Frolands verk

KUN 1 LEDIG! Prosjektert tomannsbolig på Trevanntoppen - Idylliske omgivelser - God standard - Carport - Ca. 112 kvm

Trevanntoppen 4 A og B , 4827 Frolands verk

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Thomas Noddeland
Thomas Noddeland Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

90%

eier sin egen bolig

55%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

53%

har bolig på over 120 kvm

27%

av boligene er nyere enn 20 år

30%

er barnefamilier

Type / Eierform Tomannsbolig / Eierseksjon
Primærrom 55 m²
Bruksareal 112 m²
Tomt 967 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 2021
Gårdsnummer 20
Bruksnummer 292
Energimerking B
FINN.no 193834971
Sist endret 02.09.2021 11:08
Prisantydning 2 650 000
Totalpris 2 664 762

Prisliste

Priser fra kr. 2.650.000,-
Trevanntoppen 4 B (snr.1): SOLGT
Trevanntoppen 4 A (snr.2)
1 og 2.etg (innredet loft): Kr. 2.650.000,-

Oppvarming

Mulighet for peisovn i stuen, varmekabler på bad og i entré, ellers hovedsakelig elektrisk oppvarming. Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

Velkommen til Trevanntoppen 4 A og B

Nå selges en helt ny tomannsbolig i idylliske omgivelser på Trevanntoppen. Boligene vil holde god standard med 1-stavs laminat på gulv, gips på vegger og i tak, kjøkken med kvalitetsinnredning fra Strai og godt utstyrt bad.
Boligene vil ligge sentralt i boligfeltet og leveres med terrasser og plen. Her kan man nyte utsikten mot Trevann i solrike omgivelser.
Det leveres carport rett ved inngangspartiet.
Følelsene og fordelene ved å kjøpe ny bolig er mange:
- Lave vedlikeholdskostnader
- Lave driftskostnader
- Lavt energiforbruk
- Mulighet til å påvirke sluttresultatet
- Praktiske og moderne løsninger
- Lav dokumentavgift
- Tilpasset framtiden/alderdom
- Trygghet
- Kun nytt er nytt!

Innhold

Boligene leveres med innredet med:
1. etasje: Hall, stue, kjøkken, bad/vaskerom og soverom. Utvendig bod i tilknytning til inngangspartiet.
2. etasje  : Loftstue, 2 soverom, bad og bod.

Standard

Boligene vil bli levert med en gjennomgående god standard og leveres nøkkelferdig til kunde.
Boligene leveres med 1-stavs laminat på gulv i alle rom, unntatt våtrom hvor det vil bli lagt flis. Vegger kles med gips i tørre rom og baderomsplater på bad/vaskerom. I himling leveres gips. Kjøkken leveres med kvalitetsinnredning fra Strai tilpasset boligen. Kjøkken medfølger med kr. 65.000,- inkl. mva, montering og frakt.  Hvitevarer medfølger ikke i leveransen. På badrommene leveres badromsinnredning(60cm) med speil og lys, toalett og dusjvegger. På badet i 1. etasje leveres opplegg for vaskemaskin.
Boligene vil ha utgang til en solrik terrasse fra stuen i 1. etasje og vil disponere et eget tilleggsareal. Se vedlagt oversiktskart i salgsoppgaven for mer informasjon.

Trevanntoppen boligfelt

Trevanntoppen boligfelt er et mindre boligfelt med en fantastisk beliggenhet ved Trevann på Frolands Verk i Froland kommune.
Boligfeltet er under opparbeidelse og flere av boligtomtene er ferdigstilt. Boligfeltet er normalt åpent for publikum og man kan kjøre helt opp til de øverste tomtene i feltet, eller parkere ved Trevann og ta en spasertur opp i feltet.
Alle beboerene på Trevanntoppen boligfelt vil få tilgang til aktivitets- og friområde ved Trevann.
Badeplass og uteområde: Flott offentlig badestrand ved Trevann. Badeplassen har stor, fin sandstrand, parkeringsplass og toalettanlegg.
Trevann ligger ca. 40 meter over havet og er en av mange innlandsvann som renner ut i Nidelva. Vannet er et yndet rekreasjonsområde og et populært bade- og fiskevann. Med båt i Trevann kan man komme ut i Nidelva og følge denne helt til fossen ved Eivindstad (motstrøms) og Rykene (medstrøms). Man kan også komme seg til Rorevann i Grimstad med båt.  Fra gamle tider var dette en hovedferdselsåre mellom Froland og Grimstad for transport av varer og folk.
Litt om Frolands Verk: Frolands Verk Kultursenter finner man en kort spasertur fra boligfeltet. Området er kjent for sine mange aktiviteter, sin kulturhistorie med opprettelse av jernverk på 1700 tallet og flotte uteområder.  Man bør oppleve eplehagen til storgården i blomstringstiden, torvtrappene som er satt i stand og lysthuset som er restaurert med en nydelig utsikt over Trevann og omegn. Den kjente norske matematikeren Nils Henrik Abel, som regnes som en av matematikkens største begavelser døde på Frolands Verk i 1829.

