Froland

Innholdsrik leilighet i veletablert byggefelt - Parkering i garasje med El bil lader

Fjellstubben 2B , 4820 Froland

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Thomas Noddeland
Thomas Noddeland Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

76%

eier sin egen bolig

36%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

51%

har bolig på over 120 kvm

92%

av boligene er nyere enn 20 år

45%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 78 m²
Bruksareal 78 m²
Bruttoareal 91 m²
Tomt 972 m² / Fellestomt
Soverom 3
Etasje 1
Byggeår 2010
Gårdsnummer 18
Bruksnummer 545
Energimerking D
FINN.no 207967747
Sist endret 09.06.2021 11:09
Prisantydning 1 890 000
Totalpris 1 946 242
Ligningsverdi 633 892,-

Beregnet totalkostnad

1 890 000,- (Prisantydning) Omkostninger 47 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 890 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 56 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 946 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Innholdsrik selveierleilighet med sentral beliggenhet på Ovelandsheia i Froland.
Kvaliteter ved leiligheten:
•God planløsning med bl.a 3 soverom, romslig kjøkken, lys stue m.v
•Parkering i garasje med El-bil lader
•Nærhet til Froland sentrum i Osedalen
•Terrasse i direkte tilknytning til inngangspartiet

Innhold

Vindfang, stue, kjøkken, tre soverom og bad/vaskerom.

Standard

Eiendommen har normal god standard etter byggeår og fremstår som godt vedlikeholdt. På gulv er det hovedsakelig parkett og på vegger er det malt trepanel. I himling er det malte plater.

Entré

Praktisk entrè med med pene fargevalg. I entrèn er det  fliser på gulv, samt beverpanel på vegger. Her er det varmekabler i gulv.

Stue

Lys og romslig stue med smakfulle fargevalg. På gulv er det parkett og på vegger er det malt trepanel.

Kjøkken

Kjøkken fra Sigdal. Nytt kjøleskap i 2020. Innredning med slette fronter lyse fronter. Nedfelt vaskekum i laminert benkeplate. Oppvaskmaskin. Kjøkkenventilator montert i overskap.Panelplater på veggflater. Parkett på gulv. Malte plater i himling. Kjøkken er gitt TG1 i boligrapporten fra Anticimex.

Bad

Romslig kombinert bad/vaskerom med fliser på gulv og vegger. Malte plater i himling. Dusjkabinett. Heldekkende servant i baderomsinnredning. Wc. Opplegg for vaskemaskin. Varmtvannsbereder. Vannskapsentralen montert på vegg. Varmekabler i gulv. Det er montert ny vifte og dusjkabinett i senere tid.
Badet er gitt TG2 i boligrapporten fra Anticimex på bakgrunn av sprekk i innvendig hjørne nede mot gulv bak dusjkabinett.

Soverom

Soverommene er gjennomført med pene og moderne fargevalg. Parkett på gulv, samt malt panel på vegger.

Beliggenhet

Boligfeltet Ovelandsheia, innehar mange kvaliteter som f.eks. nærhet til kommune sentrum, butikker og fritidsaktiviteter som minigolfbane, volleyballbane og balløkke. Herfra er det kort vei til fine badeplasser ved Ovelandstjenna og Osvollen familiepark. Det er også kort vei til skolen og barnehage, samt Frolandia, med treningssenter, badebasseng med sklie og stupebrett, flerbrukshall mv.

Felleskostnader

180 pr. mnd. Felles bygningsforsikring

Sameie

Uetablert sameie, hvor det kun betales en felles bygningsforsikring.
Eierseksjonssameie er eiendomsform hvor du som seksjonseier har en sameieandel med enerett til en eierseksjon, mens resten er i sameie mellom eierne. Hver selveierenhet kalles en eierseksjon, resten kalles fellesareal. Andre navn på eierseksjoner benyttes også, for eksempel selveierleiligheter og eiendomsleiligheter. Det er eierseksjonsloven som regulerer forholdene i et eierseksjonssameie. Hver seksjon har et eget grunnboksblad. I dette sameiet er det totalt  2  eierseksjonser. Denne leilighetens sameiebrøk er  1/3. Vedtekter for sameiet  finner du i prospektet. Det foreligger ikke regnskap og ordensregler for sameiet.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei

Regnskap

Foreligger ikke

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Byggemåte

Sokkelleilighet med garasje i boligbygning som er oppført i 2010. Grunnmur med isolert ringmur og vegger i mur og trekonstruksjon. Liggende malt trekledning. Vinduer er type 2-lags glass. Taket har saltaks form og tekket med betongtakstein. Terrasseplatting ved inngangspartiet. Takoverbygd inngangsparti. Etasjeskiller i trebjelkelag. Oppvarmingen er elektrisk. Det er montert skorstein med mulighet for vedfyr. Tilhørende inntilbygget
garasje med leddport og elektrisk portåpner. Opplegg for el.bil. Utearealer er felles.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest  datert 16.06.2010 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 78 kvm, Bruksareal: 78 kvm, Bruttoareal: 91 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 78 m².
Primærrom: 78 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, stue, kjøkken, 3 soverom og bad/vaskerom
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Barnehage / skole i området

Bliksåsen barnehagen: 2 km
Froland skole (1-10.klasse): 1,6 km

Adkomst

Fra Osedalen kjører man RV 42 i retning Evje. Ta av første vei til venstre mot Ovelandsheia, deretter tredje vei til høyre. Leiligheten ligger på høyre side.

Tomt

Areal: 972 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Tomten er opparbeidet med gruset innkjørsel, plen og terrasse.

Garasje / Parkering

Parkering i garasje på 17 kvm. Garasjen har leddport og elektrisk portåpner. Det er montert El-bil lader i garasjen.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner.

Oppvarming

Elektrisk. Varmekabler på bad/vaskerom og i entrè.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 9 841 kwh. Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 9 841,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 17 148 pr. år herav eiendomsskatt på kr. 1.820,-.

Løpende kostnader

Fellesutgifter går til felles bygningsforsikring: Kr. 180,- per mnd.
Årlig avgift til brøyting ligger mellom kr. 2-3.000,- avhengig av snømengde (felles avtale med nabo i boligen over)Det er opptil en ny eier å inngå en en egen avtale vedr. brøyting.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 633 892 pr. 31.12.18 15:18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 282 011 pr. 31.12.18 15:18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Planer om utbygging på Ovelandsheia delfelt B11 ved innkjøring til Oselia. Hovedformålet i planen er bygging av boliger/småhusbebyggelse (eneboliger, tomannsboliger, rekkerhus, kjedehus eller lignende.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ingen boplikt på eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
2012/617800-1/200 -  Seksjonering

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Froland kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hvitevarer på kjøkken medfølger.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Eier

Miriam Mjøs

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.