Froland

TA KONTAKT FOR PRIVATVISNING - Flott enebolig over tre etasjer og stor garasje i Ovelandsheia. Avskjermet tomt.

Kobbervegen 12 , 4820 Froland

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jan Terje Øygarden
Jan Terje Øygarden Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

76%

eier sin egen bolig

36%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

51%

har bolig på over 120 kvm

92%

av boligene er nyere enn 20 år

45%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 212 m²
Bruksareal 227 m²
Bruttoareal 251 m²
Tomt 786 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 2000
Gårdsnummer 18
Bruksnummer 415
Energimerking C
FINN.no 207029415
Sist endret 12.06.2021 08:33
Prisantydning 3 490 000
Totalpris 3 591 242
Ligningsverdi 790 811,-

Beregnet totalkostnad

3 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 490 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 101 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 591 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Boligen ligger litt avskjermet mot naboer, på en liten høyde i terrenget. Bak boligen er det et større platå som er pent opparbeidet med brostein, diverse beplantning og hekker. Eiendommen har sen kveldssol og noe utsikt mot Osedalen og deler av Ovelandsheia.
Ovelandsheia byggefelt er i dag ett av de mest populære byggefeltene i kommunen. Det er kort vei til barnehage, skole, idrettstadion, ballbinge, flotte turområder med badestrand, tennisbane m.m. Det er også gangavstand til Frolandia med badebasseng, treningssenter og flerbrukshall.
Boligen har en gjennomgående god standard fra byggetiden og delvis kosmetisk oppgradert de senere årene
Trygt & godt oppvekstmiljø
Dobbel garasje & innredet loft
Innholdsrik planløsning & mulighet for mange soverom

Innhold

Innholdsrik planløsning som går over 3. etasje:
1. etasje: Hall, vaskerom, bod, soverom/kino/kjellerstue og soverom.
2. etasje: Gang, stue, soverom, kjøkken og bad/wc.
3. etasje: Loftstue, 2 soverom og bad/wc.

Standard

Boligen ble i utgangspunktet oppført med en høy standard for byggetiden og er godt vedlikeholdt og noe modernisert etter byggeår. Samtlige bad er fliselagt. Kjøkkeninnredning i robust eik utførelse med særpreg. Samtlige hvitevarer på kjøkken medfølger handelen. Noe bruksslitasje må kjøper forvente. Det ble innredet over garasjen med egen "ungdomsavdeling" i 2020. Kino/soverom/kjellerstue i 1. etasje er innredet etter byggeår av nåværende eier.

Internett

Det ligger klart med fiber i boligen.

Entré

Romslig inngangsparti med stedbygget garderobeløsning. Varmekabler i deler av hallen.

Stue

Pen og lys stue med varmepumpe og peis. Mange vinduer som slipper inn mye lys.

Kjøkken

Robust kjøkkeninnredning i eik. Samtlige hvitevarer medfølger handelen. Det er god plass til spisestue på kjøkkenet. Dør ut til hage.

Bad

Flislagt bad med varmekabler, dusj, stor servantinnredning, wc og badekar.

Hage

Tomten hvor boligen er oppført på er en av de bedre tomtene i dette delfeltet. Her er lite innsyn fra naboer og naturlig avgrensing av tomten. Tomten er i sin helhet pent opparbeidet med natursteinsmurer, hellelagt inngangsparti, brostein, hekker, diverse beplantning, utvendig spottbelysning mv. Tomten er opparbeidet av Oveland Utemiljø AS etter tegning fra landskapsarkitekt Liv Rose.

Beliggenhet

FROLAND PROFIL
Froland kommune er en kommune i vekst og i 2020 passerte kommunen 6.000 innbyggere. Geografisk er kommunen stor med et areal på 642 km², og strekker seg fra Libru i sør til Mykland og Risdal i nord. Osedalen er Frolands kommunesenter, og her finner du et godt utvalg av butikker, kommuneadministrasjon, skole og flere barnehager. Froland er en viktig pendlerkommune for Arendal og Grimstad der mange av kommunens innbyggere har sitt daglige virke. Froland Skole på Mjølhusmoen har gjennomgått en omfattende ombygging de siste årene. I tillegg er det bygget flerbrukshall og svømmehall ved Froland Idrettstadion Kringla som stod ferdig sommeren 2011. Kommunen er kjent for å ha et godt oppvekstmiljø med mange gode tilbud til deg som liker aktiv fritid, i forening, alene, eller sammen med din familie.

Byggemåte

Enebolig over 3-plan bygget i år 2000. Grunnmur og underetasje oppført i betong og forblendet med skifer. Yttervegger i trekonstruksjon med liggende malt trekledning. Vinduer er type 2-lags glass fra byggeår. Taket har saltaks form og tekket med betongtakstein. Kvist med loftstue og balkong. Etasjeskiller i trebjelkelag.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 02.11.2000 for boligen. anmerkningene som er inntatt i den midlertidige brukstillatelsen er utbedret og det skal i forbindelse med salget utstedes ferdigattest. Det foreligger ferdigattest på garasje.

Boligens areal

Primærrom: 212 kvm, Bruksareal: 227 kvm, Bruttoareal: 251 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 82 m².
Primærrom: 67 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall, vaskerom, kjellerstue og soverom.
1. etasje:
Bruksareal: 88 m².
Primærrom: 88 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad, soverom, kjøkken og stue
2. etasje:
Bruksareal: 57 m².
Primærrom: 57 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Loftstue, 2 soverom og bad
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Barnehage / skole i området

Se nabolagsprofil på neste side i prospektet for bl.a. informasjon om barnehage og skole.
Froland barne- og ungdomsskole på Mjølhusmoen, like utenfor Froland sentrum Osedalen.

Tomt

Areal: 786 kvm, Eierform: Eiet tomt. Tomten hvor boligen er oppført på er en av de bedre tomtene i dette delfeltet. Her er lite innsyn fra naboer og naturlig avgrensing av tomten. Tomten er i sin helhet pent opparbeidet med natursteinsmurer, hellelagt inngangsparti, brostein, hekker, diverse beplantning, utvendig spottbelysning mv. Tomten er opparbeidet av Oveland Utemiljø AS etter tegning fra landskapsarkitekt Liv Rose.

Garasje

Dobbel garasje fra 2002. Det er innlagt strøm og elektriske port i garasjen.
1. etasje: Bruksareal: 36 m².  Parkering til to bilder
2. etasje: Bruksareal: 17 m². Innredet "ungdomsavdeling" eller lager.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner.

Oppvarming

Varmepumpe i stuen. Varmekabler i deler av hallen og på bad/vaskerom. Vedfyring på kjøkken i eldre antikk etasjeovn. Ellers elektrisk oppvarming.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter C. Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 19 818 pr. år

Eiendomsskatt

Det er i Froland kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2021.  Eiendomsskatten er ikke fastsatt enda. Kontakt eventuelt Froland kommune for mer informasjon.

Løpende kostnader

Årlig medlemskap i Ovelandsheia velforening utgjør kr. 300,-

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 790 811 pr. 31.12.18 13:50 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 846 918 pr. 31.12.18 13:50 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Nei.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eiendomsskatt til kommunene har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieravgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Froland kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hvitevarer er inkludert. Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider.  Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger.
Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis.
Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til  "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Eier

Leif Normann Johansen Hanne Mortensen Johansen

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.