Grimstad

Lys og fin 3-roms leilighet med carport og sportsbod

Borgåsen 22 B , 4885 Grimstad

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Phong Thanh Tran
Phong Thanh Tran Partner / Eiendomsmegler MNEF
Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 56 m²
Bruksareal 59 m²
Bruttoareal 69 m²
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 2012
Gårdsnummer 39
Bruksnummer 113
FINN.no 204534232
Sist endret 14.01.2021 13:02
Prisantydning 1 790 000
Totalpris 1 836 092

Beregnet totalkostnad

1 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 44 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 790 000,-)) -------------------------------------------------------- 46 092,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 836 092,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

2. etg.: Stue, bad/vaskerom, entré, kjøkken, 2 soverom og bod. I tillegg er det carport med tilhørende sportsbod.

Standard

Leilighet oppført i 2012 med gjennomgående normal standard. Her er det hovedsakelig parkett på gulv utenom bad som er flislagt. På vegger er det slette malte flater utenom badet som er flislagt. På bad er det enkel vask, vegghengt toalett, badekar og opplegg for vaskemaskin. Varmekabler på bad. Kjøkkeninnredning med slette fronter og laminat benkeplate. Vedovn i stuen. Viser forøvrig til boligrapport vedlagt i salgsoppgaven.

Tomt

Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Parkering i carport og på felles parkeringsområde.

Felleskostnader

1 231 pr. mnd. Inkl. Forsikring av bygg, forretningsfører mv.

Sameie

Eierseksjonssameie er eiendomsform hvor du som seksjonseier har en sameieandel med enerett til en eierseksjon, mens resten er i sameie mellom eierne. Hver selveierenhet kalles en eierseksjon, resten kalles fellesareal. Andre navn på eierseksjoner benyttes også, for eksempel selveierleiligheter og eiendomsleiligheter. Det er eierseksjonsloven som regulerer forholdene i et eierseksjonssameie. Hver seksjon har et eget grunnboksblad. Denne leilighetens sameiebrøk er 1/24. Vedtekter for sameiet, ordensregler og regnskap finner du i prospektet.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ja

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Vedtekter / husordensregler

Vedlagt i salgsoppgaven.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2012

Antall soverom

2

Byggeår

2012

Byggemåte

Leilighet i 2. etg. i bygg bestående av 6 enheter. Adkomst via felles utvendig trappeoppgang, oppført i trekonstruksjon med stående ytterkledning. Flatt tak. Carport med tilhyørende bod, oppført i trekonstruksjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdiattest er utstedt.

Boligens areal

Primærrom: 56 kvm, Bruksareal: 59 kvm, Bruttoareal: 69 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 59 m².
Primærrom: 56 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Stue, kjøkken, bad/vaskerom, entré og 2 soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner.

Oppvarming

Varmekabler på bad. Vedovn i stuen. Ellers elektrisk.

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 11 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 11 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 14 334 pr. år for 2020. Herav eiendomsskatt kr. 3.108,-

Løpende kostnader

Kommunale avgifter og eiendomsskatt, fellesutgifter til sameiet. Evt. Tv/internett.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

14.01.2011 Best. om vann/kloakk
23.02.2011 Rett til gangsti for enhver beboer

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Grimstad kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Eier

Unni Synnøve Karlsen

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.