Nelaug

Vesentlig oppgradert enebolig på Nelaug - Utsikt mot Nelaugvatnet - Uthus/carport - Romslig tomt

Nelaugvegen 455 , 4863 Nelaug

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Thomas Noddeland
Thomas Noddeland Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

82%

eier sin egen bolig

73%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

78%

har bolig på over 120 kvm

24%

er barnefamilier

34%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 149 m²
Bruksareal 163 m²
Bruttoareal 178 m²
Tomt 1 525 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1935
Gårdsnummer 57
Bruksnummer 81
Energimerking F
FINN.no 202319683
Sist endret 15.03.2021 12:48
Prisantydning 1 650 000
Totalpris 1 705 242
Ligningsverdi 234 204,-

Beregnet totalkostnad

1 650 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 41 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 650 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 55 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 705 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Nelaugvegen 455 er en eiendom som ligger i landlige og naturskjønne omgivelser kun et steinkast unna Nelaugvannet. Her er det kort vei til fine turområder og skogen med rekreasjonsområde og flotte naturopplevelser. I nærheten finner du også gode fiske, padle og bademuligheter.
Boligen har blitt vesentlig oppgradert i perioden 2017 og frem til i dag med bl.a nytt Ikea kjøkken, vaskerom, bad m.v. Boligen ble også bygget på i 2017.
Det første man møter når man ankommer eiendommen er en pent opparbeidet tomt med store plenarealer, frukttrær og blomsterbedd som faller naturlig inn i omgivelsene. Fra eiendommen har man en idyllisk utsikt ned mot Nelaugvannet fra en nyere overbygd terrasse. Tomten er også solrik beliggenhet med sol fra tidlig om morgenen til sent på kveld.

Innhold

1. etasje: Gang, entré, vaskerom, toalettrom, soverom m/ walk in closet, stue, spisestue og kjøkken.
2. etasje: Bad, 2 ganger, 3 soverom og kott.
Kjeller: Kjellerbod

Standard

Boligen har normal god standard og har blitt vesentlig oppgradert i nyere tid. Boligen ble bygd på i 2017 og tilbygget ble innredet med et stort kjøkken fra Ikea og 3 soverom. Badet i 2. etasje er fra 2017 og er utstyrt med dusjkabinett, wc og badromsinnredning. Vaskerommet i 1. etasje sto ferdig i 2017 og er utstyrt med opplegg for vaskemaskin og skapinnredning. I 1. etasje er det også et toalettrom med servant og wc. Nytt kjøkken i 2017 fra IKEA med profilerte fronter og overskap med glassdører, samt laminert benkplate. På kjøkkenet er det også spottbelysning i tak.
I boligen er det parkett, laminat og tregulv, med unntak av våtrom hvor det er belegg. På vegger det malte panelplater og tapet. I himling er det panel og malte plater.
Ut fra kjøkkenet er det bygget et stor terrasse med overbygd utestue med spotter og kveldsol. Nesten samtlige vinduer har blitt skiftet og kledning har blitt skiftet/utbedret etter behov. Elektrisk tavle ble skiftet i 2016/17. Det gjenstår noe arbeid i.h.t til det elektriske(løs ledning utvendig for varmepumpe, manglende deksel for koblingspunkt i himling på vaskerom og at det er benyttet skjøteledning/forgrening i benkskap på kjøkken). Selger opplyser om at han vil rekvirere elektriker til å utbedre disse forholdene i forkant av en overtakelse. 
Uthuset/redskapsboden har blitt oppgradert i nyere tid. Noe arbeid gjenstår, men dette vil bli sluttført av selger før en overtakelse.
Se forøvrig boligrapport fra Anticimex for mer informasjon om boligens tilstand

