Arendal

Herskapelig byvilla i et attraktivt område av sentrum - Parkering i garasje - Solrik hage - 4 soverom - 2 bad - 3 stuer

Feierheia 5 , 4841 Arendal

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Linn Coucheron Berli
Linn Coucheron Berli Eiendomsmegler MNEF
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 230 m²
Bruksareal 268 m²
Bruttoareal 299 m²
Tomt 523 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1979
Gårdsnummer 501
Bruksnummer 46
Energimerking F
FINN.no 196458969
Sist endret 24.11.2020 09:44
Prisantydning 5 190 000
Totalpris 5 335 742
Ligningsverdi 773 440,-

Beregnet totalkostnad

5 190 000,- (Prisantydning) Omkostninger 129 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 190 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 145 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 335 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Arendal kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Beskrivelse

Feierheia 5 er en herskapelig og klassisk byvilla i et godt bevart område av sentrum. Boligen holder en god standard, med store vindusflater som slipper inn godt med naturlig lys i hele boligen. Boligen går over to etasjer pluss kjeller med garasje. På fremsiden av boligen har du en sjarmerende steinmur med hekk, adkomsten opp til boligen er en bred murtrapp med skiferheller og smijernsgjerde. Du kommer inn i boligens 1. etasje via vindfang, videre inn i en større hall med lysekrone, klebersteinsovn og trapp opp til 2. etasje. I hallen har du garderobaskap og gjestetoalett. Videre har du en stor tv-stue/dagligstue med god plass til sofagruppe og tilhørende møblement. I tilknytning til stuen har du et bibliotek med murpeis, biblioteket kan fint brukes som en ekstra stue eller arbeidsrom. Boligen har et romslig, separat kjøkken med en praktisk hesteskoløsning, godt med skap- og benkplass. Til kjøkkenet har du et stilig tilbygg med store vindusflater som gir en utrolig hyggelig spiseplass, og et samlingspunkt der familie og venner kan møtes for et deilig måltid. I tilknytning til kjøkkenet har du også en større selkapstue. På vei opp trappen til 2. etasje er det utgang til hagen, det er også en bod med kjølerom. I 2. etasje finner du boligens 4 soverom; herunder har det ene soverommet walk-in-closet og hovedsoverommet har eget, delikat bad og walk-in-closet. Videre i etasjen har man et romslig vaskerom og et baderom. Bak boligen har du en stor, usjenert hage med diverse prydbusker, vakre blomster og gressplen. Her kan du innrede hagen med flere hyggelige sittegrupper. Sol fra morgen til kveld. Tilbaketrukken og stille beliggenhet, på en høyde i Arendal sentrum. Her bor man kun en kort gåtur unna Pollen, Torvet og alle byens fasiliteter.

Innhold

Enebolig over to etasjer pluss kjeller.
1. etasje: Vindfang, hall, gang, wc, kjøkken og 3 stuer.
2. etasje: Gang, 4 soverom, 2 garderoberom, 2 bad, vaskerom og bod med kjølerom.
Kjeller: Garasje og bod.
I tillegg er det en frittstående utvendig bod.

