Arendal

BUD MOTTATT! Innholdsrik enebolig med leilighet i underetasjen, beliggende høyt og fritt på Bie.

Bieveien 88 , 4825 Arendal

BE OM SALGSSUM
Linn Coucheron Berli
Linn Coucheron Berli Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

83%

eier sin egen bolig

20%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

79%

har bolig på over 120 kvm

40%

av boligene er nyere enn 20 år

39%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 216 m²
Bruksareal 224 m²
Bruttoareal 251 m²
Tomt 579 m² / Eiet tomt
Soverom 6
Byggeår 2002
Gårdsnummer 433
Bruksnummer 325
Energimerking C
FINN.no 218391487
Sist endret 09.06.2021 19:45
Prisantydning 4 190 000
Totalpris 4 304 612
Ligningsverdi 1 005 640,-

Beregnet totalkostnad

4 190 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 100 620,- (Dokumentavgift) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 114 612,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 304 612,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Eiendommen ligger høyt og fritt til og har en barnevennlig beliggenhet i et attraktivt og rolig boligfelt ca 3,5 km vest for sentrum. Noe utsikt mot Hølen. Fra boligen er det gangavstand til Strømmen oppvekstsenter med barnehage og skole 1-7 trinn med SFO. Eiendommen har en pent opparbeidet hage og gode parkeringsmuligheter.
Boligen går over tre plan med godkjent leilighet. Boligen inneholder bl.a. kjøkken med spiseplass, romslig stue med peis, 4 soverom, 2 baderom og vaskerom. Fin leilighet i u.etg. med bad, 2 soverom, kjøkken og stue.
Boligen ligger like ved Åsbieskogen hvor det er flotte turmuligheter. For øvrig er det kort avstand til bussforbindelser, badeplasser i Hølen og Maxis handlesenter.

Innhold

Innholdsrik enebolig over 3 plan. i Underetasjen er det innredet leilighet.
Underetasje: Vindfang, gang, bad, 2 soverom, stue og kjøkken. I tillegg er det to innvendige boder.
1. etasje: Vindfang, gang, bad, soverom, stue, kjøkken og vaskerom.
2. etasje: Loftstue, bad, bod og 3 soverom. Tilgang til øverloft.

Standard

Boligen fremstår som svært velholdt. Hus og grunnmur er nymalt på utsiden. Boligen har store rom og vindusflater som slipper inn godt med naturlig lys. Gulvene er i hovedsak med parkett og fliser.

Entré

Innbydende entré/gang med praktisk garderobe for oppheng av yttertøy. Fra gangen er det videre trappeadkomst til 2. etasje.

Stue

Boligen har to stuer. En romslig stue i 1. etasje med vedovn, her har du plass til både sofagruppe og spisegruppe. Videre er det en loftstue som passer perfekt for TV-stue til de yngre. Fra begge stuene er det utgang til balkong, med utsyn og gløtt ned til Hølen.
I leiligheten har man også en stue med god plass til hyggelig sofagruppe.
 

Kjøkken

Stort og praktisk familiekjøkken med god skap- og benkeplass. Kjøkkenet er utstyrt med dobbelvask, stekeovn, koketopp på gass, oppvaskmaskin og plass til kjøleskap. kjøkkenventilator over koketopp. Kjøkkenet gir også gode muligheter for spiseplass i tillegg til kjøkkenøy.
I leiligheten har man et enkelt kjøkken med god skapplass og muligheter for spisebord. Frittstående hvitevarer.

Bad

Boligen har 2 bad og et vaskerom, i tillegg til et bad i leiligheten.
Badet i 1. etasje er pusset opp og utvidet i 2018. Gulvet er med fliser og veggene er med plater. Varme i gulv. Baderommet er innredet med vask i innredning, klosett og dusjkabinett. Badet i 2. etasje er fra byggeår. Gulv og vegger er med fliser. Varme i gulv. Baderommet et utstyrt med vask i innredning, klosett, hjørnekar og dusjnisje. Praktisk vaskerom i 1. etasje med belegg på gulv og plater på vegg. Vaskerommet er utstyrt med innredning, skyllekum og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Egen utgang.
Badet i leiligheten er fra byggeår. Gulv med fliser og vegger med plater. Baderommet er utstyrt med vask i innredning, klosett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin.

Uteareal

Eiendommen er pent opparbeidet med belegningsstein, plen, prydbusker, gruset innkjørsel samt blomsterbed. Her er utsikt til Hølen/Strømmen. Det er to praktiske, provisoriske boder som kommer godt med for lagring og oppbevaring. Den ene boden blir i dag benyttet til treningsrom.

Soverom

Boligen har totalt fire soverom, i tillegg er det to soverom i leiligheten. I hovedboligen finner du tre soverom i 2. etasje og et soverom i 1. etasje, som også egner seg ypperlig som et kontor. Hovedsoverommet er innredet med et romslig garderobeskap.

Beliggenhet

Eiendommen ligger høyt og fritt til og har en barnevennlig beliggenhet i et attraktivt og rolig boligfelt ca 3,5 km vest for sentrum. Noe utsikt mot Hølen. Fra boligen er det gangavstand til Strømmen oppvekstsenter med barnehage og skole 1-7 trinn med SFO. Boligen ligger like ved Åsbieskogen hvor det er flotte turmuligheter. For øvrig er det kort avstand til bussforbindelser, badeplasser i Hølen og Maxis handlesenter. Eiendommen har en pent opparbeidet hage og gode parkeringsmuligheter.

Løpende kostnader

Andre løpende kostnader vil være bla. strøm, villaforsikring, innboforsikring, TV og internett.
Medlemskap i Bieveien VEL ca. kr. 200,- per år.