Beliggenhet

Nelaugveien 455 er en eiendom som ligger i landlige og naturskjønne omgivelser kun et steinkast unna Nelaugvannet. Her er det kort vei til fine turområder og skogen med rekreasjonsområde og flotte naturopplevelser. I nærheten finner du også gode fiske, padle og bademuligheter. Nelaug er også et knutepunkt for togtrafikken fra Oslo i øst til Stavanger i vest. Toget har også flere avganger om dagen ned til Arendal sentrum.
Det første man møter når man ankommer eiendommen er en pent opparbeidet tomt med store plenarealer, frukttrær og blomsterbedd som faller naturlig inn i omgivelsene. Fra eiendommen har man en idyllisk utsikt ned mot Nelaugvannet. Tomten er også solrik beliggenhet med sol fra tidlig om morgenen til sent på kveld.

Tomt

Areal: 1 525 kvm, Eierform: Eiet tomt Tomten er romslig og er opparbeidet med plenareal, terrasse, gruset adkomstvei og gårdstun. Landlig beliggenhet med meget gode solforhold.

Garasje / Parkering

Parkering i carport. Forøvrig god parkeringsplass på egen tomt.

Barnehage / skole i området

Se nabolagsprofil i salgsoppgaven for mer informasjon

Byggemåte

Enebolig over 2 plan bygget i 1935. Betydelige oppgraderinger i 2017. Grunnmur i betong/mur, tilbygg med pillarer. Yttervegger i trekonstruksjon
med stående og liggende trekledning. Vinduer er type 2-lags glass fra 2006 - 2016. Taket har saltaks form og tekket med betongtakstein.
Etasjeskiller i trebjelkelag. Oppvarmingen er strøm og ved. Tegelsteins pipe med vedovn i stue. Varmepumpe montert i stue. Utvedig sydvent
terrasse med utgang fra stue. Overbygget terrasse med utgang fra kjøkken. Overbygget inngangsparti.
Stor gruset gårdsplass. Gressplen. Tilhørende frittstående garasje/uthus m/carport og skur.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige. Selger vil fremskaffe ferdigattest på tilbygget fra 2017 (kjøkken 1. etasje, soverom i 1. etasje og 2 soverom i 2. etasje) i forkant av en overtakelse.  Etter gjennomgang i Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det er omsøkt og godkjennelse på fasadeendringer for tilbygget carport på uthus og tak over inngangsparti til boligen.

Boligens areal

Primærrom: 149 kvm, Bruksareal: 163 kvm, Bruttoareal: 178 kvm
Kjeller:
Bruksareal: 11 m².
Primærrom: 0 m².
1. etasje:
Bruksareal: 98 m².
Primærrom: 98 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 2 ganger, entré, vaskerom, toalettrom, soverom m/ walk in closet, stue, spisestue og kjøkken.
2. etasje:
Bruksareal: 54 m².
Primærrom: 51 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, 2 ganger og 3 soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner.

Oppvarming

Varmepumpe og vedovn i stue. Forøvrig elektrisk oppvarming.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 7 500 kwh. Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 7 500,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 20 086 pr. år

Løpende kostnader

Årlig forsikringspremie for fullverdiforsikring: Ca. Kr. 7.500,-

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 234 204 pr. 11.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 843 133 pr. 11.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra E-18: Sving inn mot Åmli ved Fianesvingen. Følg denne veien ca. 20 km. og ta til venstre skiltet Nelaug. Kjør helt til endes, og ta til venstre inn på en grusvei bak togstasjonen.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, formål i kommuneplanen: Bebyggelse- og anlegg; boligbebyggelse, hensynssone kulturmiljø; bevaringsverdig bebyggelse.

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ingen boplikt på eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1985/1433-3/36  Best. om vann/kloakkledn.  
15.02.1985 
985/1433-2/36  Best. om adkomstrett  
15.02.1985 
Rettighetshaver:Knr:4217 Gnr:57 Bnr:81

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Åmli kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale. Kan overtas på kort varsel.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Eier

Andreas Paul Heinz Klindt

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.