Standard

Boligen fremstår som godt vedlikeholdt og med god standard, da flere av boliges rom er pusset opp i nyere tid. Gulver med parkett, flis og belegg. Tapetserte/malte veggflater. Malte plater i himling. Boligen har tidsriktige farger og materialvalg, store vindusflater som slipper inn godt med natulig lys. Boligen ble malt utvendig i 2019.
Boligen har to bad beliggende i 2. etasje, begge badene ble pusset opp i 2015. Badet tilknyttet hovedsoverommet har fliser på gulv med mosaikk flis i dusjhjørne. Fliser på vegger. Baderommet er innredet med dusjgarnetyr på vegg i dusjhjørne, med glassdører, heldekkende dobbel
servant i baderomsinnredning og luksuriøse speil på vegg. Videre er det wc og varmekabler i gulv. Rommet har fått utstedt våtromsbevis av takstmann. Boligens andre bad har flislagte gulv og vegger. Badet er innredet med dusjgarnetyr på vegg i dusjnisje, med skyvedør, servant i stilig design, wc og stråleovn. Sluket er isolert inne i dusjsonen. Vannsøl eller lekkasjevann utenfor denne sonen har ingen/redusert mulighet til å nå sluket. TG2. Det ble ikke oppdaget negative avvikende forhold som kan tolkes til fuktskader.
Boligen har et romslig og praktisk vaskerom. Her er det våtromsbelegg på gulv og malte panelplater på vegger. Rommet er utstyrt med vaskekum i rusfritt stål, opplegg for vaskemaskin og Tørketrommel. Stråleovn er montert på vegg. Noe svelling i panelplater på vegger ved vaskemaskin og manglende tilfredsstillende fall til sluk. TG2. Det ble ikke oppdaget negative avvikende forhold som kan tolkes til fuktskader.
Kjøkkenet i boligen har en praktisk hesteskoløsning, og godt med skap- og benkplass. Innredningen er med hvite profilerte fronter. Nedfelt vaskekum i laminert benkeplate. Fliser på vegg over kjøkkenbenk. Kjøkkenet har hvitevarer som oppvaskmaskin, komfyr, kjøleskap og mikrobølgeovn. Downlight innfelt i himling. På kjøkkenet har du et stilig tilbygg med store vindusflater som gir en utrolig hyggelig spiseplass, og et smalingspunkt der familie og venner kan møtes for et deilig måltid.

Beliggenhet

Boligen har en tilbaketrukken og stille beliggenhet, på en høyde i Arendal sentrum. Her bor man kun en kort gåtur unna Pollen, Torvet og alle byens fasiliteter. Det er også kort gangvei til de fleste bussforbindelser og Arendal togstasjon. Spennende og klassisk villa med særpreg i et godt bevart område av sentrum.

Tomt

Areal: 523 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fint opparbeidet og beplantet, og består av to parseller.
Gnr: 501 Bnr: 46 på 457,9 kvm.
Gnr: 507 Bnr: 1971 på 65,7 kvm.

Garasje / Parkering

Parkering i enkel garasje. Til nabolaget følger det også 3 gjesteplasser.

Barnehage / skole i området

Møllers Asyl barnehage: 0,1 km.
St - Franciskus barnehage (1-6 år): 0,8 km.
Soria Moria barnehage Arendal: 0,9 km.
St. Franciskus skole (1-10 kl.): 0,8 km.
Stinta skole (1-10 kl.): 0,9 km.
Steinerskolen i Arendal (1-10 kl.): 2 km.
Birkenlund skole (1-10 kl.): 2 km.

Forsikring

WaterCircles Polisenummer: 1141372

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1979

Antall soverom

4

Byggeår

1979

Byggemåte

Enebolig over 3 plan bygget i 1979. Skråtomt. Grunnmur av naturstein/betong. Grunnmur er fra gammel bolig. Yttervegger i trekonstruksjon med stående trekledning. Taket har halvvalm form og tekket med glasserte tegelstein/betongtakstein. Vinduer er av 2-lags glass og koblede type. Etasjeskiller i trebjelkelag. Oppvarmingen er strøm og ved. Skorstein med klebersteinsovn og peis. Varmepumpe. Integrert garasje med leddport og elektrisk portåpner i underetasje. Beplantet hage med plen og prydbusker. Trapp med skiferheller og smijernsrekkverk. Frittstående utebod.
Tilstand:
Underetasje/kjeller/garasje ligger delvis under terreng. Vegger i murkonstruksjon. Noe spor etter stripet borrebille i kjeller. Spor etter mus er observert. Vegger er slitt/aldringspreget. Himlingsflater bærer preg av alder/slitasje og har behov for utbedringer. Vanntilsig er observert i krypkjeller. TG2.
Kjelleren er en råkjeller i dag/benyttes til rom der fukt er akseptabelt. Kjelleren kan fortsatt brukes til samme formål, men ventilasjon bør ivaretas for å redusere fukten i luften. TG2.
Noe malingslitte koblede vinduer TG2.
Taktekking har en alder der utbedringer er i tiden. TG2.
Stedvis noe sprekker i grunnmur. TG2.
Frittstående utebod i murkonstruksjon og trekonstruksjon. Natursteinsmur. Stående trekledning. Taket har saltaks form og tekket med glaserte
tegelstein. TG2.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det finnes ikke ferdigattest på boligen, men en innflytningstillatelse for gjenreising av bolig etter brann datert 14.06.1979.
Det foreligger godkjenning for tilbygg kjøkken fra 2002.