Forsikring

Sorebrand Polisenummer: 3642267

Boligens areal

Primærrom: 216 kvm, Bruksareal: 224 kvm, Bruttoareal: 251 kvm
U . etasje:
Bruksareal: 73 m².
Primærrom: 65 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang, bad, 2 soverom, stue, kjøkken.
1. etasje:
Bruksareal: 87 m².
Primærrom: 87 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang, soverom, stue, kjøkken, vaskerom, bad.
2. etasje:
Bruksareal: 64 m².
Primærrom: 64 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, bad, 3 soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Fra Arendal mot Strømmen. Ta til høyre mot Bjorbekk i rundkjøring. Følg veien rett frem og ta til høyre opp til Bie boligfelt. Kjør opp bakken og følg veien til kryss og ta til venstre opp bakken ta andre avkjørsel til venstre. Huset ligger som andre hus på høyre side. Velkommen!

Tomt

Areal: 579 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Flere biloppstillingsplasser på egen tomt.

Byggemåte

Grunn og fundamenter består av fjell og fyllmasse i stein. Grunnmur består av Leca. Grunnmursplate montert utvendig på murens tilbakefylte sider. Yttervegger er i tre med liggende kledning. Kledning er lektet ut i fra vindsperre med tilhørende lufting. Vinduene er av type isolerglass. Taket er av type saltak. Konstruksjonen består av prefabrikkerte takstoler. Isolasjon lagt ut og god utlufting av øverloft. Litt mugg på enkelte undertaksplater, er vanlig på denne type plater. Ingen luftespalte montert i skråtak, lufting er valgt lagt ute under stein. Taket er tekket med betongtakstein i fra boligens opprinnelse. Undertak består av plater. Vannbord side øst ende nord dekker lite ut over stein. Mangelfull undertekking ved pipe.
Se vedlagt tilstandsrapport for mer informasjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 17.11.2004. Det ble utstedt midlertidig brukstillatelse 14.05.2002.
Tilbygg av vindfang i 1. etasje fra 2018 er ikke blitt søkt om. Iht. opprinnelige bygningstegninger er soverommet i 1. etasje blitt omgjort fra bod til soverom, det er ikke søkt om bruksendring.

Barnehage / skole i området

Lille-Strømsbu barnehage
Strømmen barnehage (0-6 år)
Alvehetta FUS barnehage (0-6 år)
Strømmen oppvekstsenter (1-7 kl.)
Stinta skole (1-10 kl.)

Adgang til utleie

Det er godkjent leilighet i underetasjen. Denne leies ut for kr. 6.900,- per mnd., inkludert internett.
Hvitevarer på kjøkken i leilighet følger med. Sofa, spisebord, en seksjon, hjørneskap og seng på det lille soverommet kan medfølge. Leiligheten har egen strømmåler og varmtvannstank.

Oppvarming

Boligen oppvarmes med elektrisitet og vedfyring. 

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Nåværende eier har hatt strømutgifter på ca. kr. 25.000,- per år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 32 786 pr. år
Kommunale avgifter inkluderer; Ab.gebyr og forbruk vann, ab.gebyr og forbruk avløp, feiegebyr, renovasjon (kr. 8.695,- per år) og eiendomsskatt (kr. 8.070,- per år)
Agder renovasjon har tatt over alt som har med renovasjon å gjøre, dvs fakturering, henting, endring av abonnement og spørsmål rundt dette. Dere finner mer informasjon på Agder renovasjon sin hjemmeside: https://agderrenovasjon.no/
Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Agder renovasjon kjenner ikke samlet gebyr for eiendommen før året 2021 er omme. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.
Eiendomsskatt; det er ny takst på alle eiendommer som skal betale eiendomsskatt i Arendal kommune. Første termin for eiendomsskatten vil først bli fakturert i april/mai og gjelder da for 4 måneder. De neste terminene er august og desember. Dere kan lese mer om dette her; https://www.arendal.kommune.no/politikk-og-organisasjon/prosjekter-og-utvikling/ny-eiendomsskatt-2021/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 005 640 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 620 303 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det er ikke registrert pågående planarbeid på eiendommen eller i nærheten av eiendommen

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Ingen boplikt

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen rettigheter eller heftelser for eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Rør er i plast og kobber. VVS beredere à 198 og 287 liter montert i bod til underetasjen.
Sikringsskap til leiligheten montert i bod. Hovedsikring 32 ampere, 11 kurser.
Sikringsskap til hovedboligen er montert i gang 1. etasje. Hovedsikring 40 ampere, 16 kurser.
Selgers egenerklæringsskjema:
- Nytt, utvidet bad i hovedetasjen i 2018 utført av Nicolaecom. Varmekabler utført av Arendal Elektro. Lagt membran ifm legging av varmekabler på nytt badegulv.
- Underetasjen hadde en episode med maur sist sommer. Forsvant etter utsetting av giftboks.
- Noe skjeggkre. Limfeller satt ut.
- Flyttet innkjørselen fra sørsiden til nordsiden i 2020. EP Anlegg A.
- Varmekabler i vindfang og nytt bad. Ladekabel og sikringsskap i utebod. Arendal Elektro ved Ole Martin Gjertsen.
- Vindfang tilbygget i 2018 av Nicolaecom.
- Parkett under kjøleskap har løftet seg pga varme fra kjøleskap. Dette er i skjøten og ca 5-10 mm høyt. Blandebatteriet på kjøkkenet lekker ved bruk.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Bieveien 88, 4825, Arendal, Gnr. 433 bnr. 325 i Arendal kommune

Eier

Richard Alonso Quispe-Ordóñez Siri Terese Wollan Quispe

Oppdragsnummer

40-21-0054

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.