Parkering

Begge boligene vil ha carport. Forøvrig parkering på fellestomt. Det legges klart trekkrør for strøm til carport.

Estimerte felleskostnader

Endelige felleskostnader vil bli satt opp av forretningsfører/sameiets styre ved overtagelse. I tillegg vil det påløpe andre løpende kostnader som for eksempel strømforbruk i den enkelte leilighet, innboforsikring, kommunale avgifter osv.
Pliktig medlemskap i velforrening. Årlig kontigent er estimert til ca kr. 500,-.
Kommunale avgifter er ikke fastsatt ennå da boligene ikke er bygget og seksjonert. Froland kommune fastsetter endelige kommunale avgifter og det tas derfor forbehold om dette. Kommunale avgifter faktureres direkte til enhver kjøper fra Froland kommune.

Formuesverdi

Formuesverdi er ikke fastsatt. Ligningsverdien fastsettes av Ligningskontoret etter ny beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt «primærbolig» (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller «sekundærbolig» (alle andre boliger man måtte eie). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 40% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Se http:/www.skatteetaten.no for nærmere informasjon..

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner.

Boligens areal

Bruksareal: 112 kvm
Bruksareal: 112 m²
Primærrom:104 m²
1.etasje:
Bruksareal: 60 m²
Primærrom: 55 m²
2. etasje:
Bruksareal: 52 m²
Primærrom: 48 m²
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Arealene er kun oppgitt av arkitekt og ikke kontrollert av megler. Mindre arealavvik kan forekomme.

Bebyggelsen

Seksjonseierne vil ha eksklusiv bruksrett til sin seksjon og eie en ideell andel i sameiets eiendom og fellesarealer i forhold til sameiebrøk.

Reguleringsplan / reguleringsbestemmelser

Eiendommen ligger i et regulert område, avsatt med formål bolig.

Vei/Vann/Avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til reguleringskart

Betalingsbetingelser

Kjøper skal innbetale 100 % av kjøpesum ved overtakelse. Kjøper trenger ikke å etablere byggelån i byggeprosessen. Ved inngåelse av kjøpsbekreftelse må finansieringsbekreftelse overleveres megler. Selgers standard kjøpekontrakt er tilpasset Bustad-oppføringslova og kan ikke forventes benyttet ved salg til kjøpere som ikke er forbrukere og som dermed faller utenfor Bustadoppføringslova.

Endringsarbeider

Endringsarbeid kan kun kreves for en verdi av inntil 15 % av kjøpesummen. Eventuelle tilvalg faktureres direkte fra entreprenør. Det vil utarbeides egen tilvalgsliste med priser. Muligheter for tilvalg vil være avhengig av hvor langt man er kommet i byggeprosessen

Kredittvurdering/Hvitvaskingsloven

Selger forbeholder seg retten til å foreta kredittvurdering av kjøperne. Eiendomsmeglere ble fra 06.03.09 underlagt bestemmelsene i Hvitvaskingsloven. Dette innebærer blant annet at eiendomsmegleren har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Bustadoppføringslova

Bustadoppføringslova av 13. juni 1997 nr. 43. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som profesjonell/investor. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.
Selger er etter Bustadoppføringslova § 12 pliktig til å stille garanti på 3 % av kjøpesummen i byggetiden og 5 % av kjøpesummen i 5 år etter overlevering. Til det er dokumentert at det foreligger garanti i samsvar med paragrafen her, har forbrukeren rett til å holde tilbake alt vederlag. Overføring av innbetalt beløp til selger er avhengig av selgers garantistillelse i.h.t. Bustadoppføringslova § 47.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.