Arendal

BUD MOTTATT ! Sentrumsnær, og innholdsrik enebolig med leilighet i underetasje i Meyergaten.

Meyergaten 13 , 4836 Arendal

BE OM SALGSSUM

NABOLAGSPROFIL

72%

eier sin egen bolig

39%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

31%

har bolig på over 120 kvm

1%

av boligene er nyere enn 20 år

24%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 151 m²
Bruksareal 152 m²
Bruttoareal 169 m²
Tomt 166 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 1886
Gårdsnummer 502
Bruksnummer 293
Energimerking G
FINN.no 218687526
Sist endret 12.06.2021 15:00
Prisantydning 2 500 000
Totalpris 2 567 742
Ligningsverdi 603 313,-

Beregnet totalkostnad

2 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 53 750,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 67 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 567 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Meyergaten 13 har en svært sentral beliggenhet med gangavstand til det meste. Kun få minutter å gå til Arendal sentrum, Stinta skole, idretts-og svømmehall, Sørlandet sykehus, kolonialforretninger, bussholdeplass m.m.
Boligen er en enebolig på 3 etasjer med utleieenhet i underetasje.
I tillegg en frittstående utebod på 4 kvm.

Innhold

Underetasje -  P-rom: 46 kvm BRA: 46 kvm BTA: 54 kvm:
Vindfang, kjøkken, stue, bad/vaskerom og 2 soverom.
1. etg. - P-rom: 68 kvm, BRA: 68 kvm, BTA: 75 kvm:
Vindfang, vaskerom, gang, bad, stue, kjøkken og 1 soverom.
2.etg. - P-rom: 37 kvm, BRA: 38 kvm, BTA: 40 kvm:
2 ganger, arbeidsrom, 2 kott og 2 soverom. Utgang til veranda fra det ene soverommet.

Standard

Boligen ble oppgradert og noe ombygget i perioden 1999 - 2001. Det ble bl. a. byttet vinduer og to av ytterveggene. Det ble også etablert vaskerom og bad i hovedetasjen.
Leiligheten i underetasjen ble renovert i 2006/2007.
Her er det varmekabler i alle gulv. Gulvene er flisebelagt, utenom bad/vaskerom som har vårtomsbelegg. Vegger har mdf plater eller er malte.
Hovedboligen, 1. og 2. etasje har laminat på de fleste gulv. Stue har parkett og bad har fliser på både gulv og vegger. Veggene er stort sett malte i de fleste rom.
I gangen er det skyvedørsgarderobe med speildører.
Varmepumpe er ca. 2 år gammel og er plassert i trappegang mellom 1. og 2. etasje.
Varmtvannsbereder var ny i 2020 (er med waterguard).

Beliggenhet

Sentralt beliggenhet på Strømsbu /Stinta med kort avstand til det meste

Forsikring

If Polisenummer: 6685366

Boligens areal

Primærrom: 151 kvm, Bruksareal: 152 kvm, Bruttoareal: 169 kvm
U . etasje:
Bruksareal: 46 m².
Primærrom: 46 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, kjøkken, stue, bad/vaskerom og 2 soverom.
1. etasje:
Bruksareal: 68 m².
Primærrom:68 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, vaskerom, gang, bad, stue, kjøkken og soverom.
2. etasje:
Bruksareal: 38 m².
Primærrom: 37 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  2 ganger, 2 soverom, arbeidsrom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Spaserer du så følg Strømsbuveien inn fra Vestregate til du kommer til skilt som viser til Damgaten, følg denne gaten opp bakken til veikryss, ta så til venstre og du vil se Mayergaten 13  rett front.
Med bil, kjør opp Vesterveien til rundkjøring, ta første avkjørsel til høyre (forbi kolonialforretningen Coop Ekstra Dampen) følg veien videre (hold høyre i veikryss) til du kommer til skilt Skrubbekjærveien, ta opp der og følg veien til du ser Meyrgaten 13 rett i front.

Tomt

Areal: 166 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Det er ikke garasje eller egen parkering tilhørende boligen.

Byggemåte

Grunnmur i naturstein og betong med krypkjeller. Yttervegger i trekonstruksjon med stående /liggende trekledning. En vegg har Eternitt fasadeplater. Vinduer er koblede og 2-lags glass. Taket har saltaks form og er tekket med betongtakstein.
Etasjeskiller i trebjelkelag. Sydvendt veranda med utgang fra soverom i 2. etg. Frittliggende utebod på 4 kvm. Henviser til boligsalgsrapport vedlagt i salgsprospektet

Ferdigattest / brukstillatelse

For bygg som er omsøkt før Bygningsloven av 1965, og som mangler midlertidig brukstillatelse/ferdigattest, er det ikke krav om dette. Ferdigattest utstedes heller ikke for tiltak som er omsøkt før  1. januar 1998.

Barnehage / skole i området

Stinta skole (1 - 10 kl.) er nærmest. I Arendal sentrum finner du St. Franciskus skole (1 - 10 kl.)
Arendal videregående skole med 880 elever er også i Arendal sentrum.
Her er 2 barnehager kun 5 minutter unna, og St. Franciskus barnehage i Arendal sentrum.

Adgang til utleie

Utleieenhet  i underetasjen leies bort. Leieinntekter på kr. 5.800,- pr. mnd. inkl. Tv- og internett.
Leieboer betaler strøm i tillegg. Egen strømmåler er montert i leiligheten.

Oppvarming

Elektrisitet. Varmekabler i leiligheten i underetasjen og på bad i hovedboligen.
Vedoven i hovedboligen.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 12 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 12 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 1 461 pr. mnd I tillegg kommer eiendomsskatt. Beløp ikke oppgitt enda

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør 4 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 603 313 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 171 928 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Boligen er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ingen boplikt på eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra  Arendal kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Meyergaten 13, 4836, Arendal, Gnr. 502 bnr. 293 i Arendal kommune

Eier

Julie Andaya Ulstein

Oppdragsnummer

40-21-0076

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.