Boligens areal

Primærrom: 230 kvm, Bruksareal: 268 kvm, Bruttoareal: 299 kvm
Kjeller:
Bruksareal: 27 m².
Primærrom: 0 m².
1. etasje:
Bruksareal: 114 m².
Primærrom: 114 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, hall, gang, wc, kjøkken og 3 stuer.
2. etasje:
Bruksareal: 127 m².
Primærrom: 116 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, 2 bad, vaskerom, 2 omkldningsrom og 4 soverom. 
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner.

Oppvarming

Boligen oppvarmes med elektrisitet, varmepumpe og vedfyring.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 18 145 kwh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 19 159 pr. år Kommunale avgifter inkluderer eiendomsskatt på kr. 4.866,- for år 2020.

Løpende kostnader

Andre løpende kostnader vil være bla. strøm, villaforsikring, innboforsikring, TV og internett.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 773 440 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 784 383 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Med bil: Fra rundkjøringen ved Arendal togstasjon kjører du opp Iuellsklev, ta til venstre inn på Feierheia, følg veien ca 100 meter og boligen vil komme på venstre hånd. Til fots kan du gå via Bendiksklev fra sentrum og deretter inn på Feierheia. Velkommen til visning.

Bevaringsverdig

Boligen er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, formål i kommuneplanen: Boligbebyggelse, hensynssone kulturmiljø; bevaringsverdig bebyggelse. Støysone. For mer informasjon om reguleringsbestemmelser, kontakt megler.

Offentlige planer

Fløyheia.
Kanal - Pollen-Kittelsbukt.
Varsles oppstart av områdereguleringsplan for arealene innenfor vegene Vestregate, Klevgaten og Høyveien, Arendal kommune.
Varsel oppstart av planarbied for Østregate 12.

Konsesjon / Odel

Det er ingen odel knyttet til salget av denne eiendommen.
Egenerklæring om konsesjonsfrihet må signeres av kjøper, for ubebygd tomt. Gnr: 507 Bnr: 1971

Boplikt

Ingen boplikt

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1980/196-2/36  Bestemmelse om veg  
09.01.1980 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
1932/900167-1/36  Erklæring/avtale  
25.06.1932 
rettighetshaver:Knr:4203 Gnr:507 Bnr:502  
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
 
1948/695-3/36  Erklæring/avtale  
11.05.1948 
Erklæring vedr. veiutvidelse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Arendal kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Vannmåler er innstallert.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Lampe over kjøkkenbord medfølger ikke.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Automatsikringer. Hovedsikringenes kapasitet er 50 Amper.
Vannrør i kobber og avløpsrør i plast/soil. 198 liters varmtvannsbereder fra 1991. Vannrør og avløpsrør i boligen som er fra husets opprinnelige byggeår. TG2 ut fra alder og materialvalg.
I tilknytning til boden i trappen opp til 2. etasje er det et kjølerom. Teknisk anlegg i kjølerom er ikke i funksjon. TG2.
Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
Selger renovrte begge bad i 2015. La fliser på gulv og vegger, skiftet tak og la varmekabler på det ene badet. Skiftet alt av toaletter, dusjer og vasker.
Ny blikk rundt pipen.
Montert ny varmepumpe på kjøkken.
Det bygges ny 4-mannsbolig på en av naboeiendommene.
Det er en gammel fuktskade på parketten i hjørnet til stuen tilknyttet kjøkkenet.
Varmekabelen på kjøkken/stue virker ikke, dette fikk jeg opplyst av selger da jeg kjøpte huset i 2015.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.