3 305 pr. mnd. Fellesutgifter dekker avdrag fellesgjeld kr. 287,-, rentekostnader fellesgjeld kr. 112,-, tv, internett, forsikring av bygget, vedlikehold, strøm fellesarealer, forretningsførsel, årskontigent boligbyggelag, revisjonshonorar og andre driftskostander.

Sameie

Sameiet Sameiet Høyveien 69, org.nr. 996 095 193, består av 22 seksjoner - fordelt over 5 etasjer.
Styreleder i sameiet er Kristoffer Sandmo.
Forretningsfører i sameiet er Arendal Boligbyggelag.
Eierseksjonssameie er eiendomsform hvor du som seksjonseier har en sameieandel med enerett til en eierseksjon, mens resten er i sameie mellom eierne. Hver selveierenhet kalles en eierseksjon, resten kalles fellesareal. Andre navn på eierseksjoner benyttes også, for eksempel selveierleiligheter og eiendomsleiligheter. Det er eierseksjonsloven som regulerer forholdene i et eierseksjonssameie. Hver seksjon har et eget grunnboksblad. I dette sameiet er det totalt 22 eierseksjonsleiligheter. Denne leilighetens sameiebrøk er 1/22.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Fellesgjeld skyldes opptak av lån i forbindelse med vedlikehold av bygget (maling og beising).
I dag vaskes vinduene på fronten av bygget en gang pr. år. Styret sjekker pris for vask av alle vinduer/evt flere ganger pr. år. En annen løsning er å kjøpe inn felles vaskeutstyr og koster med lange skaft. Andelseierne kan da låne dette og vaske vinduene selv.
Felles dugnad etter behov.
Fellesgjeld skyldes opptak av lån i forbindelse med vedlikehold av bygget (maling og beising)

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 63118130547, Nordea Bank AB (publ), filial i Norge
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 15.10.2020: 3.6% pa.
Antall terminer til innfrielse: 24
Saldo per 15.10.2020: 559 708
Andel av saldo: 25 441
Første termin/første avdrag: 30.12.2019 ( siste termin 30.09.2026 )
Flytende rente

Andel fellesgjeld

25 441

Rentekostnader fellesgjeld

Rentekostnader andel fellesgjeld kr. 112,- per mnd.

Avdrag fellesgjeld

Avdrag andel fellesgjeld kr. 287,- per mnd.

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: SP0002029842

Regnskap

Boligselskapets årsresultat er endret fra kr -599 488,- i 2018 til kr 92 686,- i 2019. Boligselskapet har frie disponible midler med kr 342 146,-

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Hund, katt og andre dyr må ikke holdes uten styrets samtykke i hhtl. ordensreglenes §9.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2010

Antall soverom

1

Byggeår

2010

Byggemåte

Bygning er oppført i betong, utvendig platekledning. Tak med betongdekke utvending tekket med papp. Vinduer med isolerglass. Terrasse i malt/impregnert materiale.
Bygningen ble opprinnelig oppført i 1970 som hybelhus til sykehuset. Bygningen ble fullstendig ombygget og seksjonert i 2010 og kun den opprinnelige bygningens betongskjelett ble beholdt.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest, datert 23.06.2010.

Boligens areal

Primærrom: 47 kvm, Bruksareal: 47 kvm, Bruttoareal: 55 kvm
Bruksareal: 47 m².
Primærrom: 47 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad/vaskerom, soverom og stue med åpen løsning til kjøkken.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle leieforhold.

Oppvarming

Leiligheten oppvarmes med elektrisitet. Varmekabler på baderom.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 7500 kwh. per år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 5 617 pr. år Kommunale avgifter inkluderer eiendomsskatt på kr. 2042,- per år 2020

Løpende kostnader

Andre løpende kostnader vil være bl.a. innboforsikring og strøm.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 408 594 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 470 938 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Arendal sentrum kjører du opp Vestregate og tar til venstre inn Dydens vei. Ta deretter til venstre inn på Kloppene og ta til høyre opp Høyveien. Blokken ligger på høyre side av veien. Velkommen til visning!

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse, og tilhører reguleringsplan Høyveien 69, datert 20.05.2009.

Offentlige planer

Det foregår planarbeid i nærområdet i hht. opplysninger fra Arendal kommune:
Detaljregulering for "Brannparken aktivitetssenter".
Detaljregulering av området Kloppene 3-5.
Detaljregulering for Blødekjær 5-15.
Myrene-Høgedal-Solberg.
På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Ingen boplikt

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1885/900119-1/36  Bestemmelse om veg  
07.07.1885 
Bestemmelse om vannrett
Med flere bestemmelser
Overført fra: 4203-505/45
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1917/900230-1/36  Erklæring/avtale  
27.10.1917 
EKSPROPRIASJONSTAKST OG FRAVIKELSESKJENNELSE
Overført fra: 4203-505/45
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1921/900374-1/36  Erklæring/avtale  
02.07.1921 
Grenseoverenskomst mellom bnr. 45 og bnr. 363
Overført fra: 4203-505/45
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1961/564-2/36  Erklæring/avtale  
01.03.1961 
Overført fra: 4203-505/45
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1961/566-1/36  Rettigheter iflg. skjøte  
01.03.1961 
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser
Overført fra: 4203-505/45
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1966/718-4/36  Erklæring/avtale  
10.03.1966 
Diverse bestemmelser vedr. overdragelse m.v.
Overført fra: 4203-505/45
Gjelder denne registerenheten med flere
2010/778582-1/200  Seksjonering  
11.10.2010 
opprettet seksjoner:
snr: 21
formål: Bolig
tillegsdel: Grunn
sameiebrøk: 1/22

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttet. Privat vel på gårdsplass.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Skjult elektrisk, tilknyttet tavleskap i utvendig bod. Tavleskapet er utført med med automatsikringer. Tilgjengelig kursfortegnelse og bildedokumentasjon for varmekabler.
Leiligheten har skjult vann og avløpsanlegg. Synlige vannrør/trykkrør i plast (rør i rør). Avløpsrør i plast. Ingen synlige tegn til lekkasjer fra røropplegget. Periodisk mekanisk avtrekk fra kjøkken og baderom.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.